Ero sivun ”Keskustelu:Luettelo Kuhmon julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
: Samaa mietin kun lisäilin Liperin sivulle Täyssinan rajakiven kuvan. Eivät ne kyllä muistomerkkejä ole, mutta toisaalta ihan mielenkiitoisia kohteita turistin silmin. --[[Käyttäjä:Hotarju|Hotarju]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Hotarju|keskustelu]]) 21. maaliskuuta 2018 kello 20.43 (EET)
::On kai päädytty siihen linjaan, että itse rajamerkki on muinaismuisto mutta se ei sellaisenaan ole muistomerkki, näin esim. [[Kuhankuono]]. Näin on menetelty muidenkin lohkareiden kanssa, joihin liittyy jokin perinne, kuten [[Lallin itkukivi]] tai jotka on muusta syystä rauhoitettu, kuten [[Pallivahankivi]]. Jos laatan sisältö on vain "Muinaismuisto, Lain suojaama" tms. se on katsottu vain merkinnäksi tai opasteeksi. Jos laatassa on enemmän muistelutekstiä, niin laatta on katsottu muistomerkiksi, Esim. Paimiossa alttarvahan ja Silkkikiven laatat, tai jonkun Suomen valtakunnarajan pyykin viereen pystytetty muistomerkki. --[[Käyttäjä:Urjanhai|Urjanhai]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Urjanhai|keskustelu]]) 20. kesäkuuta 2020 kello 12.29 (EEST)
::Näitä oli tässä useampiakin, ja ainakin peruskartassa niitä on merkitty joko muinaismuiston tai siirtolohkaleen symboleilla. Jos ne ovat pelkädstään vanhoja rajapaikkojamrajapaikkojm niin ne ovat merkittävinämerkittäviä muinaoistoinamuinaismuistoina ja/tai luonnonmuistomerkkeinä, mutta eivät kuuluisi tähän luetteloon, jos ei ole erityistä muistolaattaa tms. (Ja opasteeseenkinopastetaulunkin nähden kai on tehty ero.) --[[Käyttäjä:Urjanhai|Urjanhai]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Urjanhai|keskustelu]]) 20. kesäkuuta 2020 kello 12.43 (EEST)
 
== Lisättävää ==
125 789

muokkausta

Navigointivalikko