Ero sivun ”Keskustelu:The Beatles” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 94: Rivi 94:


Artikkeli on aika pitkä ja monipuolinen, joten ehdotan hyväksi. Artikkelin nykyisestä versiosta pääosa on minun kirjoittamaani tämän vuoden aikana, mutta mukana on myös joitain vanhempia kerrostumia muilta kirjoittajilta. --[[Käyttäjä:Savir|Savir]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Savir|keskustelu]]) 21. elokuuta 2020 kello 21.50 (EEST)
Artikkeli on aika pitkä ja monipuolinen, joten ehdotan hyväksi. Artikkelin nykyisestä versiosta pääosa on minun kirjoittamaani tämän vuoden aikana, mutta mukana on myös joitain vanhempia kerrostumia muilta kirjoittajilta. --[[Käyttäjä:Savir|Savir]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Savir|keskustelu]]) 21. elokuuta 2020 kello 21.50 (EEST)

== Beatles / Beat Brothers nauhoitukset julkaisu ==

Beatlesin Beat Brothers - nimellä tehdyt nauhoitukset "Ain't She Sweet" ja "Cry For A Shadow" julkaistiin suosion myötä, vaikka alunperin niin ei tehty.[[Käyttäjä:Korina|Korina]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Korina|keskustelu]]) 24. elokuuta 2020 kello 15.17 (EEST)

Versio 24. elokuuta 2020 kello 15.17

The-artikkelin tarpeellisuudesta

Kielilinkkejä lisätessäni huomasin, että suomi on esperanton lisäksi ainoa kieli jossa The Beatles -artikkeli on tehty epäkunnioittavasti nimellä Beatles. Pitäisiköhän tämä artikkeli siirtää nimelle The Beatles ja tehdä tästä redirecti, vai onko siinä kyllä sillä on olemassa jonkilainen respektikin

Mielestäni englanninkielinen artikkeli edessä ei ole tarpeen... tehdään omalla tavallamme? :) Samahan tuo melkein on. --Lussmu 10:00 heinä 3, 2004 (UTC)
Olen kyllä hieman eri mieltä, bändin nimi on "The Beatles", ei "Beatles". (Vrt. Rasmus ja The Rasmus?) --.janneok 11:18 heinä 3, 2004 (UTC)
Näin se vain on. Bändin nimi on The Beatles, joten tässä olisi päivityksen paikka artikkeliin. Kommentin jätti 130.234.4.91 (keskustelu – muokkaukset).
Kysehän on suomen ja englannin kielen erosta. Ei suomen kielessä ole tuollaisia artikkeleita. Ei kyse ole mistään "epäkunnioituksesta". Siksi pelkkä Beatles suomeksi olisi riittänyt. Näyttäähän Rolling Stones edelleen olevan pääsivu ja The Rolling Stones uudelleenohjaussivu. (Rasmus-yhtye olisi Rasmus edelleen, mikäli Ruotsissa ei olisi ollut Rasmus-nimistä artistia silloin, kun yhtye meni sinne levyttämään. Pakko siitä ruotsalaisesta oli jollain tavalla erottua.) --Kohko 28. joulukuuta 2006 kello 00.27 (UTC)

Beatlesin levymyynnistä

Beatlesin levyjä on joidenkin lähteiden mukaan myyty noin 600 miljoonaa kappaletta, ei miljardia. Elviksen on myyty noin 1,3 miljardia v. 1983 ja nykyään varmaan lähemmäs 2 miljardia. Elvis on eniten myydyin, mutta Beatles on toisena. Näin siis jokaisessa lähteessä. - NJ Kommentin jätti Nikojutila (keskustelu – muokkaukset).

Kyllä tuo tieto, jonka mukaan Beatles on myynyt eniten (yli miljardi) on varmasti aika luotettava tieto. Seisoohan se mm. Guinessin ennätysten kirjassa ja lähes jokainen vastaan tullut lähde. Enkä oikein usko, että sinäänsä lähinnä Amerikkalainen idoli (muistakaamme, että hänen huippukautensa osui kylmän sodan pahimpiin aikoihin, jolloin 60% maailman ihmisistä seisoi vankasti sosialismin takana; Beatles sen sijaan menestyi myös kansandemokratioissa, Itä-Saksassa ja Neuvostoliitossakin) Elvis Presley olisi tuon lukeman yli päässyt.--Sano mitä sanot 20. syyskuuta 2006 kello 15.14 (UTC)
Yhdysvaltain levymyyntiä tilastoiva järjestö taasen on ilmoittanut Elviksen myyneen eniten. Joka tapauksessa Elvis on eniten myynyt artisti ja Beatles eniten myynyt yhtye, ja kumpaakaan ennätystä tuskin tullaan rikkomaan. Kommentin jätti 84.248.232.84 (keskustelu – muokkaukset).
Elviksen levymyynnin ilmoitettiin vuonna 1983 olleen tuohon mennessä 1,3 miljardia. Elvis on myydyin nimi, joka on myynyt enemmän levyjä kuin yksikään muu artisti tai yhtye. Beatles on selvästi toiseksi parhaiten myynyt - sekä parhaiten myynyt yhtye - mutta sija kolme taitaa mennä Bing Crosbylle, jolla on noin 400-450 miljoonaa myytyä levyä. Frank Sinatra ja Michael Jackson taitavat olla samoissa lukemissa. Abban huhutaan myyneen noin 300 miljoonaa levyä, ja Queen päässee samoihin lukemiin. Kommentin jätti 84.248.232.84 (keskustelu – muokkaukset).

Mutta minkä minä olen nyt huomannut on se, että englantilaiset gollegamme ovat saaneet beatleartikkelinsa tähdellä varustetuksi. Pystykäämme samaan!--Sano mitä sanot 20. syyskuuta 2006 kello 15.14 (UTC)

Laulajat

Miksiköhän Harrisonia ja Starria ei ole merkitty myös laulajiksi, kuten Mccartney ja Lennon. Hekin ovat molemmat laulaneet sooloja Beatlesin levyillä. Kommentin jätti 88.115.64.10 (keskustelu – muokkaukset).

Toki ovat laulaneet, en sitä kiellä. Pyrin vain merkitsemään tyypillisimmän asetelman ikään kuin tiivistelmänä. Joko näin, tai sitten pitäisi luetella jokaikinen instrumentti: Harrisonille sitari ja laulu, Lennonille piano, huuliharppu, Maccalle kitara, piano, jne.. Koitin siis pitää listan lyhyenä, se tulee kyllä täydellisenä myöhemmin artikkelissa jos vaan jaksaa lukea sinne asti. Jos tämä asia häiritsee niin se on toki muutettavissa hyvinkin helposti. --Kimmo Laine 11. heinäkuuta 2007 kello 03.25 (UTC)
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että tuollaisissa laatikoissa pitäisi olla joko kaikki soittimet tai sitten ei mitään. Esim. englannin kielisellä sivulla on vain jäsenten nimet. Kommentin jätti 88.115.64.10 (keskustelu – muokkaukset).
Se on sitten se ei mitään. Boksi on vain lyhyt tiivistelmä aiheesta josta on tarkempi kuvaus artikkelissa, asiat on esitettävä todella tiiviisti boksissa joten näin sitten kai parempi. --Kimmo Laine 11. heinäkuuta 2007 kello 14.56 (UTC)

Kuvia

Voisiko artikkeliin saada lisää kuvitusta. Luulisi, että maailman suosituimmasta yhtyeestä löytyisi enemmän kuvia. Kommentin jätti 88.115.66.87 (keskustelu – muokkaukset).

Kuvia toki löytyy, mutta on asia erikseen löytyykö sellaisia kuvia joita voi tekijänoikeuksien puolesta käyttää. Kuvan tulee olla joko vapaa, tai sen julkaisuun tulee olla tekijänoikeuden haltijan antama lupa. Tekijänoikeudet siis rajoittavat kovasti tuota kuvitusta. --Kimmo Laine 2. syyskuuta 2007 kello 19.38 (UTC)

Vanhat nimet

Eivätkös yhtyeen edelliset nimet olleet The Quarrymen ja The Silver Beetles. Nimien oikeinkirjoituksen voisi tarkistaa. 88.115.66.87 12. tammikuuta 2008 kello 16.28 (UTC)

Muutin kohtaan ...hankkia viides jäsen.. tilalle vakituinen rumpali, koska tämä oli monien lähteiden mukaan yhtenä ehtona tälle kiinnitykselle.Korina 7. tammikuuta 2009 kello 15.46 (EET)[vastaa]

Politiikka ja yhteiskunnallinen kantaaottavuus

Poistin tuon yhden lauseen. Beatlesin ainoa politiikkaan kantaa ottava laulu taisi olla Taxman, jossa he kertoivat olevansa sitä mieltä, että veroja ei pitäisi kerätä ollenkaan. Lennonin rauhanaate ja McCartneyn eläinsuojelu tulivat vasta myöhemmin heidän soolourillaan. VH 13. lokakuuta 2009 kello 17.50 (EEST)[vastaa]


No, Beatles oli tunnettu yhtyeenä, joka myös toi näkemyksiään esille. Se ei ollut popparien tapana. "I'm not gonna vote for Teddy" - eikä teddy sitten jatkanutkaan. Give peace a chance on Beatles aikainen laulu. Commonwealth song jäi julkaisematta. Marihuanan laillistaminen ei nyt suurta politiikkaa ollut. Blackbird liittyy mustien kansalaisoikeuksiin ja Bealtesin raiderissa kiellettiin rodullinen erottelu. https://dspace.lboro.ac.uk/dspace-jspui/handle/2134/12157

Ninpä, kuten sanottu Beatlesin raiderissa luki jo ensimmäisellä USA kiertueella etteivät he esiinny erotetulle yleisölle - McCartney toimi haastattelussa puhemiehenä, "soitamme musiikkia ihmisille". Vietnamin sotaa koskevat lausunnot tulivat myöhemmin, oli Revolutions ja jne. Get back eli commonwealth song oli kritiikkiä Rivers of blood -puheeseen. MBE Lennon palautti jo Beatles-aikana. Taxman ei tainnut olla kritiikkiä veroja kokonaan vaan heidän 95% henkilökohtaista veroastettaan kohtaan. Verotus tosin sai heidät menetämään oikeudet lauluihinsa (NME pörssilistaus).

USA:n myydyin

Elvis Presley on USA:n myydyin, koska RIAA ei hyväksy useille Elviksen miljoonia myyneille levyille sertifikaatteja. Elviksen levy-yhtiö Sony BMG on jo vuosia neuvotellut RIAA:n kanssa ja niitä lisäillään sitä mukaan, mitä BMG saa tehtyä, että RIAA hyväksyy ne. RIAA:n omilla sivuilla on myös tästä.

Tässä esimerkiksi yksi uutinen: http://popdirt.com/is-elvis-the-best-selling-artist-of-all-time/36244/

Myös BMG:n Tanskan puolen Elvisvastaava Ernst Jörgenseniltä löytyy useita lausuntoja netistä.

Homman nimi on siis se, että Elvis on myynyt vähintään noin 600 miljoonaa äänitettä Yhdysvalloissa BMG:n mukaan ja tämähän riittää hyvin todisteeksi. Levy-yhtiön kanta ratkaisee muissakin, kuten esimerkiksi Michael Jacksonin osalta. Ei tietosanakirjan tehtävä ole ruveta kyseinalaistamaan levy-yhtiöiden tietoja ja kuten sanottu RIAA on myöntänyt tämän, mutta koska Elviksen useat levyt ovat vailla RIAA:n vaatimia sertifikaatteja ei niiden myyntilukuja lasketa mukaan.

Nythän on niin, että kukaan meistä ei voi sanoa kuka on USA:n myydyin, mutta tuollaista ei voi olla Beatles artikkelissa ja älkäämme menkö sitä laittamaan myöskään Elvis artikkeliin.

Ja lopuksi vielä RIAA ei ole totuus, se antaa tuloksen vain ns. virallisten omien myyjiensä myymästä tuloksesta. Ja kaiken lisäksi tuo linkki ei edes toiminut minkä poistin!

VAADIN ETTÄ KUKAAN EI LISÄÄ SITÄ TUOHON ENÄÄ, KOSKA ASIA ON EPÄSELVÄ! PISTE! kiitos! 62.142.117.62 25. lokakuuta 2009 kello 03.09 (EEST)[vastaa]

Jos asiaa selvennetään, et voi vaatia sitä.--Elmajee 30. maaliskuuta 2010 kello 19.36 (EEST)[vastaa]


Wikipedian lista asiasta: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_music_artists_in_the_United_States http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_music_artists

Ensimmäinen rakkautta käsittelemätön kappale

”Lähes kaikki Beatlesin alkuaikojen kappaleet kertoivat rakkaudesta, ja tähän tuli muutos vasta vuonna 1965, kun John Lennon teki kappaleen "Nowhere Man", joka ei käsittele aihetta.” Entäs "Help!", joka ainakin julkaistiin ennen "Nowhere Mania" ?--Sblöbö (keskustelu) 2. huhtikuuta 2013 kello 14.59 (EEST)[vastaa]

Artikkelin yleisilme

Artikkeli on muuttunut puhekielenomaiseksi ja ilmaisultaan asiasisältöä hämärtäväksi, vaikkakin artikkeli on viihdyttävää luettavaa. Muistini mukaan joissakin kohdissa on virheitä, mutta en tee niille mitään ennen vertailuja kirjallisuuteen.Korina (keskustelu) 16. kesäkuuta 2013 kello 16.34 (EEST)[vastaa]

Monessa lähteessä on Norman, Nyman ym. että George Martinin puolesta yhtye olisi voinut jatkaa Bestin kanssa lavalla, mutta studiossa hän ei ollut riittävän hyvä. Yhtye itse päätti vaihtaa rumpalin joka pärjäisi studiossa. Starr oli tuohon aikaan Rory Storm & Hurricanesin rumpali ja paras, jonka Beatlesit tiesivät yhtyeen ollessa kenties suositumpi lavoilla kuin Beatles tuohon aikaan. Bestin erottamisesta on sitten kaikenlaisia teorioita. Brian Epsteinin tehtäväksi tuli kertoa, että se on sitten tässä. Ketä Spitz on haastatellut olisi kiva tietää.Korina (keskustelu) 26. syyskuuta 2013 kello 13.15 (EEST)[vastaa]

Aion aloittaa artikkelin muokkauksen kun näköjään hetkeen ei ole tapahtunut mitään. Muokkaus voi kestää joten ymmärrystä :)Korina (keskustelu) 14. maaliskuuta 2014 kello 13.48 (EET)[vastaa]

Britannian ja Beatlesin kulttuuritaustasta

Hyviä tiivistyksiä. Olen jäävi tässä, mutta kulttuurimuutokset voisi mainita, sillä ne olivat oleellisesti vaikuttamassa siihen, että Beatles ja sen laukaisema pop-musiikki yleensä lähtivät liikkeelle. John Lennonin sanoin yhtyettä liikutti sama tuuli kuin 60-lukua, vaikka Beatles oli ehkä lippuina salossa tai huutamassa maata ho ! :)Korina (keskustelu)

Laatuarviointi

Artikkeli on aika pitkä ja monipuolinen, joten ehdotan hyväksi. Artikkelin nykyisestä versiosta pääosa on minun kirjoittamaani tämän vuoden aikana, mutta mukana on myös joitain vanhempia kerrostumia muilta kirjoittajilta. --Savir (keskustelu) 21. elokuuta 2020 kello 21.50 (EEST)[vastaa]

Beatles / Beat Brothers nauhoitukset julkaisu

Beatlesin Beat Brothers - nimellä tehdyt nauhoitukset "Ain't She Sweet" ja "Cry For A Shadow" julkaistiin suosion myötä, vaikka alunperin niin ei tehty.Korina (keskustelu) 24. elokuuta 2020 kello 15.17 (EEST)[vastaa]