Ero sivun ”Henkilökortti” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
42 merkkiä lisätty ,  1 vuosi sitten
p
lähde?
p (Käyttäjän 197.39.222.83 muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Matthäus Gehägeberg tekemään versioon.)
Merkkaus: Pikapalautus Palauta-työkalulla
p (lähde?)
Suhtautuminen henkilökortteihin vaihtelee eri maissa. Britanniassa ja Yhdysvalloissa ei ole yhtenäistä henkilökorttijärjestelmää, tai siihen liittyvää [[väestörekisteri]]ä. Henkilöyden todistamiseen käytetään tällöin passia tai ajokorttia; toisaalta esimerkiksi asuinpaikan voi todistaa sähkö- tai kaasulaskulla.
 
Näissä maissa yhtenäisen henkilökorttijärjestelmän luominen on ollut vilkkaan keskustelun aiheena ja sitä on vastustettu mm. kansalaisvapauksien perusteella;<ref>http://www.no2id.net/IDSchemes/whyNot.php</ref> toisaalta hallitukset ovat perustelleet niiden käyttöönottoa mm. terrorismin ja laittoman maahanmuuton ja [[identiteettivarkaus|identiteettivarkauksien]] torjunnalla.<ref>http://www.homeoffice.gov.uk/passports-and-immigration/id-cards/why-we-need-id-cards/</ref> Britanniassa [[Cameronin hallitus]] määräsi heti virkaanasettamisensa jälkeen ''Identity Documents Act 2010'':lla maan väestörekisterin tuhottavaksi.{{Lähde||14. tammikuuta 2020|vuosi=2020}}
Britanniassa [[Cameronin hallitus]] määräsi heti virkaanasettamisensa jälkeen ''Identity Documents Act 2010'':lla maan väestörekisterin tuhottavaksi.
 
==Suomi==
25 080

muokkausta

Navigointivalikko