Ero sivun ”Dan Stevens” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kuriir1 (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Kuriir1 (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 35: Rivi 35:


== Yksityiselämä ==
== Yksityiselämä ==
Dan Stevens adoptoitiin seitsemän päivän ikäisenä opettajaperheeseen ja hän kasvoi lapsena Walesissa ja Englannin kaakkoisosissa. Stevens ei ole myöhemmin kokenut tarvetta aktiivisesti jäljittää biologisia vanhempiaan, mutta on maininnut tehneensä hieman tutkimustyötä asian eteen. Perheeseen kuuluu myös nuorempi veli, joka on myös adoptoitu.<ref>{{Verkkoviite|osoite=https://www.thefamouspeople.com/profiles/dan-stevens-41622.php|nimeke=Who is Dan Stevens? Everything You Need to Know|julkaisu=www.thefamouspeople.com|viitattu=2020-07-02|ietf-kielikoodi=en-US}}</ref> Stevens oli lapsuudessaan kapinallinen sekä hankala lapsi oppitunneilla, joten hänet lähetettiin sisäoppilaitokseen, Tonbridge Schooliin, Kentiin. Stevens on kertonut, että hänen oli vaikeaa sopeutua toisten joukkoon, sillä hän oli jo 11-vuotiaana aikuisen pituinen ja läpikäynyt äänenmurroksen eikä oikein tiennyt, mihin joukkoon hän kuului. Stevens ohjattiinkin purkamaan käytöstään teatterin pariin ja hän sai 13-vuotiaana [[Macbeth|Machbethin]] roolin. Muutamaa vuotta myöhemmin hän alkoi viettää kesänsä National Youth Theatressa.
Dan Stevens adoptoitiin seitsemän päivän ikäisenä opettajaperheeseen ja hän kasvoi lapsena Walesissa ja Englannin kaakkoisosissa. Perheeseen kuuluu lisäksi nuorempi veli, joka on myös adoptoitu.<ref>{{Verkkoviite|osoite=https://www.thefamouspeople.com/profiles/dan-stevens-41622.php|nimeke=Who is Dan Stevens? Everything You Need to Know|julkaisu=www.thefamouspeople.com|viitattu=2020-07-02|ietf-kielikoodi=en-US}}</ref> Stevens ei ole myöhemmin kokenut tarvetta aktiivisesti jäljittää biologisia vanhempiaan, mutta on maininnut tehneensä hieman tutkimustyötä asian eteen. Stevens oli lapsuudessaan kapinallinen sekä hankala lapsi oppitunneilla, joten hänet lähetettiin sisäoppilaitokseen, Tonbridge Schooliin, Kentiin. Stevens on kertonut, että hänen oli vaikeaa sopeutua toisten joukkoon, sillä hän oli jo 11-vuotiaana aikuisen pituinen ja läpikäynyt äänenmurroksen eikä oikein tiennyt, mihin joukkoon hän kuului. Stevens ohjattiinkin purkamaan käytöstään teatterin pariin ja hän sai 13-vuotiaana [[Macbeth|Machbethin]] roolin. Muutamaa vuotta myöhemmin hän alkoi viettää kesänsä National Youth Theatressa.


Tonbridge Schoolin jälkeen Stevens pääsi opiskelemaan [[Emmanuel College|Emmanuel Collegeen]], Cambridgeen, jossa hän opiskeli englanninkielistä kirjallisuutta.
Tonbridge Schoolin jälkeen Stevens pääsi opiskelemaan [[Emmanuel College|Emmanuel Collegeen]], Cambridgeen, jossa hän opiskeli englanninkielistä kirjallisuutta.

Versio 2. heinäkuuta 2020 kello 23.23

Dan Stevens
Dan Stevens Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2013.
Dan Stevens Toronton elokuvajuhlilla vuonna 2013.
Henkilötiedot
Koko nimi Daniel Jonathan Stevens
Syntynyt10. lokakuuta 1982 (ikä 41)
Croydon, Englanti
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb

Daniel Jonathan Stevens (s. 10. lokakuuta 1982 Croydon, Englanti) on brittiläinen näyttelijä. Hän on opiskellut Cambridgen yliopistossa.

Stevens on uransa aikana työskennellyt teatterissa sekä Isossa-Britanniassa että Yhdysvalloissa. Hän on myös esiintynyt useissa televisiosarjoissa ja minisarjoissa, joista Yle TV1 on Suomessa esittänyt ainakin minisarjat Järki ja tunteet (Sense and Sensibility), Luvaton leikki (The Line of Beauty) ja Downton Abbey.

Ura

Dan Stevens aloitti ammattiuransa vuonna 2004, jolloin hän sai roolin William Shakespearen näytelmästä Miten haluatte. Samana vuonna Stevens teki myös televisiodebyyttinsä esiintymällä Frankenstein-minisarjassa. Seuraavina vuosina Stevens jatkoi työskentelemistä sekä televisiossa että näytelmissä. Vuonna 2009 hän teki uuden ammatillisen aluevaltauksen siirtymällä näyttelemään myös valkokankaalla elokuvassa nimeltä Hilde. Vuonna 2010 hän aloitti näyttelemisen Downton Abbey -sarjassa Matthew Crawleyna. Sarja oli menestys ja rooli toi Stevensille julkisuutta. Sarjan menestys toikin Stevensille SAG-palkinnon, jonka hän voitti yhdessä muun työryhmän kanssa parhaasta näyttelijäkokoonpanosta draamasarjassa vuonna 2012. Stevens jätti sarjan vuonna 2012.[1]

Yksityiselämä

Dan Stevens adoptoitiin seitsemän päivän ikäisenä opettajaperheeseen ja hän kasvoi lapsena Walesissa ja Englannin kaakkoisosissa. Perheeseen kuuluu lisäksi nuorempi veli, joka on myös adoptoitu.[2] Stevens ei ole myöhemmin kokenut tarvetta aktiivisesti jäljittää biologisia vanhempiaan, mutta on maininnut tehneensä hieman tutkimustyötä asian eteen. Stevens oli lapsuudessaan kapinallinen sekä hankala lapsi oppitunneilla, joten hänet lähetettiin sisäoppilaitokseen, Tonbridge Schooliin, Kentiin. Stevens on kertonut, että hänen oli vaikeaa sopeutua toisten joukkoon, sillä hän oli jo 11-vuotiaana aikuisen pituinen ja läpikäynyt äänenmurroksen eikä oikein tiennyt, mihin joukkoon hän kuului. Stevens ohjattiinkin purkamaan käytöstään teatterin pariin ja hän sai 13-vuotiaana Machbethin roolin. Muutamaa vuotta myöhemmin hän alkoi viettää kesänsä National Youth Theatressa.

Tonbridge Schoolin jälkeen Stevens pääsi opiskelemaan Emmanuel Collegeen, Cambridgeen, jossa hän opiskeli englanninkielistä kirjallisuutta.

Dan Stevens tapasi teatteritöiden kautta vuonna 2006 tulevan vaimonsa, eteläafrikkalaisen jazzlaulajan ja laulunopettajan, Susie Harietin. Pariskunta meni naimisiin 2009 ja heillä on kolme lasta, tytär Willow (s. 2009), poika Aubrey (s. 2012) ja tytär Eden (s. 2016).[3]

Valikoitu filmografia

Vuosi Elokuva / Sarja Roolihahmo Muuta
2004 Frankenstein Henry Clerval yhdysvaltalainen minisarja
2006 The Line of Beauty Nick Guest brittiläinen televisiosarja
2006 Dracula Lord Arthur Holmwood brittiläinen televisioelokuva
2007 Maxwell Basil Brookes brittiläinen televisioelokuva
2008 Järki ja tunteet Edward Ferrars brittiläinen minisarja
2009 Neiti Marple: Koston jumalattarena Michael Rafiel ITV televisiosarja
2009 Hilde David Cameron saksalainen elokuva
2010–2012 Downton Abbey Matthew Crawley televisiosarja
2014 Night at the Museum – Haudan salaisuus Sir Lancelot elokuva
2014 The Guest David elokuva
2014 The Cobbler Emiliano elokuva
2017 Beauty and the Beast – Kaunotar ja hirviö Hirviö/Prinssi elokuva
2017–2019 Legion David Haller televisiosarja
2020 Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga Alexander Lemtov elokuva

Aiheesta muualla

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.


Lähteet

Viitteet

  1. Who is Dan Stevens? Everything You Need to Know www.thefamouspeople.com. Viitattu 2.7.2020. (englanniksi)
  2. Who is Dan Stevens? Everything You Need to Know www.thefamouspeople.com. Viitattu 2.7.2020. (englanniksi)
  3. 8 Things You Didn't Know About Dan Stevens Fame10. 4.4.2017. Viitattu 2.7.2020.