Ero sivun ”Aragorn” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 merkkiä poistettu ,  1 vuosi sitten
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
2980 Aragorn ja Arwen kihlasivat toisensa [[Cerin Amroth]]in kukkulalla Lothlórienissa. [[Elrond]] kuitenkin sanoi, että Aragorn saisi mennä Arwenin kanssa naimisiin vasta sitten, kun hänestä olisi tullut Gondorin ja [[Arnor]]in kuningas.
 
=== TarussaTaru sormusten herrasta ===
3018 Gandalf kertoi [[hobitti]] [[Frodo Reppuli]]n lähtevän [[Kontu|Konnusta]] [[Valtasormus|Valtasormuksen]] kanssa. Aragorn uskoi Gandalfin suojelevan Frodoa, mutta kun [[haltia (Arda)|haltia]] [[Gildor]] kertoi Gandalfin kadonneen ja [[Nazgûl]]<nowiki/>ien etsivän Sormusta, Aragorn meni [[Brii]]n kylään. Hän tapasi Frodon ja hänen ystävänsä ja auttoi heidät pakoon Sormusaaveilta.
 
Aragorn johdatti hobitit [[Viimapää]]lle, jossa sijaitsivat [[Amon Sul|Amon Sûl]]in vahtitornin rauniot. Hän ja hobitit yöpyivät siellä, mutta Nazgûlit hyökkäsivät heidän kimppuunsa. Aragorn onnistui ajamaan ne pakosalle, mutta Sormusaaveiden johtaja, [[Angmarin Noitakuningas]], ehti iskeä Frodoa tappavalla Morgul-tikarilla. Aragorn ei kyennyt parantamaan Frodon haavaa, joten tämä piti viedä haltioiden hoitoon Rivendelliin. Haltia [[Glorfindel]] vei haavoittuneen Frodon sinne. Rivendellissä Aragorn tapasi jälleen Arwenin. Elrond piti Neuvonpidon, jonka päätteeksi muodostettiin [[Sormuksen Saattue]]. Aragorn liittyi Saattueeseen, haltiasepät uudelleentakoivat Narsilin pirstaleet Andúriliksi ja Saattue lähti matkaan.
 
Kun Gandalf putosi kuiluun [[balrog]]in kanssa [[Moria]]n kääpiökaivoksissa, Aragornista tuli Saattueen johtaja. Saattue hajosi [[Parth Galen]]in lähistöllä. [[Boromir]] sai surmansa ja suoritettuaan hänelle hautajaiset Aragorn lähti [[Meriadoc Rankkibuk|Merrin]] ja [[Peregrin Tuk|Pippinin]] kaapanneiden örkkien perään haltia [[Legolas]]in ja [[kääpiö (Arda)|kääpiö]] [[Gimli]]n kanssa. Aragorn, Legolas, Gimli ja Gandalf ratsastivat [[Edoras]]iin, Rohanin pääkaupunkiin. Siellä Gandalf paransi Rohanin [[Théoden]] kuninkaan. Théoden johdatti sotilaansa [[Helmin Syvänne|Helmin Syvänteessä]] sijaitsevaan [[Ämyrilinna]]an. Sauronin kanssa liittoutunut velho Saruman lähetti Helmin Syvänteeseen 10 000 ''[[uruk-hai]]ta'', [[puoliörkki]]ä ja [[mustainmaa]]laista. Aragorn ja Èomer taistelivat rinnakkain Rohanin sotilaiden joukossa (elokuvassa nähtyä haltiaosastoa ei kirjan Syvänteessä ollut, koska haltioilla oli liian kiire puolustaa omia maitaan Sauronin armeijoiden hyökkäykseltä). Lopulta Gandalf ja [[Erkenbrand]] saapuivat mukanaan Rohanin ratsastajat ja ajoivat örkit [[huornit|huornien]] metsään, missä huornit tappoivat ne.
284

muokkausta

Navigointivalikko