Ero sivun ”Luettelo Pokémon-lajeista (41–60)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 161: Rivi 161:
{{Pokémon-laji
{{Pokémon-laji
|numero = 52
|numero = 52
|tyyppi = normaali (alkup.)<br />pimeys (Alola)<br />teräs (Galar)
|tyyppi = Normaali
|tyyppi2 =
|tyyppi2 =
|edellinen =
|edellinen =
|seuraava = Persian (lv. 28; Kanto ja Alola)<br />Perrserker (lv. 20; Galar)
|seuraava = Persian (alkup. ja Alola)<br />Perrserker (Galar)
}}
}}



Versio 6. heinäkuuta 2020 kello 19.27

Pokémon-tuotesarjassa on 802 erilaista kuviitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 ensimmäisen sukupolven Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Zubat

Numero: 41 Tyyppi: Myrkky/lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Golbat (Lv. 22)

Zubat (jap. ズバット, Zubatto) on lento- ja myrkkytyypin Pokémon, joka kehittyy Golbatiksi tasolla 22. Golbat puolestaan kehittyy Crobatiksi kesytyksen avulla, mutta tämä on mahdollista vasta Pokemon Goldissa ja Silverissä, sekä niitä uudemmissa versioissa. Nimi Zubat tulee japanilaisesta sanasta zubatto.

Zubat näyttää pieneltä sinivioletilta lepakolta, jonka koko kasvot peittyvät sen auki ammottavaan suuhun. Niillä ei ole silmiä koska ne suunnistavat kaikuluotauksen avulla, kuten lepakot. Zubatit asuvat luolissa ja muissa pimeissä paikoissa, koska auringonvalo heikentää niitä. Ne tulevat vasta yöllä ulos pimeistä piiloistaan. Zubatin ravintoa ovat hedelmät ja Venomothit, mutta ne ovat myös verenimijöitä. Naarailla on pienemmät torahampaat kuin uroksilla.

Golbat

Numero: 42 Tyyppi: Myrkky/lento Edellinen muoto: Zubat (Lv. 22) Seuraava muoto: Crobat

Golbat (ゴルバット Gorubatto) on lento- ja myrkkytyypin Pokémon. Golbat on toinen kehitysmuoto Zubatista, josta se kehittyy tasolla 22. Golbat taasen kehittyy kesytyksen avulla Crobatiksi, joka on tosin mahdollista vain Pokemon Goldissa ja Silverissä ja niitä uudemmissa versioissa.

Golbat muistuttaa sinistä lepakkoa, jonka pää muodostaa koko vartalon. Golbatilla on kaksi pientä jalkaa ja kaksi pientä silmää ja suuri ammottava nelihampainen suu. Golbat asuu luolissa ja pimeissä paikoissa, kuten Zubat, ja nauttii veren imemisestä.

Oddish

Numero: 43 Tyyppi: Ruoho/myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Gloom (Lv. 21)

Oddish (jap. ナゾノクサ, Nazonokusa) on myrkky- ja ruohotyypin Pokémon. Nimi Oddish tulee sanoista odd, omituinen, ja sanasta radish retiisi. Saavuttaessaan tason 21 Oddish kehittyy Gloomiksi, joka taas kehittyy lehtikiven avulla Vileplumeksi, tai Pokémon Goldissa ja Silverissä, sekä niitä uudemmissa versioissa aurinkokiven avulla Bellossomiksi.

Oddish muistuttaa sinistä sipulimaista kasvia. Sen pään päällä kasvaa viisi pitkää ja vihreää lehteä, ja sen silmät ovat punaiset. Oddish pitää enemmän kuunvalosta kuin auringonvalosta, kuten lepakot.

Gloom

Numero: 44 Tyyppi: Ruoho/myrkky Edellinen muoto: Oddish (lv. 21) Seuraava muoto: Vileplume / Bellossom

Gloom (jap. クサイハナ, Kusaihana) on myrkky- ja ruohotyypin Pokémon. Gloomin nimi viittaa sen surulliseen olemukseen. Se voi kuitenkin tulla myös sanasta bloom, joka tarkoittaa kukintoa. Gloom on kehitysmuoto Oddishista, josta se kehittyy tasolla 21. Gloom kehittyy joko Vileplumeksi Lehtikiven (Leaf Stone) avulla tai Bellossomiksi Aurinkokiven (Sun Stone) avulla. Bellossomia voi saada vasta Pokemon Goldissa ja Silverissä ja niitä uudemmissa peleissä.

Gloom on nimensä mukaisesti synkkä Pokémon. Se on suurempi kuin Oddish ja siltä tippuu suupielestä mettä. Siitepöly on peräisin sen pitkistä terälehdistä, ja se haisee. Gloomin vartalo on sinivioletti, ja sen terälehdet oranssin väriset. Terälehdet näyttävät Oddishin terälehdiltä, mutta ne ovat kuolleet. Lisäksi sen nuppu näyttää kuolleelta.

Vileplume

Numero: 45 Tyyppi: Ruoho/myrkky Edellinen muoto: Gloom Seuraava muoto: Ei ole

Vileplume (jap. ラフレシア, Rafureshia?, Rafflesia) on myrkky- ja ruohotyypin Pokémon. Vileplume tulee englanninkielisistä sanoista vile (mikä viittaa sen pahaan hajuun) ja plume(mikä viittaa sen savupilvimaiseen kukkaan). Vileplume on kehitysmuoto Gloomista, josta se kehittyy Lehtikiven (Leaf Stone) avulla. Gloom taas on kehitysmuoto Oddishista

Vileplume näyttää suurelta kukalta, jolla on lyhyt violetti varsi vartalonaan. Päässään sillä on suuret litistetyn näköiset terälehdet, jossa on valkoisia pisteitä. Vileplumen tuntee sen hyökkävästä hajusta, joka tulee sen suuresta punaisesta kukasta. Vileplume käyttää hajuaan taisteluissa, jolloin vastustaja perääntyy kamalan hajun takia. Vileplumen kukasta on myös haittaa, sillä se on painava ja tilaa vievä. Vileplume kävelee hiljaa painonsa takia ja se joutuu usein käyttämään käsiään kannatellakseen kukkaa. Vileplumea löytyy metsistä, sillä ne haluavat pysyä matalalla.

Paras

Numero: 46 Tyyppi: Hyönteis/ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Parasect (Lv. 24)

Paras (jap. パラス, Parasu) on kuvitteellinen hyönteis- ja ruohotyypin Pokémon. Nimi Paras on lyhennys sanasta parasite, joka tarkoittaa loista. Paras kehittyy tasolla 24 Parasectiksi.

Paras muistuttaa pientä, oranssista rapua, jolla on suuria punaisia sieniä keltaisilla täplillä selässään. Parasin sakset muistuttavat hummerin saksia. Parasilla on päässä pieniä itiöitä, mitkä kasvavat kun Pokémonkin kasvaa.

Parasect

Numero: 47 Tyyppi: Hyönteis/ruoho Edellinen muoto: Paras (Lv. 24) Seuraava muoto: Ei ole

Parasect (jap. パラセクト, Parasekuto) on kuvitteellinen hyönteis- ja ruohotyypin Pokémon. Nimi Parasect tulee sanoista parasite (mikä tarkoittaa loista) ja insect (mikä tarkoittaa hyönteistä)tai sanoista paranormal (yliluonnollinen) ja insect (hyönteinen). Parasect on kehitysmuoto Parasista Parasect kehittyy Parasista tasolla 24.

Parasect näyttää ravulta, mutta sillä on selässään suuri punainen sieni keltaisilla täplillä. Parasectilla on myös neljä jalkaa ja kahdet sakset. Sen silmät ovat kokonaan valkoiset ja niissä ei ole pupilleja. Parasect elää symbioosissa selässään olevan sienen kanssa. Parasect vapauttaa sienestään itiöitä, jos sitä häiritään.

Venonat

Numero: 48 Tyyppi: Hyönteis/myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Venomoth (Lv. 31)

Venonat on hyönteis-,sekä myrkky-tyypin Pokémon. Se on pörröinen, pallomainen ja terävähampainen Pokémon. Venonat elää puiden varjoissa syöden itseään pienempiä hyönteisiä. Venonatin tutkasilmät loistavat pimeässä, ja niillä se myös näkee pimeässä. Venonatin silmissä vilkkuvat valot pystyvät hypnotisoimaan vastustajan.

Venonatin seuraava muoto on Venomoth. Pokémon-peleissä Venonat kehittyy Venomothiksi tasolla 31.

Venomoth

Numero: 49 Tyyppi: Hyönteis/myrkky Edellinen muoto: Venonat (Lv. 31) Seuraava muoto: Ei ole

Venomoth (jap. モルフォン, Morufon, Morphon) on kuvitteellinen hyönteis- ja myrkkytyypin Pokémon. Nimi Venomoth tulee englannin kielen sanoista venom (tarkoittaa myrkkyä) ja moth (tarkoittaa yöperhosta). Venomoth on kehittynyt Venonatista tasolla 31.

Venomoth näyttää aika paljon ylisuurelta yöperhoselta. Sillä on kaksi vaaleanviolettia siipeä, jotka ovat muotoiltu kuin perhosella. Venomothin vartalo on purppuranvärinen ja sen takaruumis on vaaleanvioletti. Sillä on kaksi lasisen sinistä silmää sekä todella pienet jalat ja leuat. Venomoth on yöpokémon ja liikkuu yleensä yöllä. Se syö hyönteispokémoneja, eniten niitä jotka lentävät katulamppujen ympärillä. Venomothia metsästää usein Zubat, Golbat ja Crobat.

Diglett

Numero: 50 Tyyppi: Maa Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Dugtrio (Lv. 26)

Diglett on maan alla elävä maatyypin pokémon. Se on hyvä sähkö, tuli, myrkky ja kivi-tyypin pokémoneja vastaan. Vaikeita vastustajia sille taas ovat ruoho ja ötökkä- tyypin pokémonit. Digletin nimi tulee sanasta dig eli kaivaa. Saavuttaessaan tason 26 Diglett kehittyy Dugtrioksi. Diglettiä ei voi nähdä kokonaan maan pinnalla, mutta sillä on Pokemon Mystery Dungeonin mukaan jalat.

Dugtrio

Numero: 51 Tyyppi: Maa Edellinen muoto: Diglett (Lv. 26) Seuraava muoto: Ei ole

Dugtrio (jap. ダグトリオ, Dagutorio) on maatyypin Pokémon. Nimi Dugtrio tulee sanoista dug (mikä tarkoittaa kaivaa imperfektissä) ja trio (mikä tarkoittaa kolmen ryhmää). Dugtrio on kehittynyt Digletistä tasolla 26.

Dugtrio on myyräpokémon. Sen päät ovat pyöreitä ja sen ohutta ihoa suojaa lyhyt ruskea karva. Sillä on kaksi suurta mustaa silmää ja suuri soikea, vaaleanpunainen nenä jokaisessa päässä. Diglettiä ja Dugtriota ei näy koskaan kokonaan, ainoastaan pään voi nähdä. Dugtrio voi kaivaa peräti 97 km merenpinnan alapuolelle. Itse asiassa, Dugtrio on kolmen Digletin muodostava ryhmä (kuten myös Magneton muodostuu kolmesta yhteen kiinnittyneestä Magnemitesta).

Meowth

Numero: 52 Tyyppi: normaali (alkup.)
pimeys (Alola)
teräs (Galar)
Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Persian (alkup. ja Alola)
Perrserker (Galar)
Pääartikkeli: Meowth

Meowth on kissan näköinen, kahdella jalalla seisova Pokémon. Tämä Pokémon rakastaa pyöreitä ja kiiltäviä asioita ja esineitä, kuten kolikoita. Jos omistaa Meowth’n, saa aina ottelun päätyttyä ylimääräistä rahaa, Meowth’n Pay Day (Palkkapäivä)-nimisen hyökkäyksen ansiosta. Meowthit eivät ole normaalityyppeinä ylivoimaisia mitään vastustajaa vastaan eivätkä ne pärjää hyvin kummitus- tai taistelutyypin Pokémoneja vastaan. Meowth’n alkuperäinen variaatio on normaalityyppiä, kun taas Alolan variaatio Meowth’sta on pimeystyyppiä ja Galarin variaatio Meowth’sta terästyyppiä. Sekä Kanton että Alolan Meowth’n seuraava muoto on Persian, kun taas Galarin Meowth’n seuraava muoto on Perrserker. Meowth kehittyy variaatiostaan riippuen joko Persianiksi tai Perrserkeriksi tasolla 28.

Meowth on tullut tunnetuksi siitä, että Rakettiryhmän Jessiellä ja Jamesilla on Meowth joukkueessaan. Tämä Meowth on ainoa tunnettu Meowth, joka osaa puhua, sillä sen ihastuttua erään rikkaan rouvan Meowth’iin, Meowzieen (jap. Madonnya), tämä halusi, että Meowth tulisi rikkaaksi ja opettelisi puhumaan ja kävelemään ihmisen tavoin. Vaikka Meowth opetteli puhumaan ja kävelemään ihmisten lailla, Meowzie ei edelleenkään huolinut sitä. Niinpä Meowth liittyi Rakettiryhmään tullakseen rikkaaksi.

Myös Ash Ketchumin vastustaja Hoennin Ever Grande -turnauksen aikana, Tyson, omistaa Meowth’n. Se esiintyi ensi kerran jaksossa Meowth käy kuumana (Like a Meowth to a Flame), jossa se pelasti Ashin ja kumppanit Murkrow-parven hyökkäykseltä. Tämä Meowth on pukeutunut saappaisiin ja sulkahattuun, aivan kuten Saapasjalkakissa.

Persian

Numero: 53 Tyyppi: normaali (alkup.)
pimeys (Alola)
Edellinen muoto: Meowth Seuraava muoto: Ei ole

Persian (jap. ペルシアン, Perushian) on kuvitteellinen normaalityypin Pokémon. Nimi Persian tulee englanninkielisestä sanasta persian mikä tarkoittaa persialaista kissaa. Persian on kehittynyt Meowthista tasolla 28. Pokémon Mystery Dungeon-peleissä Persian toimii pankkiirina, joka huolehtii pelaajan rahoista silloin, kun niitä ei tarvita.

Persian on tyylikissapokémon. Sillä on neljä jalkaa ja häntä, joka on kiertynyt kärjestä ja lyhyt kermanvalkea turkki. Sillä on 6 viikseä. Persianin otsassa on jalokivi, joka hohtaa. Persian pystyy kävelemään ääneti. Meowth on sosiaalisempi kuin Persian.

Pokémon-animessa Persian nähdään yleisimmin Rakettiryhmän pomon Giovannin kanssa. Unova-kaudella sen nähtiin ottelevan Ashin Pikachua vastaan.

Psyduck

Numero: 54 Tyyppi: Vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Golduck
Pääartikkeli: Psyduck

Psyduck (jap. コダック, Kodakku, Koduck) on kuvitteellinen vesityypin Pokémon. Nimi Psyduck tullee sanoista psychic (meedio) ja duck (ankka). Saavutettuaan tason 33 Psyduck kehittyy Golduckiksi. Vaikka Psyduck oppiikin meediotyyppisiä liikkeitä se ei silti ole meediotyypin Pokémon.

Psyduck on pääosin keltainen, muistuttaa ankkaa ja pitelee päätään käsiensä välissä, koska se kärsii jatkuvasti päänsäryistä. Päänsäryt voivat olla hyödyllisiä, koska niiden käytyä ylivoimaisiksi taisteluissa Psyduck voimistuu huomattavasti. Se harhauttaa vastustajiaan luulemaan, että se olisi heikko. Vaikka Psyduck on ankkapokémon, se ei voi silti oppia FLY-tekniikkaa tai osaa lentää.

Golduck

Numero: 55 Tyyppi: Vesi Edellinen muoto: Psyduck Seuraava muoto: Ei ole

Golduck (jap. ゴルダック, Gorudakku) on kuvitteellinen vesityypin Pokémon. Golduck on kehittynyt Psyduckista tasolla 33. Golduck ei myöskään ole meediotyyppinen Pokémon, vaikka oppiikin sentyyppisiä liikkeitä. Goldduckilla on useita eroavaisuuksia edelliseen muotoonsa Psyduckiin, se on isompi ja painavampi, sen nahka on vaihtunut keltaisesta siniseksi, se ei enää kärsi päänsäryistä, se osaa uida ja sille on muodostunut voimakas häntä ja voimakkaammat jalat, joita se tarvitsee uidessaan. Golduckilla on otsassaan punainen jalokivi, kuten Persianilla, joista se saa psyykkisiä voimia. Golduck elää makeassa vedessä, kuten järvissä ja joissa.

Mankey

Numero: 56 Tyyppi: Tappelu Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Primeape

Mankey (jap. マンキー, Mankī) on kuvitteellinen taistelutyypin Pokémon. Mankey kehittyy Primeapeksi tasolla 28. Nimi Mankey tulee englannin kielen sanasta monkey (tarkoittaa apinaa).

Mankey on apinapokémon. Se muistuttaa vaaleaa palloa, jolla on kädet, jalat ja häntä. Mankeylla on punaiset silmät ja sian kärsä. Mankeyt ovat kevyitä ja ketteriä. Ne elävät suurina ryhminä puissa, ja jos joku Mankeysta eksyy ryhmästä, se raivostuu, koska se ei pidä yksin jäämisestä. Mankeyt saavat erittäin nopeasti vihanpurkauksen. Ne eivät epäröi hyökätä minkään kimppuun, ja joskus ne hyökkäävät uhrin kimppuun jopa ihan ilman syytä. Jos Mankey on tulossa vihaiseksi, se on helppo huomata, sillä se alkaa täristä, ja sen hengitys muuttuu raskaaksi.

Primeape

Numero: 57 Tyyppi: Tappelu Edellinen muoto: Mankey Seuraava muoto: Ei ole

Primeape (jap. オコリザル, Okorizaru) on kuvitteellinen taistelutyypin Pokémon. Primeape on kehitysmuoto Mankeysta, josta se kehittyy tasolla 28. Nimi Primeape tulee englannin kielen sanoista prime (tarkoittaa tärkeää ja tässä tapauksessa johtajaa) ja ape (joka tarkoittaa ihmisapinaa).

Primeape on apinapokémon. Sen vartalon päällä on vaalea turkki. Sillä on kaksi pitkää käsivartta ja jalkaa, jokaisessa on metallinen kahle ranteiden ja nilkkojen kohdalla. Primeapella ei ole häntää. Primeapen nenä muistuttaa sian kärsää ja sen otsassa on ristinmuotoinen pullistuma. Primeape tunnetaan sen erittäin väkivaltaisesta käytöksestään. Se saattaa hyökätä kenen tahansa kimppuun, ja aivan ilman syytä. Primeape hyökkää takuuvarmasti, jos se huomaa että joku katsoo sitä suoraan silmiin. Se voi aistia, jos joku katsoo sitä jopa nukkuessaan.

Growlithe

Numero: 58 Tyyppi: Tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Arcanine

Growlithe on tulityyppinen, ensimmäisen tuotantokauden Pokémon, joka kehittyy Arcanineksi, kun siihen käytetään tulikiveä (Fire Stone). Growlithe esiintyi ensi kerran pelissä Pokémon Yellow, ja sitä uudemmissa Pokémon-pelisarjan peleissä. Growlithen länsimainen nimi tulee murisemista tarkoittavasta sanasta Growl ja vähäistä tarkoittavasta sanasta lithe, joten suora käännös sen nimestä olisi jotakuinkin "Muristavähän". Growlitheista 75% ovat uroksia ja 25% naaraita.

Growlithe muistuttaa lähinnä pientä koiraeläintä. Väriltään se on vaaleanruskea. Sen päälaella on vaaleamman värinen tupsu. Saman väristä karvaa sillä on myös rinnassa ja kasvoissa kuonon alapuolella. Sen tuuhea häntä on myös vaalea. Growlithe kävelee neljällä jalalla, ja sen molemmissa etutassuissa sillä on kaksi kynttä. Sillä on selässä sekä etu -ja takajaloissa mustia raitoja. Growlithen korvat ovat hiukan vinoneliön malliset.

Arcanine

Numero: 59 Tyyppi: Tuli Edellinen muoto: Growlithe Seuraava muoto: Ei ole

Arcanine on tulityyppin Pokémon, joka kehittyy Growlithesta, käytettäessä tulikiveä (Fire Stone). Arcaninen nimi tulee englanninkielisistä sanoista arcane (salaperäinen, mysteerinen) ja canine (koiraeläin). Niistä 75% ovat uroksia ja 25% naaraita.

Arcanine muistuttaa lähinnä suurta koiraeläintä. Sen turkki on pääosin mustaraidallista ja punertavanruskeaa. Sillä on pidempää vaaleaa karvaa päässään, niskassaan, rinnassaan, hännässään ja jaloissaan.

Alun perin Arcaninen piti olla legendaarinen Pokémon Articunon ja Zapdosin ohella, mutta sen tilalle tulikin Moltres.

Poliwag

Numero: 60 Tyyppi: Vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Poliwhirl

Poliwag on vesityyppinen Pokémon, joka kehittyy Poliwhirliksi tasolla 25. Poliwagin länsimainen nimi tulee vanhasta nuijapäätä tarkoittavasta sanasta Polliwog, wag vittaa pyrstön heiluttamiseen. Poliwageista puolet ovat naaraita ja puolet uroksia.

Poliwag on ulkonäöltään lähes täysin pyöreä ja sininen. Sillä on vaaleansininen, muodoltaan hiukan sulkaa muistuttava pyrstö ja se kävelee kahdella jalalla, vaikka onkin vesityyppinä parempi uimari. Sillä on kalan suuta muistuttava suu, ja vatsassa suuri musta spiraalikuvio valkoisella pohjalla. Pokédex-tietojen mukaan se on itse asiassa Poliwagin sisälmyksiä, jotka näkyvät sen hyvin ohuen ihon alta.

Poliwagilla on hyvin ohut iho. Sen spiraalinmuotoiset sisäelimet näkyvät aivan ihon läpi. Vaikkakin Poliwagin iho on ohut, se on myös hyvin joustava. Jopa terävät kynnet kimpoavat pois siitä. Sen musta nahka on ohutta ja nihkeää. Osa sen sisäelimistä näkyvät sen ihon läpi spiraalinmallisena kuviona. Sen vasta kasvaneet jalat estävät sitä kävelemästä hyvin. Se tapaa suosia uimista enemmän kuin kävelemistä.

Aiheesta muualla

  • Bulbapedia - Pokémon-tietosanakirja (englanniksi)