Ero sivun ”Ryan Walter” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kansallista ottelua?
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 26: Rivi 26:
[[Luokka:Kanadalaiset jääkiekkoilijat]]
[[Luokka:Kanadalaiset jääkiekkoilijat]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset jääkiekkoilijat]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset jääkiekkoilijat]]
[[Luokka:Washington Capitalsin varaamat pelaajat]]
[[Luokka:Elävät henkilöt]]
[[Luokka:Elävät henkilöt]]

Versio 9. toukokuuta 2020 kello 22.35

Ryan Walter.

Ryan William Walter (s. 23. huhtikuuta 1958 New Westminster, Kanada [1]) on amerikkalainen ammattilaisuransa lopettanut jääkiekkoilija, joka jäi eläkkeelle vuonna 1993. Hän pelasi NHL:ssä yhteensä 1003 ottelua voittaen yhden Stanley Cupin. Walter edusti urallaan Washington Capitalsia, Montreal Canadiensia sekä Vancouver Canucksia. Hän oli pelipaikaltaan keskushyökkääjä. Walterin suurin heikkous oli ajoittainen jäähyherkkyys.

Ura

Seuraura

Walter pelasi WHL:ssä monta yli sadan pisteen kautta ennen NHL-uran alkua. Hän siirtyi NHL:ään vuonna 1978 WHL:n Calgary Wranglersista. Kaudella 1981-82 hän teki Washington Capitalsin paidassa uransa piste-ennätyksen nousten huimiin lukemiin 38+49=87. Myöhemmin Montrealissa hän voitti Stanley Cupin vuonna 1986. Viimeisellä kaudellaan Vancouverissa hän rikkoi 1000 ottelun rajapyykin.

Maajoukkueura

Walter pelasi vuosina 1979, 1981 ja 1982 Kanadan maajoukkueessa keräten puoli pistettä per ottelu. Hän pelasi yhteensä 20 kansainvälistä maaottelua keräten 5 maalia, 5 syöttöä sekä 6 rangaistusminuuttia.

Muuta

Walter on myös esiintynyt yhdysvaltalaisessa Miracle-elokuvassa sivuroolissa. Hän on myös toiminut Vancouver Canucksin apuvalmentajana.

Hänen kolme poikaansa Ben, Joey ja Ryan ovat kaikki jääkiekkoilijoita. Ben kiekkoilee tällä hetkellä Red Bull Salzburgissa.

Katso myös

Lähteet

  1. Ryan Walter at eliteprospects.com www.eliteprospects.com. Viitattu 30.11.2018. (englanniksi)