Ero sivun ”Airsoft” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
27 merkkiä poistettu ,  11 kuukautta sitten
Hylättiin viimeisin tekstimuutos (tehnyt 93.106.40.82) ja palautettiin versio 18500193, jonka on tehnyt Crt: ulkoinen mainoslinkki ja sotku pois
(Verkkosivusto Ehasa Ry yhdistyksen sivuille)
(Hylättiin viimeisin tekstimuutos (tehnyt 93.106.40.82) ja palautettiin versio 18500193, jonka on tehnyt Crt: ulkoinen mainoslinkki ja sotku pois)
 
Airsoftissa turvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Kaikilta pelaajilta edellytetään hyväksyttyjen suojavarusteiden käyttöä. Lisäksi on hyvä myös olla tietoinen siitä miten käsitellä asetta ja miten aseen kanssa liikutaan julkisilla paikoilla.
 
Suomessa lajin harrastajamäärät ovat nousseet nopeasti erityisesti 2010-luvulle tultaessa ja harrastajamäärä on ollut noususuhdanteinen aina lajin rantautumisesta Suomeen. Tavallista on myös harrastusta aloittavien nuorten vanhemman innostuminen harrastuksesta. Lajia harrastetaan useimmiten airsoft-yhdistysten järjestämissä viikonloppupeleissä, jotka keskittyvät pääasiassa yhdessä tekemiseen. Peliä varten voidaan luoda taistelutilanne, esimerkiksi lipunryöstö tai linnoituksen valloitus. Erilaiset airsoft-tapahtumat eroavat suuresti toisistaan ja ovat sisällöiltään monipuolisia. Pelit voivat olla esimerkiksi hidastempoisia tai fyysisesti vaativia ja pelaajamäärä voi vaihdella muutamien kymmenien (viikonloppupelit) ja useiden tuhansien välillä. Kansain­välisiä suur­pelejä ovat T [[Berget]] Ruotsissa ja [[Border War]] Tšekissä.
 
== Historia ==
Suomessa ei ole vielä valtakunnallista airsoft-kattojärjestöä, mutta alueellisia [[rekisteröity yhdistys|yhdistyksiä]] on perustettu ympäri Suomea ja ne ovat järjestäytyneempiä kuin ennen. Nämä alueelliset yhdistykset pyrkivät ajamaan alueensa harrastajien asiaa järjestetyn toiminnan, jäsenetujen ja parempien harrastuspaikkojen avulla. Alueelliset yhdistykset ovat suomalaisen airsoft-harrastuksen kulmakivi: ne ovat oman alueensa pääasiallisia viikonloppupelien järjestäjiä ja parhaimmillaan ajavat airsoft-harrastajien oikeuksia alueellaan.
 
Suurimpia ja tunnetuimpia Suomen airsoft-yhdistyksistä ovat esimerkiksi [https://www.ehasa.org/ Ehasa Ry], PKS-Airsoft, Turkusoft, Jalasjärvi Airsoft, PPA-Airsoft ja KS-Airsoft. Teemallisten skenaarioiden järjestämisessä ovat kunnostautuneet myös muun muassa Ehasa<ref>{{Verkkoviite|Osoite=http://ehasa.org/tapahtumat/|Nimeke=tapahtumat|Julkaisu=Ehasa.org|Viitattu=19.3.2016}}</ref> ja Kotiniemenvaltio. Suuremmista airsoft-peleistä tiedotetaan entisen [[Softaaja]]-lehden verkkojulkaisussa softaaja.fi/pelikalenteri, sekä Ehasan ylläpitämällä kuulaportti.fi sivustolla. [[Softaaja|Softaaja-lehti]] (2005–2009) ja Leka-Airsoft (2002–) kunnostautuivat aikanaan lajin tunnetuksi tuomisessa ja toimivat harrastajien tietopankkeina lajin alkumetreillä Suomessa.
Pelaajayhdistykset järjestävät aloitteleville pelaajille opastusta, jossa opetetaan pelin säännöt sekä muovikuula-aseen asianmukaista käsittelyä. Arvostetun airsoftyhdistyksen eetokseen ja arvomaailmaan kuuluu ns. herrasmiespelaajien kouluttaminen, jossa keskeistä on asiallinen kielenkäyttö ja toisten huomioon ottaminen kaikissa tilanteissa niin peleissä kuin pelien ulkopuolellakin.
 
36 499

muokkausta

Navigointivalikko