Ero sivun ”Keskustelu:Käännökset latinaan keskiajalla” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
::: Tarkoitat varmaan johdannon viimeistä virkettä, johon lisäsit "lähde tarkemmin" -mallineen. Lisäsin viitteeseen suoran lainauksen lähdekirjasta, joka osoittaa, että virke ei ollut uutta tutkimusta vaan aika suoraa kopiota lähdetekstistä. Paolo Rossi kirjoittaa objektiivisen tuntuista tekstiä eikä esitä mitään mielipiteitä islamista. [[Käyttäjä:Toivo ja Toivo|Toivo ja Toivo]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Toivo ja Toivo|keskustelu]]) 21. heinäkuuta 2020 kello 23.59 (EEST)
:::: Lisään vielä, että lause ei ollut ilman lähteitä, vaan sen perässä oli viittaus Rossin kirjaan sivunumerolla 77 varustettuna. Paljon tarkemmin ei lähdettä voi enää antaa. "Oma tutkimus" on tässä tapauksessa leimakirveen heiluttelua, samoin täysin perustelematon väite, että "tavoitteena on vähätellä islamin merkitystä". [[Käyttäjä:Toivo ja Toivo|Toivo ja Toivo]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Toivo ja Toivo|keskustelu]]) 23. heinäkuuta 2020 kello 17.33 (EEST)
 
:Lainaus Rossin kirjasta painottaa käännöksiä alkuperäiskielisistä teoksista, mutta näitäkin saatiin islamilaisilta. Niitä säilyi Espanjassa arabien valloituksen aikana. Osa oli olemassa vain arabiankielisinä käännöksinä. En-wikin artikkeli ei sisällä lainkaan kappaletta "Islam ja Euroopan sivistys", mikä kertoo tämän suomenkielisen artikkelin painotuksista. [[Käyttäjä:Vilkapi|Vilkapi]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Vilkapi|keskustelu]]) 23. heinäkuuta 2020 kello 23.04 (EEST)
6 301

muokkausta

Navigointivalikko