Ero sivun ”Kari Taalasmaa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p +luokka
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta   Edistynyt mobiilimuokkaus 
Rivi 137: Rivi 137:
* Lola Vinberg: kävivät treffeillä, säätöä
* Lola Vinberg: kävivät treffeillä, säätöä
* Rosmarine Duncker: kävivät treffeillä
* Rosmarine Duncker: kävivät treffeillä
* Esteri: iäkäs rouva joka yritti saada Karin sänkyyn, Kari ei suostunut, myöhemmin Esteri uhkasi tuhota Taalasbiilin
* Esteri: iäkäs rouva joka yritti saada Karin sänkyyn, Kari ei suostunut, myöhemmin Esteri uhkasi tuhota Taalasbiilin. Esteri ei toteuttanut uhkaustaan.
*[[Salla Mattila]]: seksisuhde, päättynyt
*[[Salla Mattila]]: seksisuhde, päättynyt
* [[Luettelo televisiosarjan Salatut elämät henkilöistä#Sabrina Mustavaara|Sabrina Mustavaara]]: yhden illan juttu


===Ystävyyssuhteet===
===Ystävyyssuhteet===

Versio 6. huhtikuuta 2020 kello 17.22

Kari Taalasmaa
Kari Taalasmaa helmikuussa 2008 esitetyssä jaksossa.
Kari Taalasmaa helmikuussa 2008 esitetyssä jaksossa.
Näyttelijä(t) Tommi Taurula
Henri Halkola (13. toukokuuta – 1. kesäkuuta 2009)
Kesto 1999, 2001–2004, 2005, 2007–2010, 2014, 2015–2018, 2019–
Ensi-
esiintyminen
Osa 34: Elämä hymyilee Akille (5. maaliskuuta 1999)
Henkilötiedot
Koko nimi Kari Matias Taalasmaa
Ammatti yrittäjä, autokorjaaja
Sukupuoli mies
Ikä 47
Kotipaikka Helsinki
Asuinpaikka Helsinki
Suhteet
Vanhemmat Seppo Taalasmaa
Ulla Taalasmaa
Sisarukset Elina Taalasmaa (siskopuoli)
Puoliso(t) Noora Autio (eronnut)
Laura Kiviranta (ex-kihlattu)
Linda Eerikäinen (eronnut)
Lapset Oona Kiviranta
Benjamin Taalasmaa (adoptiopoika)
Lastenlapset Oonan ja Miron lapsi (ei näytetty sarjassa)
Sisarusten lapset Onni Taalasmaa

Kari Matias Taalasmaa (s. 13. elokuuta 1972)[1] on kuvitteellinen hahmo suomalaisessa televisiosarjassa Salatut elämät, jossa häntä esittää Tommi Taurula, tosin vuonna 2009 toukokuun puolesta välistä kesäkuun ensimmäiseen päivään eli vuoden päätösjaksoon asti sijaisnäyttelijänä toimi Henri Halkola.[2]. Kari on Ulla ja Seppo Taalasmaan esikoispoika sekä Elina Taalasmaan velipuoli. Hän oli mukana sarjassa vuonna 1999, sekä vuodesta 2001 vuoteen 2004. Tämän jälkeen Kari oli poissa sarjasta vuoteen 2007 asti, lukuun ottamatta syksyllä 2005 tekemäänsä vierailua, kun hänen tyttärensä Oona oli pudonnut hissikuiluun ja joutunut sairaalaan. Vuonna 2010 Kari poistui sarjasta neljäksi vuodeksi ja palasi vasta vuoden 2014 päätösjaksossa. Poistuttuaan sarjasta saman vuoden lokakuussa Kari oli hetken aikaa poissa ja palasi sarjaan jälleen vuonna 2015. Hahmo poistui kuitenkin uudelleen hetkeksi aikaa sarjasta syksyllä 2018, jolloin hän lähti Talen kanssa Sepon luokse Kittilään. Kari palasi sarjaan jälleen vuoden 2019 alussa.

Kari esiintyy myös joulukuussa 2014 ensi-iltansa saaneessa Nightmare 2 – Painajainen jatkuu -elokuvassa.[3] Kari palasi sarjaan maaliskuussa 2015.[4] Kari nähtiin lisäksi sarjasta tehdyssä oheissarjassa nimeltä Pihlajasatu kesällä 2018.[5]

Elämä Pihlajakadulla

Taalasbiilin perustaminen ja maailmalle lähtö

Sarjan alkaessa Kari oli vankilassa, koska hän oli pahoinpidellyt miehen, joka oli yrittänyt raiskata Elinan. Karin paras ystävä oli Aleksi Salin, joka oli mukana pahoinpitelyssä. Karin päästyä vankilasta hän ja Aleksi perustivat autokorjaamon, Taalasbiilin, jonne Seppo tuli toimitusjohtajaksi. Yrityksen perustamista varten Ulla lainasi Karille ja Aleksille rahaa hänen ja Sepon lottovoitosta.

Kari oli masentunut, ja hän yritti itsemurhaa. Aleksi kuitenkin ehti pelastaa ystävänsä. Kari ja Aleksi aikoivat matkustaa meriteitse ulkomaille, mutta Aleksin isä Jukka Salin oli tahallaan piilottanut Aleksin passin ja Kari lähti yksin matkaan.

Talotaikurit, huumerikokset, Oonan syntymä ja muutto Tampereelle

Palattuaan Pihlajakadulle vuonna 2001 Kari muutti vanhempiensa kanssa Taalasbiilin Talotaikurit-nimiseksi kiinteistöhuoltoyhtiöksi. Sittemmin alkoi seurustelemaan Katja Vainion kanssa. Samoihin aikoihin hänelle kuitenkin kehittyi Katjan selän takana seksisuhde Laura Kivirannan kanssa. Katja ja Kari erosivat lukuisten sattumusten seurauksena ja syksyllä 2003 Kari sai Lauran kanssa esikoistyttärensä Oonan. Tällöin Karilla oli ollut ongelmia huumerikollisten kanssa ja häntä uhkasi vankilatuomio. Hän kuitenkin selvisi ehdonalaisella ja tuomioistuimen vaatima sakkorangaistus hylättiin Lauran ansiosta. Hän myös työskenteli Talotaikureiden toimitusjohtajana hetken aikaa sekä portsarina Club Geelissä. Geelin oltua myynnissä, Kari olisi halunnut ostaa sen ja hän pyysi lainaa Ullalta. Ulla oli ehtinyt myös luvata Sepolle lainaa antiikkikauppaa varten, joten Karin haaveet klubista unohtuivat.

Karin ja Lauran suhde alkoi rakoilla, kun Kari haikaili Katjan perään. Myöhemmin Kari muutti Katjan kanssa Tampereelle vuonna 2004. Syksyllä 2005 Kari vieraili Pihlajakadulla, kun Oona oli pudonnut hissikuiluun. Lopulta Oona muutti vuonna 2006 Karin ja Katjan luokse Tampereelle.

Paluu keväällä 2007 ja rikollisuutta

Kevään 2007 päätösjaksossa Kari palasi Pihlajakadulle lyömällä Tuomo Tervajokea, joka oli kohdellut Elinaa huonosti. Elina suivaantui tästä. Kari jäi asumaan Sepon luokse, sillä hänen ja Katjan suhde oli ohi. Myös Oona muutti Helsinkiin äitinsä Lauran luokse. Kari lorvaili pitkän aikaa, kunnes Seppo palkkasi hänet huoltomieheksi Talotaikureihin. Siinä ohessa Kari teki autovarkauksia Sebastian ”Stuba” Vuorelalle yhdessä Romeo Aron kanssa. Ennen pitkää he jäivät kiinni ja kertoivat poliiseille Stubasta. Stuba oli pitkään vihainen kaksikolle.

Kun Helena Kuula oli yrittänyt passittaa Karin ja Romeon vankilaan kostoksi siitä että he vasikoivat Stubasta poliiseille, alkoi mies vihata tätä. Hän ei voinut hyväksyä Sepon ja Helenan suhdetta. Hän vihoittelikin pitkään näille kahdelle. Myöhemmin Kari kuitenkin hyväksyi Helenan.

Suhteet Nooraan ja Isabellaan sekä muutto Keniaan

Kari seurusteli Noora Aution kanssa, jolla on HIV-tartunta. Kosiessaan Nooraa tämä suostui kihlaukseen, mutta pian Kari tuli katumapäälle ja perui kihlauksensa Nooran kanssa. Pari meni uudestaan kihloihin, ja pian Noora odotti kaksosia. Toinen lapsista menehtyi häissä saadussa keskenmenossa ja toinen myöhemmin sairaalassa. Noora päätti paeta Afrikkaan vanhempiensa luo. Tämän jälkeen Karilla oli seksisuhde Isabella Holmin kanssa, josta seurasi seurustelusuhde. Suhde päättyi Nooran palattua Suomeen siskonsa hautajaisiin. Karin yrityksistä huolimatta, Noora ei halunnut aloittaa suhdetta uudelleen Karin kanssa.

Kari turhautui, ja hän aloitti rappiollisen elämän; hän irtisanoutui Talotaikureista, muutti Jarkko Peltosen tyhjään asuntoon ja ryyppäsi päivät pitkät. Tilanne muuttui, kun Noora tuli käymään kenialaisen adoptiolapsensa Benjaminin kanssa Suomessa hoitamassa adoptiopapereita. Kari ja Noora lähentyivät uudelleen, ja Benjaminista tuli Karille tärkeä. Kari päätti kosia Nooraa. Noora vastasi kosintaan myöntävästi, ja Kari muutti Nooran, Benjaminin ja Oonan kanssa Keniaan.

Paluu keväällä 2014 ja Taalasbiilin perustaminen uudelleen

Ulla ja Tale löysivät Karin juopuneena Taalasmaiden keittiöstä kevään 2014 päätösjaksossa.

Keväällä 2014 Kari oli juovuksissa keittiössä, josta Ulla ja Tale hänet löysivät. Hän oli palannut Pihlajakadulle Nooran kanssa ilmenneiden ongelmien vuoksi. Pihlajakadulla Kari ryyppäsi eikä jaksanut tarttua kunnolla elämäänsä kiinni. Ulla suostutteli hänet menemään Kristiinan asunnolle remontoimaan saadakseen rahaa ja tekemistä. Kari yritti hurmata Kristiinan pukeutumalla vähiin vaatteisiin, mutta sai osakseen vain naurua. Tämän jälkeen hän meni sukupuoltaan korjanneen Jutta Korhosen kanssa sänkyyn - tietämättä, että kyseessä oli Iidan isä. Karin kuultua asiasta, hän hermostui ja haukkui Juttaa kaikkien kuullen loukaten Iidaa. Hän riitautui myös Helenan kanssa, joka lopulta heitti Karin ulos asunnostaan.

Myöhemmin Karin nuoruudenystävä Aleksi tuli Pihlajakadulle tapaamaan Karia kuultuaan tämän ongelmista. Hän tarjosi Karille autoasentajan paikkaa autokorjaamoltaan Nakkilasta. Kari päätti tarttua tarjoukseen ja muutti Aleksin mukana Nakkilaan. Sittemmin hän palasi sarjaan ja osti oman autokorjaamon Helsingistä ja nimesi sen taas Taalasbiiliksi.

Rakkauselämä

Laura Kiviranta

Karilla ja Laura Kivirannalla on yhteinen tytär Oona. Parin suhde alkoi pikkuhiljaa Lauran opettaessa Karille sivistystapoja, joilla Kari pystyisi hurmaamaan naapurin Katjan. Karin ja Katjan seurustellessa Karille kehittyi Lauran kanssa seksisuhde. Suhteen paljastuminen johti Katjan ja Karin eroon, jonka jälkeen Kari muutti Lauran luokse asumaan ja pian tämän jälkeen Laura paljastikin odottavansa Oonaa. Karin sekaannuttua huumebisnekseen pari erosi, mutta palasi Oonan syntymän jälkeen yhteen. Heidän yhteiselonsa oli suhteen loppuaikoina hyvinkin riitaisaa ja lopulta Laura kertoi Karille haluavansa erota. Pari erosi ja heille jäi Oonan yhteishuoltajuus.

Katja Vainio

Ennen suhdettaan Laura Kivirantaan Karilla oli suhde Katja Vainioon. Katja oli jopa raskaana Karille, mutta sai keskenmenon, minkä hän salasi pitkään ja uskotteli edelleen olevansa raskaana. Pari erosi Karin saatua tietää totuuden Katjan raskaudesta ja Katjan kuultua Karin ja Lauran salasuhteesta. Karin ja Lauran erottua Karin välit Katjan kanssa alkoivat lämpenemään ja pari muutti ensin vuonna 2004 kahdestaan Tampereelle, mutta vuonna 2006 ekaluokkalainen Oona muutti heidän luokseen. Karin palatessa sarjaan vuonna 2007 selvisi, että hän oli eronnut Katjasta ja Oonakin palasi Helsinkiin.

Maarit Salin

Kari on muutamia kertoja harrastanut Maaritin kanssa seksisuhteita, useimmiten silloin kun Karia on ahdistanut tai hän on kokenut pettymyksiä.

Noora Autio

Kari seurusteli valokuvaaja Noora Aution kanssa. Karin saadessa tietää Nooran HIV:stä, hän tuli vihaiseksi eikä halunnut olla tekemisissä naisen kanssa. Myöhemmin pari palasi yhteen ja Noora olikin jo raskaana Karille. Kari tajusi, että nyt hänelläkin voi olla HIV. Hän jätti naisen taas, mutta he kuitenkin palasivat yhteen. He olivat menossa naimisiin, kunnes Noora alkoi juuri ennen vihkimistä tuntea kouristusta vatsassaan. Pari ei mennyt naimisiin Nooran joutuessa sairaalaan. Heille tulossa olevista kaksosista toinen menehtyi. Pian Noora sai toisenkin keskenmenon ja pari erosi, jonka jälkeen Noora lähti Afrikkaan.

Noora palasi Suomeen siskonsa Juulian hautajaisiin, jolloin Kari tajusi rakastavansa Nooraa. Noora ei kuitenkaan lämmennyt ja palasi Keniaan. Toisella kerralla Noora tuli adoptiopoikansa Benjaminin kanssa Suomeen ja muutti väliaikaisesti Taalasmaille asumaan. Kari ja Noora rakastuivat uudelleen, päättivät mennä naimisiin ja muuttaa lapsineen Keniaan. Kari palasi myöhemmin Pihlajakadulle yksin ja paljastui, että hän oli varastanut Nooran hyväntekeväisyyskassasta rahaa saadakseen omia bisneksiä pyörimään, mutta joutui huijatuksi, jonka takia Noora oli heittänyt hänet ulos heidän kodistaan. Kari alkoi hankkia rahaa maksaakseen takaisin, mutta saatuaan rahat kokoon, hänelle selvisi että Noora oli jo löytänyt uuden miehen.

Vuonna 2017 Noora palasi Pihlajakadulle, kun Kari oli soittanut tälle kännipuhelun. Noora halusi, että Benjamin muuttaisi takaisin Keniaan, mutta tämä ei innostunut ideasta. Pian Noora sai tekstiviestin mieheltään, jossa tämä ilmoitti haluavansa erota. Karin tunteet Nooraa kohtaan alkoivat palata, ja toisinpäin. Pian Noora lähti kuitenkin takaisin Keniaan, koska Kari ei osannut päättää halusiko Lindan vai Nooran.

Isabella Holm

Karilla ja Isabella Holmilla oli seksisuhde ennen suhteen vakiintumista. He välttelivät toisiaan, kunnes viimein tunnustivat pitävänsä toisistaan oikeasti. Aiemmin he eivät tulleet toimeen saman katon alla. Pian he kuitenkin alkoivat seurustella. Oona Kiviranta ei hyväksynyt isänsä suhdetta Isabellaan, koska Isabella on Oonan poikaystävän Miron äiti. Miro ja Oona eivät hyväksyneet heidän suhdettaan, mutta pikkuhiljaa he totuttautuivat asiaan. Kari jätti Isabellan tämän Oonalle tekemien katalien juonien takia.

Jutta Korhonen

Kari tutustui Juttaan, kun he tekivät yhdessä asuntoremonttitöitä. Kari oli hieman ihastunut Juttaan ja heillä oli pientä säpinää, kunnes Joonatan Sievinen paljasti Karille että Jutta oli ennen mies ja Iida Mustosen kauan kadoksissa ollut isä joka teki sukupuolileikkauksen. Sen jälkeen Kari ei voinut sietää Juttaa ja alkoi vihata häntä.

Linda Eerikäinen

Kari tapasi poliisi Linda Eerikäisen jouduttuaan putkaan autokorjaamostaan löytyneistä väärennetyistä rahoista, jotka eivät kuitenkaan olleet Karin. Karin ja Lindan suhde alkoi takkuisesti, varsinkin, kun Linda on poliisi ja joutui jättämään treffejä väliin työkiireidensä takia. Myös Ullan puuttuminen suhteeseen vaikeutti suhdetta. Tale ja Janne alkoivat epäillä Lindaa Karin pettämisestä Talen nähtyä Lindan halailemassa huppupäistä miestä. Epäilyt osoittautuivat vääriksi miehen paljastuessa Lindan veljeksi, Antoniksi. Kari ja Linda olivat menossa naimisiin tammikuussa 2017, mutta papiksi paljastui Lindan isä Aaro Vaalanne, mikä sekoitti häät täysin eikä pari ehtinyt sanoa "tahdon". Myohemmin Anton kuoli Taalasbiilissä, koska nosturissa ollut auto putosi hänen päälleen.

Linda Eerikäiselle selvisi, että Kari Taalasmaa ja hänen naapurinsa Sergei Kuula olivat jo monen kuukauden ajan varastelleet autoja ja siirtäneet niitä laittomasti ulkomaille. Kari ja Sergei jäivät kiinni, koska Linda oli selvitellyt asiaa jo aiemmin ja löysi Taalasbiililtä varastettujen autojen rekisterikilpiä. Tapahtumien jälkeen Linda halusi erota Karista.


Lindan päästyä vankilasta, heidän välit lämpenivät. Kari auttoi Lindaa pääsemään Lindan tyttären Violan luokse suljetulle osastolle, mistä Linda oli mielissään. Linda ja Kari sopivat olevansa vain ystäviä, mutta heti he päätyivät harrastamaan seksiä konepellin päälle. Suhde päättyi lopullisesti Lindan saatua tietää, että Karilla oli suhde Lolaan.

Salla Mattila

Sallalla ja Karilla oli lyhyt seksisuhde Sallan palatessa sarjaan 2019. Kari kuitenkin lopetti suhteen, kun edesmenneen Uimosen alainen tuli kovistelemaan tätä, ja uhkasi vahingoittaa hänen läheisiään.

Luonne ja tyyli

Kari tunnetaan vahvoista mielipiteistään, joita tämä ei pelkää tuoda esiin (esim. tämän mielestä naiset ovat "nirppanokkia"). Hän ei juurikaan taida kielenkäytön hienostuneempaa puolta, ja mm. kiroileekin enemmän kuin useimmat muut henkilöhahmot. Hän onnistuu lähes aina ärsyttämään läheisiään vitseillään. Kaikkia Karin hyvinkin röyhkeä käytös ei lainkaan miellytä. Kari on osittain myös äkkipikainen, ja saattaa ratkaista ongelmat väkivallalla. Tämä on lyönyt useita ihmisiä heidän tekojen vuoksi, ja uhkaillut monia samasta syystä. Usein taustalla on väärinkäsitys, josta Kari saa kuulla jälkikäteen ja joista tämä osoittaa myös katumusta. Yritettyään itsemurhaa, tai uhkailtuaan Markusta, tämä on saanut toruja vanhemmiltaan jopa siihen asti että on heitetty pois kodistaan. Pohjimmiltaan Kari ei kuitenkaan ole paha.

Kari esitetään sarjassa myös hyvin epäsivistyneenä ja ei-kouluttautuneena. Tämä syö hyvin epäterveellisesti, saattaa naapureiden kesken näyttäytyä ilman vaatetusta ja laiskottelee työaikanaan. Tästä Kari saakin torua tuon tuosta esimiehiltään, vanhemmiltaan. Vapaa-aikanaan Kari pitää mm. tyttökalenterin selailusta ja sohvalla lepäämisestä oluen ja television parissa. Hänen lempiruokiaan ovat muun muassa lihapullat persikoiden kera[6] sekä makkara ja perunamuusi. Karilla on yllään usein farkut ja jonkinlainen tavallinen arkipaita. Ulkona Kari käyttää usein joko ruskeaa nahkatakkia tai farkkutakkia. Ollessaan töissä Talotaikureissa hänen päällään nähtiin usein Talotaikureiden työhaalareita ja siihen kuuluvaa lippalakkia tai pipoa.

Tytär Oona, adoptiopoika Benjamin ja siskopuoli Elina ovat hänelle tärkeitä, kuten myös naiset joidan kanssa hän on ollut vakavimmassa suhteessa kuten Katja Vainio, Noora Autio ja Linda Eerikäinen. Kari on ollut erityisesti Oonaa ja Elinaa kohtaa monesti ylisuojeleva. Karilla on yksi lapsenlapsi eli tyttärensä Oonan ja hänen puolisonsa Miron lapsi, jota ei ole sarjassa nähty. Kari on suhtautunut negatiivisesti siskopuolensa Elinan miesystäviin Markukseen (erityisesti tämän huumausaineriippuvuuden tähden), Eskoon, Danieliin, Ossiin ja Tuomoon. Tyttärensä Oonan poikaystävät Joonatan ja Miro eivät myöskään ole jääneet Karin huomiotta, mutta lopulta tämä on hyväksynyt Tuomon lankoehdokkaaksi ja Miron vävyehdokkaaksi. Myös Taalasbiili on Karille tosi tärkeä.

Kari Taalasmaa vuonna 1999 esitetyssä jaksossa.

Työelämä

Kari ei ole juurikaan opiskellut, eikä hänellä ole mitään tutkintoa. Tästä syystä hänet nähdäänkin hyvin fyysisissä ammateissa, kuten huoltoyhtiö Talotaikureissa. Ennen Talotaikureita Kari työskenteli Aleksi Salinin kanssa omistamassaan autokorjaamo Taalasbiilissä sekä Club Geelin ovimiehenä. Työttömänä ollessaan Kari on muun muassa varastanut autoja, myynyt huumeita sekä tehnyt muita pikkurikoksia. Kari on työskentellyt autoasentajana Aleksi Salinin omistamassa autokorjaamossa Nakkilassa. Palattuaan Helsinkiin hänestä tuli yrittäjä, kun hän osti oman autokorjaamon. Sen nimeksi tuli taas Taalasbiili.

Ihmissuhteet

Perhesuhteet

Rakkaussuhteet

  • Silja Salin: lyhyt yksipuolinen ihastus Siljan osalta, Kari vain esitti olevansa kiinnostunut Siljasta, jotta saisi ärsytettyä Jukka Salinia lisää ja kiristettyä tältä rahaa
  • Laura Kiviranta: suhde, päättynyt, yhteinen lapsi Oona Kiviranta
  • Katja Vainio: suhde, päättynyt
  • Jenni Vainio: yksipuolinen ihastus, Jenni ei ollut kiinnostunut Karista, sittemmin kuollut
  • Noora Autio: avioliitto, päättynyt, yhteinen adoptiopoika Benjamin Taalasmaa
  • Maarit Salin: seksisuhde, päättynyt
  • Isabella Holm: seksisuhde, myöhemmin suhde, päättynyt
  • Anna Mutanen: lyhyt ihastus, tapasivat Oonan koulun vanhempainkokouksessa
  • Kristiina Pohjonen: yksipuolinen ihastus
  • Jutta Korhonen: seksisuhde, päättyi Karin saatua tietää Jutalle tehdystä sukupuolenkorjauksesta
  • Helena Kuula: suudelma
  • Linda Eerikäinen: avioliitto, päättynyt
  • Monica Mustavaara: säätöä
  • Lola Vinberg: kävivät treffeillä, säätöä
  • Rosmarine Duncker: kävivät treffeillä
  • Esteri: iäkäs rouva joka yritti saada Karin sänkyyn, Kari ei suostunut, myöhemmin Esteri uhkasi tuhota Taalasbiilin. Esteri ei toteuttanut uhkaustaan.
  • Salla Mattila: seksisuhde, päättynyt
  • Sabrina Mustavaara: yhden illan juttu

Ystävyyssuhteet

  • Aleksi Salin: paras ystävä, liikekumppani ja työkaveri, olivat välillä törmäyskurssilla Karin huumekuvioiden takia ja sittemmin kun Karilla oli seksisuhde Maaritin kanssa
  • Inkinen: kaveri ja ystävä, jonka Kari on maininnut sarjassa useasti, mutta hahmoa ei ole sarjassa nähty
  • Ismo Laitela: alussa vihamies johtuen Karin rikostaustoista ja huumekuvioista, sittemmin ystävä ja työkaveri, mutta ovat olleet useasti törmäyskurssilla, viimeksi Jutan takia, Ismo yritti lyödä Karia
  • Kalle Laitela: tuttu, Ismon poika
  • Jasu Taavitsainen: armeija-kaveri, myöhemmin välit viilenivät huumekuvioiden takia
  • Lasse Sievinen: tuttu ja työkaveri
  • Eero Vanala: tuttu, kuollut
  • Romeo Aro: rikostoveri
  • Jiri Viitamäki: tuttu, jonka kanssa päätyivät auto-onnettomuuteen, molempien yhteinen vihamies on Aaro Vaalanne
  • Härkänen: kaveri, jonka Kari on maininnut, ei näytetty sarjassa

Vihamieliset suhteet

  • Jukka Salin: Aleksin, Sakun ja Siljan isä, joka tarjosi Karille rahaa, jotta tämä pysyisi erossa Aleksista, kerran he kinastelivat rappukäytävällä kun Karin ja Maaritin salasuhde paljastui
  • Toni Veijalainen: vihamielinen naapuri, kuollut
  • Saku Salin: tappelivat Barbaarissa huumekuvioiden takia ja sittemmin Ismon kaupalla
  • Aki Nikkinen: vihamielinen tuttu, nykyään he ovat suhteellisen hyvissä väleissä
  • Esko Heikkilä: Elinan entinen miesystävä, jonka kanssa Elinan piti mennä naimisiin, myöhemmin selvisi, että Esko on naimisissa, kun Kari kuuli siitä, hän uhkaili Eskoa pesäpallomailalla, sittemmin he sopivat välinsä ja joivat viinaa yhdessä
  • Markus Ekholm: vihamielinen tuttu, Lauran entinen miesystävä, Elinan edesmennyt puoliso, kuollut
  • Sauli Kiviranta: vihamielinen poikapuoli Karin asuessa vielä yhdessä Lauran kanssa, Kari kertoi Lauralle Saulin varastelusta, myöhemmin heidän välinsä lämpenivät ja Sauli yritti saada Karin ja Lauran palamaan yhteen onnistumatta
  • Eila Kiviranta: Lauran äiti, Eila ei pitänyt Karista hänen rikostaustojen vuoksi
  • Ulla Taalasmaa: Kari ja hänen äitinsä Ulla ovat välillä olleet törmäyskurssilla, kun Ulla on puuttunut Karin yksityiselämään liian paljon
  • Daniel Ojala: Elinan entinen miesystävä, tappelivat kerran keskenään
  • Ossi Puolakka: olivat alussa ystäviä, Elinan entinen miesystävä, Kari löi Ossia, Ossilla oli yhden illan juttu ja suhde myös Karin silloiseen rakkauteen Katja Vainioon, josta Kari oli mustasukkainen
  • Aaro Vaalanne: Karin pahin vihamies, jonka Kari aikoinaan palkkasi yksityisetsivänä etsimään Katjaa, Lauran ex-kihlattu ja Oonan silloinen isäpuoli, Oonan kaappaaja, Lindan isä, Aaro sabotoi Karin ja Lindan välejä
  • Tuomo Tervajoki: Elinan nykyinen miesystävä, Kari löi Tuomoa
  • Sebastian Vuorela: Helenan vanhempi poika, Kari teki hänelle autovarkauskeikkoja Romeon kanssa, tappelivat Majatalo Amandassa, sittemmin kun Sebastian oli töissä Talotaikureissa, Kari halusi irtisanoa Sebastianin rikostaustojen vuoksi, myöhemmin he olivat paremmissa väleissä
  • Joonatan Sievinen: Oonan entinen poikaystävä, myöhemmin heidän välinsä lämpenivät kun he tekivät remonttitöitä Kristiinan asunnolla, he puhuivat naisista, sittemmin Kari oli vihainen Joonatanille, kun Joonatan ja Iida pakenivat maasta Karilta varastamilla rahoilla
  • Isabella Holm: rakkaussuhde ja vihamielinen suhde samanaikaisesti
  • Helena Kuula: Sepon toinen ex-vaimo, Kari ei voinut sietää Helenaa tämän rikostaustojen vuoksi, myöhemmin heidän välinsä lämpenivät kun Kari teki Helenan ja hänen poikiensa kanssa yhteistyötä saadakseen Aki Nikkisen vastuuseen teoistaan
  • Jarkko Peltonen: Karilla ja Jarkolla oli erimielisyyksiä Isabellan takia
  • Sergei Kuula: Helenan nuorempi poika, aluksi Kari ei voinut sietää Sergeitä rikostaustojen vuoksi, myöhemmin he olivat hyvissä väleissä, Sergei on välittänyt varastettuja autoja Taalasbiilin kautta, Kari suostui siihen sillä ehdolla, että tulot jaettaisi puoliksi, lopulta he jäivät kiinni Lindalle
  • Miro Holm: Oonan nykyinen puoliso, Kari ei voinnut sietää Miroa ja tappeli muutaman otteeseen Miron kanssa
  • Peter Grynqvist: homoseksuaali mies ja Isabellan tuttu, joka luuli myös Karin olevan kiinnostunut miehistä ja yritti iskeä tämän
  • Jutta Korhonen: alussa seksisuhde, myöhemmin vihamielinen suhde, kun Karille selvisi Jutalle tehty sukupuolenkorjaus, tappelivat Taalasmailla
  • Elias Vikstedt: ärsytti Karia perhelounaalla, kuollut
  • Iida Mustonen: asui Taalasmailla, Kari ei pitänyt Iidan isästä Jutasta ja heille tuli siitä riitaa myös Iidan kanssa, sittemmin varasti Joonatanin kanssa Karilta rahaa ja he pakenivat maasta, Iidan palatessa Kari oli vihainen Iidalle
  • Janne Haukkala: Talen kaveri, hengaili paljon Taalasmailla, mistä Kari ei pitänyt
  • Anton Helenius: Lindan velipuoli, käytti huumeita, minkä takia Kari ei voi sietää Antonia, kuollut
  • Gunnar Mustavaara: Ullan entinen miesystävä, jonka kanssa Kari on törmäyskurssilla, koska Gunnar ei pitänyt siitä, että Kari asuu edelleen äitinsä helmoissa, sittemmin kun Gunnarille tuli riitaa Ullan kanssa, hän lähti yöksi Karin luo Taalasbiiliin, missä he sopivat välinsä, syksyllä 2018 Kari sai selville, että Gunnar yritti parittaa häntä saamalla lisää tuloja Taalasbiiliin, josta Kari suuttui Gunnarille, täten Gunnar ja Ulla erosivat, mutta he palasivat yhteen myöhemmin

Lähteet

  1. Selviää jaksossa 3279: Aaro lähtee lomakkeelle (27.11.2017)
  2. Jymy-yllätys: Salkkareiden Karille sijaisnäyttelijä! MTV3. 20.4.2009. Viitattu 20.4.2009.
  3. Yksi Taalasmaista palaa Salkkareihin – vihjeitä myös mysteerihahmosta MTV3. 20.1.2014. Viitattu 21.1.2014.
  4. VIDEO: Salkkarit-tähdet palasivat töihin – lähettävät terveiset katsojille MTV3. 12.2.2015. Viitattu 12.2.2015.
  5. Ilouutisia Salkkarit-faneille! uudessa tv-sarjassa seurataan Pihlajakadulta poistuneita hahmoja salatutelamat.fi. 25.1.2018. Viitattu 25.1.2018.
  6. Selviää jaksossa 439: Rakkauden menetys pelottaa Elinaa (11.05.2001)
Wikisitaateissa on kokoelma sitaatteja aiheesta Kari Taalasmaa.