Ero sivun ”Luettelo showpainin termeistä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
tagfix
(tagfix)
*'''Crimson mask''' - ''Bladingin'' lopputulos eli veriset kasvot, jotka muistuttavat karmiininpunaista naamiota. Kontekstissa englanninkielisen selostajan esimerkkikommentti: "''He's donning the crimson mask!''".
*'''Dark match''' - Televisioidun show’n ottelu, jota ei kuitenkaan näytetä televisiossa. Tavallisesti alkupään ottelu ''undercardien'' välillä show’n alkupäässä.
*'''DUD''' - Todella huono ottelu.'''
*'''Face''' ja '''Heel''' - Face (tai '''Babyface''') on painija, jonka tarkoitus on saada yleisön kannatus taakseen olemalla tavallaan ottelun sankari. Heelit ovat antagonisteja, jotka käyttävät paljon likaisia taktiikoita otteluissaan ja voittavat usein aseita tai huijausta käyttämällä. Ottelut käydään usein facen ja heelin välillä. Lähes kaikki painijat vaihtavat facesta heeliksi tai heelistä faceksi uransa aikana useita kertoja ja tästä vaihdosta puhuttaessa käytetään termiä '''Turn'''.
*'''Feud''' - Kahden tai useamman painijan/muun ohjelmissa esiintyvän henkilön välinen vihanpito. Päättyy usein väkivaltaiseen erikoismatsiin tai mestaruuden vaihtumiseen.
*'''House show''' - Show, jota ei televisioida ja jossa mestaruusvyöt eivät tavallisesti vaihda omistajaa, mutta jossa ''storyline'' saattaa edetä.
*'''Jobber''' - Painija, joka häviää matsinsa yrityksen isoille tähdille näiden ylivoimaisuuden kasvattamiseksi.
*'''Juice''' - Termi verestä.'''
*'''To juice hardway''' - Kun painijan verenvuoto on tahatonta, esimerkiksi murtuneen nenän takia.
*'''Kayfabe''' - Termi, joka tarkoittaa painin "satumaailmaa", jonka sisällä kaikki painitapahtumat ovat "totta". Kayfaben rikkomista pidettiin etenkin entisaikana suurena rikkeenä, mutta nykyään sitä ei nähdä niin pahana, ja sitä sivutaankin nykyään myös ennaltasuunnitellusti.
*'''Main eventer''' - Vapaapainiyrityksen iso tähti. Main eventereitä ovat useimmiten yrityksen isoimman mestaruuden kantaja ja häneltä mestaruutta havittelevat.
*'''Mark''' ja '''Smark''' (eli ''smart mark'') - Mark on fani, joka uskoo vapaapainin olevan totta. Smark on fani, joka tuntee useimmat vapaapainin salaisuudet ja toimintatavat.
*'''MOTY''' - Match of the year, vuoden paras ottelu.'''
*'''MOTYC''' - Match of the year contender, yleensä ottelu joka on vähintään 4 tähden arvoinen, ottelu joka kilpailee vuoden parhaan ottelun tittelistä.'''
*'''Over''' - Painijan suosio. Suuri overius näkyy faceissa kovana yleisön kannustuksena ja heeleissä valtavana buuauksena.
*'''Pop''' - Painijan saama positiivinen palaute. Facet pyrkivät saamaan poppeja esimerkiksi kehumalla yleisön kotikaupunkia, tätä kutsutaan halvaksi popiksi (cheap pop). Heelille popin saaminen ei ole yhtä vakavaa kuin heat facelle.
*'''Potato''' - Isku, joka menee liian suurella voimalla vahingossa tai tahallisesti.'''
*'''Promo''' - Painijan pitämä puhe kehässä. Voidaan tarkoittaa myös painiyritykseen viittaavaa sanaa "promotion".
*'''Promootio''' - Showpainitapahtumia järjestävästä yrityksestä tai yhteisöstä käytetty nimike.
*'''Push''' - Painijalle annetaan käsikirjoituksen avulla voittoja ja aikaa televisiossa. ''Push'' nostaa painijaa ''cardissa'' ylöspäin. '''Bury''' on pushin vastakohta.
*'''Rib''' - Painijoiden toisilleen tekemät kepposet.'''
*'''Road Agent''' - Usein entinen painija, joka työskentelee vapaapainiyhtiön leivissä. Toimii painijoiden ja johtajien välisenä linkkinä. Lisäksi auttaa painijoita kehätyöskentelyssä ja juonikuvion toteutuksessa.
*'''Sell''' - "Myyminen", eli painijan näytteleminen liikkeitä vastaanotettaessa. Hyvä "myyjä" saa vastustajan lyönnit, potkut, heitot ja muut liikkeet vaikuttamaan täysin aidoilta, kipua aiheuttavilta liikkeiltä, kun taas huonon "myyjän" vastaanottamina liikkeet näyttävät juuri niin epäaidoilta kuin ne oikeasti ovat. "Ylimyyminen" tarkoittaa liikkeiden liioittelua, esimerkiksi tavallisesta lyönnistä kauas taaksepäin lennähtäminen.
139 024

muokkausta

Navigointivalikko