Ero sivun ”Jukka-Pekka Vuorinen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
BrDead (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
BrDead (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 10: Rivi 10:


Vuorisen yhtäjaksoinen päätoiminen urheilujohtajaura alkoi jo vuonna 1981, kun hän aloitti [[Suomen Palloliitto|Suomen Palloliiton]] Turun piirin toiminnanjohtajana.
Vuorisen yhtäjaksoinen päätoiminen urheilujohtajaura alkoi jo vuonna 1981, kun hän aloitti [[Suomen Palloliitto|Suomen Palloliiton]] Turun piirin toiminnanjohtajana.

==Lähteet==
{{Viitteet}}


{{Tynkä/Henkilö}}
{{Tynkä/Henkilö}}

Versio 15. huhtikuuta 2020 kello 02.04

Jukka-Pekka Vuorinen (s. 14. marraskuuta 1956 Lempäälä) on suomalainen jääkiekkovaikuttaja.

Vuorinen on toiminut useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä urheilun ja erityisesti jääkiekon johtotehtävissä. Hän on tiettävästi virkamiesportaassa korkeimmalla ollut suomalainen muualla kuin Suomessa järjestettyjen olympialaisten paikallisessa järjestelyorganisaatiossa: hän työskenteli Torinon talviolympialaisten jääkiekon lajijohtajana vuosina 2003–2006 Italiassa.

Vuorinen on toiminut Suomen Jääkiekkoliiton toimitusjohtajana vuosina 1989–2001. Hänen toimitusjohtaja-aikanaan A-maajoukkue saavutti 12 miesten arvokisamitalia olympialaisissa, MM-kisoissa ja Kanada-cupissa sekä kultaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Vuorisella oli myös vahva panos naiskiekkoilun maajoukkuetoiminnan aloittamisessa ja hän toimi joukkueenjohtajana vuonna 1989, kun Suomen naiset voittivat Saksassa ensimmäisen virallisen IIHF:n Euroopan-mestaruuden. Vuoden 2003 MM-kisoissa Suomessa Vuorinen toimi kisojen pääsihteerinä. Kaikkiaan Vuorinen oli Jääkiekkoliiton palveluksessa 19 vuotta.

Vuorinen on toiminut myös Jääkiekon SM-liiga Oy:n toimitusjohtajana. Hän oli suomalaisen urheilun toistaiseksi rahakkaimman TV-sopimuksen neuvottelija SM-liigan tehdessä viisivuotisen sopimuksen Sanoma Oy:n ja Canal+:n kanssa. Vuorinen oli ensimmäinen jääkiekon Euroopan liigojen yhteistyöorganisaation Hockey Europen puheenjohtaja ja perustajamoottori.

Vuorinen toimii Suomen elektronisen urheilun liigan, FEL:n, hallituksen puheenjohtajana.[1]

Vuorisen yhtäjaksoinen päätoiminen urheilujohtajaura alkoi jo vuonna 1981, kun hän aloitti Suomen Palloliiton Turun piirin toiminnanjohtajana.

Lähteet

  1. Suomen Elektronisen Urheilun Liiga Oy: Yhteystiedot fel.gg. Viitattu 15.4.2020.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.