Ero sivun ”Mika Aaltola” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
21 merkkiä lisätty ,  8 kuukautta sitten
p
wl
p (wl)
p (wl)
'''Mika Aaltola''' (s. [[1969]]<ref>[https://Fennica.linneanet.fi Fennica-haku]</ref>) on suomalainen politiikantutkija, [[dosentti]] ja [[Ulkopoliittinen instituutti|Ulkopoliittisen instituutin]] ohjelmajohtaja.
 
Aaltola on väitellyt yhteiskuntatieteiden tohtoriksi [[Tampereen yliopisto]]ssa ja suorittanut Bachelor of Art -tutkinnon [[Yhdysvallat|Yhdysvalloissa]] [[Columbian yliopisto]]ssa.<ref>[https://www.fiia.fi/henkilo/mika-aaltola Mika Aaltola,] Ulkopoliittinen instituutti, viitattu 10.4.2019.</ref> Hän on Tampereen yliopiston dosentti ja on [[Tallinnan yliopisto]]n professori.<ref>[https://www.etis.ee/CV/Mika_Aaltola/est?tabId=CV_ENG Mika Aaltola], Tallinnan yliopisto, viitattu 10.4.2019.</ref> Hän on toiminut [[Minnesotan yliopisto|Minnesotan yliopiston]] vierailevana professorina vuosina 2006–2008. Hän on myös ollut vierailevana tutkijana [[Cambridgen yliopisto|Cambridgen yliopistossa]], [[Sciences Po]] -yliopistossa sekä [[Johns Hopkinsin yliopisto]]ssa. Aaltola on julkaissut seitsemän kirjaa, joista kaksi keskittyy [[Suomen ulkopolitiikka]]an.
 
Mika Aaltolan teokset ja tutkimus käsittelevät Yhdysvaltojen globaalia roolia, suurvaltapolitiikkaa, maailman järjestyksen muutosta ja Suomen ulko- ja [[turvallisuuspolitiikka]]a. Lukuvuonna 1999–2000 Tampereen yliopisto palkitsi hänen väitöskirjansa, jossa hän tarkasteli [[Euroopan Unioni]]n kykyä sietää sisäisiä kriisejä. Hän on myös tutkinut humanitäärisen politiikan suhdetta valtapolitiikkaan (muun muassa Western Spectacle of Governance and the Emergence of Humanitarian World Politics).
 
==Teoksia==

Navigointivalikko