Ero sivun ”Sherlock Holmes: A Game of Shadows” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
fix
(fix)
(fix)
Holmes tainnutetaan tehtaalla, jossa Moriarty kuulustelee ja kiduttaa häntä, Watsonin tapellessa Morania vastaan. Holmes selittää koko Moriartyn juonen paljastaen, että professori on useita peitenimiä käyttämällä hankkinut osakkeita sotaa hyödyntävistä yrityksistä, ja aikoo aloittaa maailmansodan tienatakseen omaisuuden. Samaan aikaan Watson laukaisee piilotetun tykin kohti vartiotornia, jossa Moran on piilossa. Torni romahtaa suoraan sen varaston päälle, jossa Moriarty pitää Holmesia vankina. Watson auttaa loukkaantunutta Holmesia, ja yhdessä Simzan kanssa he pakenevat asemiehiä metsän läpi liikkuvaan junaan. Holmes päättelee, että Moriartyn viimeinen kohde on [[Sveitsi]]ssä pidettävä rauhankokous, jossa on tarkoitus luoda selkkaus eri maiden välille.
 
Ennen rauhankokousta selviää, että Rene on salamurhaaja, jonka on tarkoitus hyökätä rauhankokouksessa, ja että hänen kasvonsa on naamioitu tohtori Hoffmanstahlin tekemässä leikkauksessa yhdeksi kokouksen suurlähettiläistä. Holmes ja Moriarty tapaavat parvekkeella ja kilpailevat älykkyydestä shakkipelin äärellä. Watson ja Sim tunnistavat lopulta Renen ja saavat estettyä tappoyrityksen, mutta Moran salamurhaa Renen ampumalla häneen tappavan [[kurare]]-nuolen. Vaikka Moriartyn kaavailema sota on torjuttu, hän on yhä varma voitostaan ja sanoo maailmansodan olevan loppujen lopuksi väistämätön. Holmes paljastaa, että ollessaan Moriartyn kidutettavana hän oli vaihtanut Moriartyn tärkeän muistikirjan, joka sisälsi kaikki tiedot hänen omaisuudestaan, ja sen kaksoiskappaleen keskenään. Hän kertoo muistikirjan päätyneen Lontooseen Maryn haltuun. Koodikieltä sisältävän kirjan avulla, jonka Holmes vei Moriartyn toimistosta heidän ensitapaamisellaan, Mary luovuttaa muistikirjan tiedot [[Scotland Yard]]in komisario Lestradelle. Tämä jäädyttää Moriartyn varat ja lahjoittaa ne hyvään tarkoitukseen. Holmes ja Moriarty suunnittelevat yhdessä fyysistä yhteenottoa, mutta molemmat tajuavat Moriartyn voittavan tappelun Holmesin olkapäävamman takia. Moriarty on raivoissaan vannonut tappavansa sekä Watsonin että Maryn, joten Holmes vetääpudottaa viimeisenä keinonaan heidät molemmat parvekkeen laidan yli alla kuohuvaan vesiputoukseen. Molempien oletetaan kuolleen.
 
Holmesin muistotilaisuuden jälkeen Watson ja Mary valmistautuvat lähtemään häämatkalleen. Watson saa postipaketissa Mycroftin happilaitteen, jonka hän ja Holmes olivat nähneet aiemmin ennen rauhankokousta. Watson tajuaa, että Holmes saattaa olla yhä elossa ja lähtee kysymään Marylta paketin tuoneesta postimiehestä. Holmes on piiloutunut Watsonin työhuoneeseen pukeutumalla sisustusta vastaavaan camouflage-pukuun. Riisuttuaan naamionsa hän lukee Watsonin muistelmien viimeistä sivua kirjoituskoneelta, ja lisää sanan ”LOPPU” perään kysymysmerkin.
10 055

muokkausta

Navigointivalikko