Ero sivun ”Johanna Viksten” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p Lisäys teoksiin
Merkkaukset: Visuaalinen muokkaus Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Rivi 21: Rivi 21:
}}
}}


'''Johanna Viksten''' on suomalainen laulaja, lauluntekijä, näyttelijä, juontaja ja ääninäyttelijä, joka on tullut tunnetuksi muun muassa ''[[Viiru ja Pesonen]]'' -animaatioelokuvien Viirun äänenä. Hän on myös [[Muumimamma|Muumimamman]] ääninäyttelijä [[Puola|puolalaisissa]] [[Muumien maailma]] -nimisissä [[Muumi]]-nukkeanimaatioissa. Hän on ollut tekemässä laulunsanoja mm. artisteille Club For Five, Pate Mustajärvi, Suvi Teräsniska, [[Petra Gargano|Petra]] (ex-Tiktak), Sani, [[Ipanapa]]-levyille; [[Otto Grundström]]), Koiton Laulu - sekä Espoon Laulu -kuorot. Hän laulaa artistien taustoja sekä Impronautit-yhtyeessä sekä Hääppöset-lastenorkesterissa (tuttu [[Pikku Kakkonen|Pikku Kakkosen]] Musavideot-sarjasta). Johanna Viksten opettaa lauluntekemistä ja ilmaisutaitoa helsinkiläisessä [[HEO|HEO Kansanopistossa]]. Katri Ylanderin Sinä pärjäät -single julkaistiin 30.11.2018. (Säv. Sami Kurppa, san. Johanna Viksten - Lotta Salonen).
'''Johanna Viksten''' on suomalainen laulaja, lauluntekijä, näyttelijä, juontaja ja ääninäyttelijä, joka on tullut tunnetuksi muun muassa ''[[Viiru ja Pesonen]]'' -animaatioelokuvien Viirun äänenä. Hän on myös [[Muumimamma|Muumimamman]] ääninäyttelijä [[Puola|puolalaisissa]] [[Muumien maailma]] -nimisissä [[Muumi]]-nukkeanimaatioissa. Hän on ollut tekemässä laulunsanoja mm. artisteille Club For Five, Pate Mustajärvi, Suvi Teräsniska, [[Petra Gargano|Petra]] (ex-Tiktak), Sani, [[Ipanapa]]-levyille; [[Otto Grundström]]), Emilianne, Koiton Laulu - sekä Espoon Laulu -kuorot. Hän laulaa artistien taustoja sekä Impronautit-yhtyeessä sekä Hääppöset-lastenorkesterissa (tuttu [[Pikku Kakkonen|Pikku Kakkosen]] Musavideot-sarjasta). Johanna Viksten opettaa lauluntekemistä ja ilmaisutaitoa helsinkiläisessä [[HEO|HEO Kansanopistossa]]. Katri Ylanderin Sinä pärjäät -single julkaistiin 30.11.2018. (Säv. Sami Kurppa, san. Johanna Viksten - Lotta Salonen), laulu voitti myös Inspiraationa Juice -kilpailun samana vuonna.


==Filmografia==
==Filmografia==

Versio 4. heinäkuuta 2020 kello 15.10

Johanna Viksten
Henkilötiedot
Näyttelijä
Merkittävät roolit Viiru
(Viiru ja Pesonen -elokuvat)
Muumimamma
(Muumien maailma -animaatiot)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Johanna Viksten on suomalainen laulaja, lauluntekijä, näyttelijä, juontaja ja ääninäyttelijä, joka on tullut tunnetuksi muun muassa Viiru ja Pesonen -animaatioelokuvien Viirun äänenä. Hän on myös Muumimamman ääninäyttelijä puolalaisissa Muumien maailma -nimisissä Muumi-nukkeanimaatioissa. Hän on ollut tekemässä laulunsanoja mm. artisteille Club For Five, Pate Mustajärvi, Suvi Teräsniska, Petra (ex-Tiktak), Sani, Ipanapa-levyille; Otto Grundström), Emilianne, Koiton Laulu - sekä Espoon Laulu -kuorot. Hän laulaa artistien taustoja sekä Impronautit-yhtyeessä sekä Hääppöset-lastenorkesterissa (tuttu Pikku Kakkosen Musavideot-sarjasta). Johanna Viksten opettaa lauluntekemistä ja ilmaisutaitoa helsinkiläisessä HEO Kansanopistossa. Katri Ylanderin Sinä pärjäät -single julkaistiin 30.11.2018. (Säv. Sami Kurppa, san. Johanna Viksten - Lotta Salonen), laulu voitti myös Inspiraationa Juice -kilpailun samana vuonna.

Filmografia

Televisiosarjat

Vuosi Televisiosarja Rooli
2001 Benner & Benner pankkivirkailija

Dubbauksia

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit ovat omassa luettelossaan.

Lähteet