Ero sivun ”Lennart Segerstråle” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä poistettu ,  1 vuosi sitten
p
kh
(laajenn taideosuutta, pois Viiala joka lähteetön)
p (kh)
Lennart Segerstålen isä oli lehtori Knut Albert Segerstråle ja äiti oli taidemaalari [[Hanna Frosterus-Segerstråle]],<ref name=NKB/> ja hänen sisarensa oli kirjailija [[Solveig von Schoultz]]. Segerstråle valmistui [[metsänhoitaja]]ksi 1915,<ref name=NKB/> mutta vuodesta 1919 hän omistautui yksinomaan taiteen tekemiseen ja maalasi paljon muun muassa [[laatukuva|laatukuvia]] sekä eläinaiheita. [[Suomen sisällissota|Sisällissodan]] aikana Segerstråle toimi komppanianpäällikkönä Hämeen rintamalla. Padasjoen suojeluskunnan päällikkö hän oli vuosina 1918–1920.
 
Segerstråle opiskeli [[Helsingin yliopisto]]n piirustussalissa 1910–1911 sekä myöhemmin [[Kööpenhamina]]ssa [[Tanskan kuninkaallinen taideakatemia|Det kgl. Akademiet for de Skjønne Kunster]] -oppilaitoksessa vuonna 1929. Hänen töitään oli mukana monissa Suomen Taiteilijain näyttelyissä vuosina 1913–1967 välillä. Segerstråle osallistui myös moniin ulkomailla pidettyihin näyttelyihin.
 
Teoksellaan ''Varför Moralisk upprustning'' (1967) hän ilmaisi osallistuvansa [[MRA]]-liikkeeseen, joka oli moraalisuutta korostanut kansainvälinen hengellinen järjestö.<ref name=NKB>[http://www.uppslagsverket.fi/bin/view/Uppslagsverket/SegerstraaleLennart Segerstråle, Lennart.] ''Uppslagsverket Finland.''</ref>
39 080

muokkausta

Navigointivalikko