Ero sivun ”Elokuvatuottaja” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
6 merkkiä lisätty ,  2 vuotta sitten
[katsottu versio][katsottu versio]
p (Ulkoinen linkki korvattu Wikipediaan viittaavalla linkillä)
Elokuvan jälkituotantovaiheessa markkinointi korostuu. Sponsorisopimukset saattavat velvoittaa tuottajaa tuottamaan itse elokuvan rinnalla yhteistyöspotteja eli mainoksia, joissa sekä elokuva että yhteistyökumppanit saavat näkyvyyttä. Samalla tuottaja myös valvoo elokuvan jälkitöiden etenemistä ja elokuvan kokonaisuuden kehittymistä. Tuottaja saattaa jopa päivittäin käydä leikkaamossa tai äänistudiolla katsastamassa yksityiskohtaisesti töiden etenemistä.
 
Eri elokuvalajien, kuten [[dokumenttielokuva|dokumentti-]] ja [[lyhytelokuva|lyhytelokuvien]] kohdalla tuottajan tehtävien painopisteet saattavat hieman vaihdella, esimerkiksi markkinointiosuuksien suhteen. Tuottamisen työkokonaisuudet toteutuvat kuitenkin kaikissa tapauksissa. Pitkän elokuvanfiktioelokuvan tekemisessä kaupallisuus ja katsojakokemus vaikuttavat tuottajan ja ohjaajan suhteeseen, kun taas esimerkiksi dokumenttielokuvan tuotannossa voi korostua ohjaajan taiteellinen näkemys.
 
Tuottaja on se tekijä, joka on pisimpään kiinni elokuvan tuotannossa. Hänen aktiivisuhteensa elokuvaan voi pysyä yllä jopa vuosia, mikäli elokuva esimerkiksi menestyy kansainvälisesti. Tuottajalle myös yleensä jää suurin osa elokuvan tekijänoikeuksista eli sen taloudellisista ja taiteellisista hyödyntämisoikeuksista. Tällöin hän ikään kuin ”omistaa” elokuvan.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko