Ero sivun ”Kiteenjoki” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
venäjäksi
fix
Rivi 16: Rivi 16:
| valuma-alue =
| valuma-alue =
}}
}}
'''Kiteenjoki''' {{K-ru|Река Китен-йоки}}<ref>http://textual.ru/gvr/index.php?card=153096</ref>) on [[Kitee]]llä [[Pohjois-Karjala]]ssa [[Jänisjoen vesistö]]ssä sijaitseva joki, se alkaa Kiteen ja [[Tohmajärvi|Tohmajärven]] rajalta. Kiteenjoen vesi laskee [[Laatokka]]an [[Sortavala]]n lähistöllä. Jokeen yhtyy oikealta [[Tohmajoki]] aivan joen alajuoksulla.
'''Kiteenjoki''' ({{K-ru|Река Китен-йоки}}<ref>http://textual.ru/gvr/index.php?card=153096</ref>) on [[Kitee]]llä [[Pohjois-Karjala]]ssa [[Jänisjoen vesistö]]ssä sijaitseva joki, se alkaa Kiteen ja [[Tohmajärvi|Tohmajärven]] rajalta. Kiteenjoen vesi laskee [[Laatokka]]an [[Sortavala]]n lähistöllä. Jokeen yhtyy oikealta [[Tohmajoki]] aivan joen alajuoksulla.


Joen kokonaispituus on 85 km, josta 40 km Suomen puolella.<ref name="k1">[http://www.facta.fi/tietosanakirja/44435 WSOY Facta - Kiteenjoki]</ref>
Joen kokonaispituus on 85 km, josta 40 km Suomen puolella.<ref name="k1">[http://www.facta.fi/tietosanakirja/44435 WSOY Facta - Kiteenjoki]</ref>

Versio 12. tammikuuta 2020 kello 20.36

Kiteenjoki
Alkulähde Lautakko
Laskupaikka Laatokka
Maat Suomi, Venäjä
Pituus 85 km

Kiteenjoki (ven. Река Китен-йоки[1]) on Kiteellä Pohjois-Karjalassa Jänisjoen vesistössä sijaitseva joki, se alkaa Kiteen ja Tohmajärven rajalta. Kiteenjoen vesi laskee Laatokkaan Sortavalan lähistöllä. Jokeen yhtyy oikealta Tohmajoki aivan joen alajuoksulla.

Joen kokonaispituus on 85 km, josta 40 km Suomen puolella.[2]

Lähteet

Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.