Ero sivun ”Keskustelu:Luettelo Kuhmon julkisista taideteoksista ja muistomerkeistä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
(lisähuomio yhdestä)
Kuuluvatkohan rajakivet luetteloon? Ne ovat varmaankin muinaismuistoja, mutta ovatko ne mitenkään "muistomerkkejä"? Muinaismuistokohteet eivtä kuuluisi luetteloon. --[[Käyttäjä:Aulis Eskola|Aulis Eskola]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Aulis Eskola|keskustelu]]) 20. maaliskuuta 2018 kello 23.00 (EET)
: Samaa mietin kun lisäilin Liperin sivulle Täyssinan rajakiven kuvan. Eivät ne kyllä muistomerkkejä ole, mutta toisaalta ihan mielenkiitoisia kohteita turistin silmin. --[[Käyttäjä:Hotarju|Hotarju]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Hotarju|keskustelu]]) 21. maaliskuuta 2018 kello 20.43 (EET)
::On kai päädytty siihen linjaan, että itse rajamerkki on muinaismuisto mutta se ei sellaisenaan ole muistomerkki, näin esim. [[Kuhankuono]]. Näin on menetelty muidenkin lohkareiden kanssa, joihin liittyy jokin perinne, kuten [[Lallin Itkukiviitkukivi]] tai jotka on muusta syystä rauhoitettu, kuten [[Pallivahankivi]]. Jos laatan sisältö on vain "Muinaismuisto, Lain suojaama" tms. se on katsottu vain merkinnäksi tai opasteeksi. Jos laatassa on enemmän muistelutekstiä, niin laatta on katsottu muistomerkiksi, Esim. Paimiossa alttarvahan ja Silkkikiven laatat, tai jonkun Suomen valtakunnarajan pyykin viereen pystytetty muistomerkki. --[[Käyttäjä:Urjanhai|Urjanhai]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Urjanhai|keskustelu]]) 20. kesäkuuta 2020 kello 12.29 (EEST)
::Näitä oli tässä useampiakin, ja ainakin peruskartassa niitä on merkitty joko muinaismuiston tai siirtolohkaleen symboleilla. Jos ne ovat pelkädstään vanhoja rajapaikkojam niin ne ovat merkittävinä muinaoistoina ja/tai luonnonmuistomerkkeinä, mutta eivät kuuluisi tähän luetteloon, jos ei ole erityistä muistolaattaa. (Ja opasteeseenkin kai on tehty ero.) --[[Käyttäjä:Urjanhai|Urjanhai]] ([[Keskustelu käyttäjästä:Urjanhai|keskustelu]]) 20. kesäkuuta 2020 kello 12.43 (EEST)
 
== Lisättävää ==
123 799

muokkausta

Navigointivalikko