Ero sivun ”Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
+ täsmennyspyyntö: milloin
p →‎Aiheesta muualla: aakkostus luokassa
Rivi 50: Rivi 50:


{{Auktoriteettitunnisteet}}
{{Auktoriteettitunnisteet}}
[[Luokka:Helsingin yliopiston tiedekunnat]]
[[Luokka:Helsingin yliopiston tiedekunnat|Teologinen tiedekunta]]

Versio 5. maaliskuuta 2020 kello 01.26

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta on yksi Helsingin yliopiston 11 tiedekunnasta. Se on Suomen suurin ja vanhin teologinen tiedekunta ja yksi Turun akatemiaan vuonna 1640 perustetusta neljästä kantatiedekunnasta.

Teologisessa tiedekunnassa on opiskelijoita noin 2 100. Tiedekunnan dekaanina toimii professori Antti Räsänen ja varadekaaneina toimivat professorit Petri Luomanen, Tuula Sakaranaho ja Elina Vuola.milloin?

Tiedekunnassa toimii yksi tutkimuksen huippuyksikkö, akatemiaprofessori Simo Knuuttilan johtama Filosofisen psykologian, moraalin ja politiikan tutkimuksen tutkimusyksikkö (Suomen Akatemian huippuyksikkönä 2008-2013).[1] Aikaisempia huippuyksikköjä ovat olleet muun muassa akatemiaprofessori Heikki Räisäsen johtama eksegetiikan alaa tutkinut Varhaisen juutalaisen ja kristillisen ideologian muotoutumisen tutkimusyksikkö (huippuyksikkönä 2000-2005) sekä Knuuttilan johtama antiikin, keskiajan ja uuden ajan alun aatehistoriaa tutkinut Mielen historian tutkimusyksikkö (huippuyksikkönä 2002-2007).

Osastot

Teologisessa tiedekunnassa on oli viisi osastoa:

Henkilöitä

milloin?

Lähteet

Aiheesta muualla