Ero sivun ”Käsikirjoittaja” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
22 merkkiä poistettu ,  1 vuosi sitten
Hylättiin viimeisin tekstimuutos sotkemisena (tehnyt 82.128.138.155) ja palautettiin versio 19016987, jonka on tehnyt Ipr1
Merkkaukset: Visuaalinen muokkaus Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
(Hylättiin viimeisin tekstimuutos sotkemisena (tehnyt 82.128.138.155) ja palautettiin versio 19016987, jonka on tehnyt Ipr1)
Merkkaus: Palautettu manuaalisesti aiempaan versioon
'''Käsikirjoittaja''' tekee [[Käsikirjoitus|käsikirjoituksen]] eli suunnitelman siitä, millainen [[elokuva]]sta, näytelmorfmfflästänäytelmästä tai muusta vastaavasta tuotannosta tulee. Käsikirjoittaja on usein mukana8rrlfoxmukana koko tuotannon ajan, sillä käsikirjoitusta yleensä muokataan useaan otteeseen tuotannon edetessä. Käsikirjoittaja on toisinaae737fff8ntoisinaan myös tuotannon [[ohjaaja]]. Käsikirjoittaja ei luo itsenäistä teosta vaan ainoastaan suunnitelman, jonka pohjalta voidaan ryhtyä toteuttamaan tuotantoa.
 
Elokuvakäsikirjoittajaksi voi opiskella muun muassa [[Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu]]n elokuvataiteen osastolla<ref>{{cite web |url=https://www.aalto.fi/fi/koulutustarjonta/elokuva-ja-tv-kasikirjoitus-taiteen-kandidaatti-ja-maisteri |title=Elokuva- ja tv-käsikirjoitus, taiteen kandidaatti ja maisteri |publisher=aalto.fi |accessdate=March 21, 2019}}</ref> sekä joissakin ammattikorkeakouluissa. Monet tämän päivän elokuva- ja televisiokäsikirjoittajista ovat myös itseoppineita tai muualla kuin elokuvakoulussa oppinsa saaneita kirjoittajia. Käsikirjoittajaksi voi ryhtyä kuka tahansa, joka pystyy kirjoittamaan mielenkiintoisen ja samaistuttavan tarinan. Muodollisia oppiarvovaatimuksia käsikirjoittajan ammattiin ei ole.

Navigointivalikko