Ero sivun ”War Thunder” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Juuba (keskustelu | muokkaukset)
p Kh, johdantoon tarkempaa
Rivi 19: Rivi 19:
| vaatimukset =
| vaatimukset =
}}
}}
'''War Thunder''' on [[Gaijin Entertainment]]in 2013 julkaisema ilmainen [[sotapeli]].
'''War Thunder''' on [[Gaijin Entertainment]]in vuonna 2013 julkaisema ilmainen toisen maailmansodan aikaisiin ja sen jälkeisiin ajoneuvoihin keskittyvä [[sotapeli]].


== Pelaaminen ==
== Pelaaminen ==
War Thunderissa voi pelata Espanjan sisällissodan, [[Toinen maailmansota|toisen maailmansodan]], [[Korean sota|Korean sodan]] ja [[Vietnamin sota|Vietnamin sodan]] aikaisilla, sekä moderneilla lentokoneilla, merenkulkuvälineillä, helikoptereilla ja maajoukoilla.<ref name="about" />Vaikka War Thunderissä pelaajat pelaavat yleensä toisiaan vastaan, pelissä on joitakin [[PvE]]-elementtejä.
War Thunderissa voi pelata Espanjan sisällissodan, [[Toinen maailmansota|toisen maailmansodan]], [[Korean sota|Korean sodan]] ja [[Vietnamin sota|Vietnamin sodan]] aikaisilla, sekä moderneilla lentokoneilla, merenkulkuvälineillä, helikoptereilla ja maajoukoilla.<ref name="about" /> Vaikka War Thunderissä pelaajat pelaavat yleensä toisiaan vastaan, pelissä on joitakin [[PvE]]-elementtejä.


=== Maat ===
=== Maat ===

Versio 17. maaliskuuta 2020 kello 02.53

War Thunder
Kehittäjä Gaijin Entertainment
Julkaisija Gaijin Entertainment
Jakelija Gaijin Entertainment
Säveltäjä Zakhar Antonov
Georgy Zheryakov
Jeremy Soule
Pelimoottori Dagor Engine
Julkaistu 15.8.2013[1]
Lajityyppi sotapeli
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus PEGI: 12
Alusta Windows 7, 8 ja 10, Mac OS X, PlayStation 4[2], Xbox One & Linux[3]
Hinnoittelutapa ilmaispeli / mikromaksut
Jakelumuoto digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

War Thunder on Gaijin Entertainmentin vuonna 2013 julkaisema ilmainen toisen maailmansodan aikaisiin ja sen jälkeisiin ajoneuvoihin keskittyvä sotapeli.

Pelaaminen

War Thunderissa voi pelata Espanjan sisällissodan, toisen maailmansodan, Korean sodan ja Vietnamin sodan aikaisilla, sekä moderneilla lentokoneilla, merenkulkuvälineillä, helikoptereilla ja maajoukoilla.[3] Vaikka War Thunderissä pelaajat pelaavat yleensä toisiaan vastaan, pelissä on joitakin PvE-elementtejä.

Maat

Pelissä on nykyään seitsemän maata: Yhdysvallat, Natsi-Saksa, Neuvostoliitto, Iso-Britannia, Japanin keisarikunta, Fasistinen Italia, Ranska, Kiina, joka koostuu suurimmaksi osaksi muiden maiden kulkuneuvoista sekä Ruotsi, jolla on kehityspuu vain lentokoneille. Pelissä on myös "mikrovaltioita", joilla ei ole omaa paikkaansa pelissä, vaan ovat yleensä premium-kulkuneuvoina muiden maiden kehityspuissa. Tälläisia maita pelissä ovat: Kanada, Israel, Saksan demokraattinen tasavalta, Unkari, Tšekki, Venäjän federaatio, Suomi, Ruotsi, Puola, Australia, Romania ja Portugali.

Muutamissa pelin maissa, kuten Natsi-Saksassa moderneimmat kulkuneuvot ovat Saksalaisia, eivätkä Natsi-Saksalaisia. Tälläisiä maita ovat Natsi-Saksa, jossa moderneimmat saksalaisia, Fasistinen Italia, jossa moderneimmat italialaisia, Japanin keisarikunta, jossa moderneimmat japanilaisia.

Pelin kehittäjillä on ollut puhetta lisätä peliin kahdeksas maa: Romania, maan kehityspuista on jo valmiit mallit, mutta kulkuneuvojen mallinnuksesta ei ole ollut pelin kehittäjillä puhetta julkisuudessa.

Lentokoneet

Lentokoneita on reilusti yli 700 yhdeksältä eri maalta: Yhdysvalloilta, Natsi-Saksalta, Neuvostoliitolta, Britannialta, Japanilta, Italialta, Ranskalta, Kiinalta ja Ruotsilta. Ne jaetaan kolmeen eri tyyppiin: hävittäjiin, maataistelukoneisiin ja pommikoneisiin.

Pelin hitain lentokone, neuvostoliittolainen Po-2 liikkuu maksiminopeudessaan reilun 100km/h vauhdilla, kun taas pelin nopein lentokone, japanilainen Mitsubishi T-2 reilun 1700km/h vauhdilla.

Maajoukot

Maajoukkoja on reilusti yli 500 kahdeksalta eri maalta: Yhdysvalloilta, Natsi-Saksalta, Neuvostoliitolta, Britannialta, Italialta, Japanin keisarikunnalta, Ranskalta ja Kiinalta. Pelaajien ohjattavat maa-ajoneuvot jaetaan viiteen tyyppiin: kevyisiin tankkeihin, keskiraskaisiin tankkeihin, raskaisiin tankkeihin, tankintuhoajiin ja ilmantorjuntakalustoon.

Pelaajien tankkien lisäksi pelissä on tietokoneen ohjaamia maajoukkoja, jotka esiintyvät pääosin ilmataisteluissa. Näitä ovat muun muassa erilaiset tankit, rekat, ilmatorjunta, tykistöasemat, konekivääriasemat ja bunkkerit. Nämä ovat yleensä low-poly malleja, eivätkä pelaajat voi ohjata kaikkia niistä.

Laivueet

Laivueita pelissä on saatavilla viideltä eri maalta: Yhdysvalloilta, Natsi-Saksalta, Neuvostoliittolta, Britannialta ja Japanin keisarikunnalta. Laivat jaetaan viiteen eri tyyppiin: proomuihin, veneisiin, sukellusveneiden jahtaajiin, tuhoajiin ja kevyisiin sekä raskaisiin kruisereihin.

Helikopterit

Helikoptereita pelissä on yhteensä muutama kymmen seitsemältä eri maalta: Yhdysvalloilta, Saksalta, Neuvostoliitolta, Britannialta, Ranskalta, sekä yksi Venäjän federaatiolta ja Japanilta.

Ensimmäisen kerran helikopterit tuotiin peliin aprillipilatapahtuman ajaksi vuonna 2017. Tapahtuman tarkoituksena oli testata helikopterien toimivuutta ja kuinka ne toimisivat panssarivaunujen rinnalla. Myöhemmin vuoden 2018 loppupuolella peliin lisättiin Yhdysvalloille ja Neuvostoliitolle helikoptereita uutena kulkuneuvotyyppinä.

Muut kulkuneuvot

Pelissä on myös ollut muitakin kulkuneuvoja, kuin ylempänä mainitut. Tälläisiä ovat sukellusveneet, purjelaivat, mechit ja ufot.

Kaikki edellä mainitut ovat esiintyneet vain pelin aprillipilatapahtumissa.

Sukellusveneet

Vuoden 2018 aprillipilatapahtumassa peliin tuotiin kolme sukellusvenettä tapahtuman ajaksi. Yhdysvaltalainen Virginia-luokan ydinsukellusvene, neuvostoliittolainen Yasen-luokan ydinsukellusvene, sekä brittiläinen Vanguard-luokan ydinsukellusvene.

Pelissä sukellusveneillä pystyi käyttämään äänihämäystä, kaikuluotainta ja manuaalisesti ohjattavia torpedoja. Jos saavutti tavoite-sijainnin, alkoi sukellusvene ampumaan ydinkärkiä taivaalle, joka toi myös voiton joukkueelle.

Aprillipilatapahtuman tarkoituksena oli myös testata uusia toimintoja ja ylipäätään pelin vedenalaisia fysiikoita ja taisteluiden toimivuutta. Tämä myös tarkoittaa että sukellusveneista voi tulla uusi kulkuneuvotyyppi peliin myöhemmin.

Kehitys ja historia

War Thunder oli aiemmin nimeltään World of Planes, kehitys alkoi vuonna 2009. Peli muutti nimensä (World of Tanks oli turhan lähellä) War Thunderiksi tammikuussa 2012.[4]

Avoimeen betaan peli avautui marraskuussa 2012 venäläisille ja koko muulle maailmalle 28.1.2013.

War Thunder julkaistiin 15. elokuuta 2013.

Joulun aikaan vuonna 2015 Gaijin Entertainment testasi PvE-pelimuotoa tankeille, mutta pelimuotoa ei koskaan julkaisu.

Gaijin Entertainment lisäsi ominaisuuden, jossa tapetut sotilaat avoimissa ajoneuvoissa katosivat "kuoltuaan". Tämän jälkeen pelin ikäraja nousi hetkellisesti 16 vuoteen. Gaijin Entertainment poisti jalkaväen taisteluista huomattuaan ikärajan nousun, ja ikäraja laski sen jälkeen 12 vuoteen.

Syksyllä vuonna 2018 peli sai uuden kulkuneuvotyypin: helikopterit. Helikopterit olivat saatavilla Yhdysvalloille, Neuvostoliitolle ja myöhemmin myös Saksalle.

Lokakuussa vuonna 2018, suljetussa beta-testauksessa olleet laivastot julkaistiin kaikkien käytettäviksi.

Vuoden 2018 lopussa peli sai ensimmäiset äänen nopeuden ylittävät hävittäjälentokoneet. Samaisessa päivityksessä peliin tuotiin myös kauan luvatut Italialaisten maajoukot.

Maaliskuussa 2019 peliin lisättiin lisää yliäänihävittäjiä, ranskalaisia helikoptereita ja tutkajärjestelmä.

Vastaanotto

Arvostelut
Yhteispisteet
Kerääjä Pisteet
GameRankings 78%[5]
Metacritic 82[1]
Arvostelupisteet
Julkaisu Pisteet
GameSpot 8[2]

War Thunder on saanut pääosin hyviä arvioita. Kuten pikkuhiljaa päivittyvillä tietokonepeleillä yleensäkin, arviot olivat ensin negatiivisempia ja muuttuivat pelin kehityksen myötä myönteisemmiksi.

Lähteet

  1. a b War Thunder PC Metacritic. Viitattu 8.10.2014. (englanniksi)
  2. a b War Thunder GameSpot. Viitattu 10.10.2014. (englanniksi)
  3. a b About the Game War Thunder. Viitattu 12.12.2014. (englanniksi)
  4. World of Planes renamed, evolves 'beyond pure aerial combat' | Massively web.archive.org. 10.8.2013. Viitattu 6.3.2020.
  5. War Thunder GameRankings. Viitattu 10.10.2014. (englanniksi)

Aiheesta muualla

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.