Ero sivun ”Digimon Adventure (vuoden 2020 animesarja)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 15: Rivi 15:
| alkoi = {{Päiväys|2020|4|5}}
| alkoi = {{Päiväys|2020|4|5}}
| loppui = ''jatkuu edelleen''
| loppui = ''jatkuu edelleen''
| jaksomäärä = 8
| jaksomäärä = 9
}}
}}
{{Tietolaatikko animanga/Alaosa}}
{{Tietolaatikko animanga/Alaosa}}

Versio 2. elokuuta 2020 kello 11.37

Tämä artikkeli kertoo vuoden 2020 animesarjasta. Vuoden 1999 animesarjasta kertoo Digimon Adventure.
Digimon Adventure:
デジモンアドベンチャー:
(Digimon Adventure:)
Genre - seikkailu, komedia, draama, fantasia, toiminta ja science fiction seikkailu
TV-anime
Ohjaaja Masato Mitsuka
Studio Toei Animation
Lähetyskanavat Fuji TV
Alkuperäinen lähetyskierros 2020-4-55. huhtikuuta 2020jatkuu edelleen
Jaksojen määrä 9

Digimon Adventure: on yhdeksäs Digimon-animesarja sekä uusi versio vuosina 1999–2000 esitetystä Digimon Adventure -sarjasta, mutta alkuperäisestä sarjasta poiketen tämä sijoittuu vuoteen 2020 ja vastassa on uudenlaisia vihollisia. Sarjan esittäminen alkoi 5. huhtikuuta 2020.[1]

Ääninäyttelijät

 Masako Nozawa  kertoja  
 Yūko Sanpei  Taichi Yagami  
 Daisuke Namikawa  Yamato Ishida  
 Ryoko Shiraishi  Sora Takenouchi  
 Yumiko Kobayashi  Koushiro Izumi  
 Marika Kouno  Mimi Tachikawa  
 Takeshi Kusao  Jou Kido  
 Megumi Han  Takeru Takaishi  
 Misaki Watada  Hikari Yagami  
 Chika Sakamoto  Agumon/Greymon/Omegamon  
 Mayumi Yamaguchi  Gabumon/Garurumon/Omegamon  
 Atori Shigematsu  Piyomon/Birdramon  
 Takahiro Sakurai  Tentomon/Kabuterimon  
 Kinoko Yamada  Palmon/Togemon  
 Junko Takeuchi  Gomamon/Ikkakumon  
 Miwa Matsumoto  Patamon  
 Mie Sonozaki  Tailmon  
 Takashi Matsuyama  Argomonit  
 Hisao Egawa  Orgemon  

Jaksot

# Nimi Ensiesitys Japanissa
1 (jap. 東京 デジタルクライシス, Tokyo Digital Crisis) 2020-4-55. huhtikuuta 2020
Taichi Yagami ja hänen naapurinsa Koushiro Izumi ovat valmistautumassa lähtemään kesäleirille, mutta sitten useat sähkölaitteet eri puolilla Tokiota alkavat seota, mukaan lukien metrojuna, joka alkaa liikkua epätavallisen nopeasti ja jossa Taichin äiti ja pikkusisko Hikari ovat matkustajina. Taichi ja Koushiro juoksevat asemalle ja yhtäkkiä Taichi päätyy internetin sisällä olevaan toiseen maailmaan. Hän kohtaa haavoittuneen digimonin nimeltä Koromon, mutta koskettaessaan sitä, Taichi saa käteensä laitteen nimeltä Digivice ja Koromon kehittyy Agumoniksi. Heidän kimppuunsa hyökkää lauma Argomoneiksi kutsuttuja digimoneja, joita vastaan Agumon taistelee. Koushiro, joka on saanut myös oman Digivicen, kertoo Argomonien olevan vastuussa sähköhäiriöistä. Agumon tuhoaa useimmat Argomonit, kunnes yksi niistä kehittyy voimakkaampaan muotoon. Lopulta Taichin Digivice aktivoituu ja Agumon kehittyy Greymoniksi. Greymon tuhoaa vastustajansa ja metrojunat pysähtyvät juuri ennen kuin ne ehtivät törmätä. Myöhemmin heille paljastuu, että Argomoneja on lisää ja ne ovat ottamassa valtaansa Yhdysvaltain sotilasverkon. Taichi ja Greymon näkevät tämän kuullessaan myös tuntemattoman pojan Garurumonin selässä.
2 (jap. ウォー・ゲーム, War Game) 2020-4-1212. huhtikuuta 2020
Garurumonilla ratsastava poika, nimeltään Yamato Ishida, tuhoaa muutaman eloonjääneen Argomonin, mutta ei ole kiinnostunut tekemään tuttavuutta Taichin kanssa, vaan ainoastaan Argomonien pysäyttämisestä. Tietotekniikka-asiantuntijoilta saamallaan tiedolla Koushiro saa selville, että Argomonit ottivat valtaansa yhden sotilassukellusveneen, ohjaten sen lähelle merenpintaa ampuakseen ydinohjuksen Tokiota kohti. Greymon ja Garurumon tuhoavat lisää Argomoneja. Mutta sitten yksi Argomon kehittyy Ultimate-muotoonsa. Lopulta Yamato keksii suunnitelman ja Taichi suostuu siihen. Argomonin muuntautuessa Mega-muotoonsa ja osoittautuessa voimakkaaksi vastustajaksi, Greymon ja Garurumon yhdistyvät keskenään Omegamoniksi, samaan aikaan kun Hikarin ja tuntemattoman vaaleatukkaisen pikkupojan käsiin putoavat taivaalta valkoiset sulat.
3 (jap. そしてデジタルワールドへ, And to the Digital World) 2020-4-1919. huhtikuuta 2020
Omegamon, Taichi ja Yamato onnistuvat pysäyttämään Mega-tason Argomonin ja lopulta vapauttamaan ohjuksen Argomonien hallinnasta niin, että se räjähtää yläilmoissa ennen kuin ehtii osua Tokioon. Omegamon palautuu takaisin Agumoniksi sekä Gabumoniksi. Taichi ja Yamato päätyvät takaisin oikeaan maailmaan, mutta Digivicet ovat yhä heillä. Myöhemmin Taichi ja Koushiro menevät kesäleirille ja tapaavat Taichin luokkatoverin Sora Takenouchin. Yöllä Tokiossa aiheutuu sähkökatkoja. Aamulla Koushiro löytää tietokoneeltaan laskurin, jonka mukaan kaikki teknologia lakkaa toimimasta 72 tunnin sisällä. Taichin ja Koushiron Digivicet alkavat reagoida ja he päätyvät digimonien kotiulottuvuuteen: Digimaailmaan.
4 (jap. バードラモン飛翔, Birdramon Soars) 2020-6-2828. kesäkuuta 2020
Taichi ja Agumon löytävät itsenä Digimaailmasta ja he huomaavat myös Soran päätyneen sinne. Agumonin esitellessä heille paikkoja he kohtaavat Piyomonin, jota ajaa takaa Snimon. Koushiro on päätynyt toiseen Digimaailman ”tasoista” ja kohdannut digimonin nimeltä Tentomon. He saavat yhteyden Taichiin, joka päättää tutkia Digimaailmaa lisää selvittääkseen todellisen syyn Tokiossa tapahtuviin sähköhäiriöihin. Kun he päättävät meloa jokea pitkin lautan päällä, he joutuvat Snimonin ja Coelamonin hyökkäämäksi. Mutta Greymon ja Piyomonista kehittynyt Birdramon pysäyttävät ne, Orgemonin ja Coredramonin tarkkaillessa heitä. Koushiro ja Tentomon puolestaan joutuvat Whamonin nielaisemiksi.
5 (jap. 聖なるデジモン, Holy Digimon) 2020-7-55. heinäkuuta 2020
Taichi, Sora, Agumon ja Piyomon löytävät temppelin, joissa olevien patsaiden kautta Valdurmonin henki, yksi pyhistä digimoneista, puhuu heille. Hän kertoo sodasta valon ja pimeyden digimonien välillä, johon hän ja muut kuusi pyhää digimonia (Cherubimon, Seraphimon, Ophanimon, SlashAngemon, ClavisAngemon ja Rasielmon) itsekin osallistuivat kuuden muun sankaridigimonin (WarGreymon, MetalGarurumon, Hououmon, HerakleKabuterimon, Rosemon ja Vikemon) ohella. Pimeyden digimonit kukistettiin, mutta samalla Digimaailma itse koki laajoja tuhoa, pyhät digimonit muuttuivat kiveksi ja kuusi sankaridigimonia muuttuivat digimuniksi. Agumon, Garurumon, Piyomon ja Tentomon olivat kuoriutuneet ja kasvaneet näistä munista, jotta he voisivat taistella pimeyden digimonien seuraavaa aaltoa vastaan ja estää pimeyttä vaikuttamasta myös oikeaan maailmaan. Taichi, Yamato, Sora ja Koushiro olivat saaneet Digivicet edesauttaakseen digimonien kehittymistä ja taistellakseen ”Valittuina” näiden rinnalla. Hän neuvoo heitä matkustamaan Pilvimantereelle ja etsimään muut pyhät digimonit. Pian tämän jälkeen Dokugumonit, Coredramonit ja Orgemon hyökkäävät temppeliin ja toisaalla Whamon joutuu Tylomonien hyökkäämäksi. Taistelun aikana Tentomon kehittyy ensi kertaa Kabuterimoniksi ja Koushiro huomaa lähistöllä lentelevän Soundbirdmonin aiheuttavan Tylomonien agressiivisen käytöksen. Kabuterimon tuhoaa Soundbirdmonin, Greymonin ja Birdramonin pysäyttäessä Dokugumonit. Orgemon ja sininen Coredramon saavat käskyn palata isäntänsä Devimonin luokse ja jättävät vihreät Coredramonit tarkkailemaan lapsia. Sillä välin läheisessä kylässä tuntematon tyttö, jolla oli myös oma Digivice, ja Palmon ovat nähneet etäältä taistelusta aiheutuneen savun.
6 (jap. 狙われた王国, The Targeted Kingdom) 2020-7-1212. heinäkuuta 2020
Taichi, Sora, Agumon ja Piyomon lähtevät etsimään ruokaa ja päätyvät Tanemonien kylään, missä he tapaavat Palmonin sekä tytön nimeltä Mimi Tachikawa, joka kutsui kylää ”valtakunnakseen” ja itseään sen ”kuningattareksi”. Taichi ja Sora kertovat hänelle Valituista, mutta Mimi ei halua jättää kyläänsä. Koushiro paljastaa saaneensa selville, että aika kuluu Digimaailmassa nopeammin kuin oikeassa maailmassa, ja he näkevät uutisvideon, jonka mukaan Mimin isoisä, Heavy Industriesin puheenjohtaja, yrittää tehdä oman osuutensa Tokion sähkökatkojen korjaamiseksi. Orgemon ja sininen Coredramon ja kuitenkin aivopesevät Soundbirdmonin avulla kylän puiden hedelmiä varastelevat Tuskmonit ja lähettävät ne Valittujen kimppuun. Orgemon itsekin hyökkää kylään mukanaan aivopesty Drimogemon. Palmon on melkein kuolemaisillaan, kunnes Mimi yhtäkkiä saa hänet kehittymään Togemoniksi. Voitetun taistelun jälkeen ja isoisänsä inspiroimana Mimi päättää lähteä Taichin ja Soran mukaan.
7 (jap. その男、城戸丈, That Boy is Jou Kido) 2020-7-1919. heinäkuuta 2020
Valitut saapuvat merelle ja lähtevät tutkimaan sitä. Heidän kimppuunsa hyökkää Gesomon, mutta sitten digimon nimeltä Gomamon pelastaa heidät ja vie heidät rantaan kalojen avustuksella. Rannalla hän esittelee nämä Jou Kidolle, joka oli aiemmin ollut Soran huomaamatta tämän kanssa samalla kesäleirillä. Jou ei kuitenkaan halua lähteä Valittujen mukaan, vaan on kiinnostunut pelkästään opiskeluista, koska haluaa olla hyödyksi yhteiskunnalle ja uskoo, että hänen opiskeltava lääkäriksi, koska niin muutkin hänen perheessään ovat tehneet. Hän jopa käskee Gomamonia lähtemään mukaan ilman häntä. Päästäkseen meren yli, Valitut ja digimonit tajuavat, että heidän on päästävä ensin Gesomonin ohi. Gomamon oli valmis tarjoutumaan syötiksi Gesomonille. Greymon ja Togemon käyvät taistoon Gesomonia vastaan, mutta Gesomon haavoittaa Gomamonia. Tapahtumia sivusta seurannut Jou kuulee Gomamonilta miksi tämä uskoi juuri olevansa hänen kumppaninsa. Joun ymmärrettyä tämän, Gomamon kehittyy ensi kertaa Ikkakumoniksi, joka Greymonin ja Togemonin avulla saa ajettua Gesomonin tiehensä. Jou päättää lähteä muiden Valittujen mukaan meren yli kohti Pilvimannerta, vaikka yrittää yhä vakuutella näille opiskelun ja aikuistumisen tärkeyttä.
8 (jap. 子供たちの攻城戦, The Children's Attack on the Fortress) 2020-7-2626. heinäkuuta 2020
Koushiro oli päivittelemässä Digivicen välityksellä Taichin ryhmälle Tokion tilannetta, kunnes yhteys katkeaa ja Ikkakumon saa osuman jostain sotilastukikohtaa muistuttavan paikan aseista. He onnistuvat pääsemään aluueelle ja kohtaavat armeijan Tankmoneja, kaksi Solarmonia sekä Gorillamonin. Yamato ja Garurumon ilmestyvät heidän avukseen, Garurumonin paljastaa ensi kertaa Rookie-muotonsa Gabumonin. Yamato ja Gabumon paljastavat aikovansa päästä tukikohtaan, jonka lähettyvillä lentelee yksi Soundbirdmoneista. Yamato ei halua muita mukaansa, koska ei halua vaarantaa muiden henkiä. Lopulta Yamato ja Garurumon saavat vastaansa DarkTyrannomonin. Taichi ja Sora sekä lopulta myös Mimi ja Jou päättävät Yamaton estoista huolimatta auttaa häntä. Vaikuttuessaan muiden Valittujen päättäväisyydestä ja heiltä saamansa avusta, Yamato saa Garurumonin voimat kasvamaan entisestään ja he voittavat taistelun. Yamato ja muut Valitut pääsevät tukikohdan sisään ja he löytävät digikirjoituksta sisältävän kivitaulun, jonka Taichi tajuaa kertovan pyhistä digimoneista.
9 (jap. 完全体・襲来, The Ultimate Digimon Attacks) 2020-8-22. elokuuta 2020
Devimon käskee Orgemonia ja Coredramoneja hyökätä sotilastukikohtaan Valittujen kimppuun. Orgemon itse haluaakin kohdata Greymonin uudelleen saadakseen takaisin ylpeytensä, jonka uskoi menettäneensä viime taistelussa sarvensa katkeamisen jälkeen. Koushiro ja Kabuterimon löytävät tiensä vihdoin Taichin ja muiden luokse. Kesken taistelun Devimon lähettää MetalTyrannomonin hyökkäämään tukikohtaan. Koska MetalTyrannomon on Ultimate-tason digimon, se on liian voimakas vastustaja Valituille. Ylpeytensä yhä enemmän menetetyksi kokenut Orgemon päättää uhrata itsensä pidättelläkseen MetalTyrannomonia ja kertoo mistä Valitut voivat löytää pyhät digimonit.
10 (jap. 鋼鉄の超進化, The Super Evolution of Steel) 2020-8-99. elokuuta 2020
11 (jap. エネルギーを増やす男, The Man Who Increases the Energy) 2020-8-1616. elokuuta 2020

Lähteet

  1. Pineda, Rafael: 'Digimon Adventure:' Reboot Anime's English-Subtitled Trailer Reveals April 5 Premiere Anime News Network. 5.3.2020. Viitattu 17.3.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.