Ero sivun ”Deathcrush” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Ulkoasu
p kh
Rivi 19: Rivi 19:
| vuosis = 1993
| vuosis = 1993
}}
}}
'''Deathcrush''' on [[norja]]laisen [[black metal]] -yhtyeen [[Mayhem (yhtye)|Mayhem]]in ensimmäinen studiojulkaisu vuodelta [[1987]]. Kyseinen [[EP-levy|EP]] on yksi ensimmäisiä varsinaisia black metal -tuotoksia, ja albumin kappaleen "Deathcrush" on coveroinut noin 100 eri [[heavy metal]] -yhtyettä.<ref>[http://www.metal-archives.com Encyclopaedia Metallum]</ref> Toisin kuin muilta Mayhemin julkaisuilta, voi Deathcrushilta löytää hieman [[death metal]] -painotteisia piirteitä – levy on paljolti [[gore]]n inspiroima (jonka voi huomata jo kappaleiden nimistä) ja kitarat on viritetty alemmas kuin mitä on black metalille tyypillistä.
'''Deathcrush''' on [[norja]]laisen [[black metal]] -yhtyeen [[Mayhem (yhtye)|Mayhem]]in ensimmäinen studiojulkaisu vuodelta 1987. Kyseinen [[EP-levy|EP]] on yksi ensimmäisiä varsinaisia black metal -tuotoksia, ja albumin kappaletta "Deathcrush" on esittänyt noin sata muutakin [[heavy metal]] -yhtyettä.<ref>[http://www.metal-archives.com Encyclopaedia Metallum]</ref> Toisin kuin muilta Mayhemin julkaisuilta, voi Deathcrushilta löytää hieman [[death metal]] -painotteisia piirteitä – levy on paljolti [[gore]]n inspiroima (jonka voi huomata jo kappaleiden nimistä) ja kitarat on viritetty alemmas kuin mitä on black metalille tyypillistä.


== Kappaleet ==
== Kappaleet ==

Versio 7. tammikuuta 2020 kello 00.00

Deathcrush
Mayhem
EP-levyn Deathcrush kansikuva
EP-levyn tiedot
 Äänitetty  1987, Norja
 Julkaistu maaliskuu 1987
 Tuottaja(t) Mayhem
 Tyylilaji black metal, death metal
 Kesto 18.33
 Levy-yhtiö Posercorpse, Deathlike Silence
Mayhemin muut julkaisut
Pure Fucking Armageddon
1986
Deathcrush
1987
Live in Leipzig
1993

Deathcrush on norjalaisen black metal -yhtyeen Mayhemin ensimmäinen studiojulkaisu vuodelta 1987. Kyseinen EP on yksi ensimmäisiä varsinaisia black metal -tuotoksia, ja albumin kappaletta "Deathcrush" on esittänyt noin sata muutakin heavy metal -yhtyettä.[1] Toisin kuin muilta Mayhemin julkaisuilta, voi Deathcrushilta löytää hieman death metal -painotteisia piirteitä – levy on paljolti goren inspiroima (jonka voi huomata jo kappaleiden nimistä) ja kitarat on viritetty alemmas kuin mitä on black metalille tyypillistä.

Kappaleet

  1. Silvester Anfang – 1.56
  2. Deathcrush – 3.33
  3. Chainsaw Gutsfuck – 3.32
  4. Witching Hour – 1.49 (Venom-cover)
  5. Necrolust – 3.37
  6. (Weird) Manheim – 0.48
  7. Pure Fucking Armageddon – 2.09
  8. Outro – 1.09

"Outro" on vain alkuperäisellä julkaisulla. Virallisilta uusintapainoksilta sitä ei löydy.

Kokoonpano

+

Lähteet

Tämä musiikkialbumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.