Ero sivun ”Nivelrusto” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Botti poisti 2 Wikidatan sivulle d:q4356201 siirrettyä kielilinkkiä
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Nivelrusto''' ({{k-la|cartilago articularis}}) on muodostunut [[lasirusto]]sta ja se sijaitsee [[nivel]]en muodostamiseen osallistuvien [[luu|luiden]] päissä. Sen tehtävänä on vähentää nivelen kuormitusta ja liikkeen aiheuttamaa kitkaa. Nivelrusto uusiutuu huonosti, koska sen pinnalta puuttuu [[rustokalvo]].
'''Nivelrusto''' ({{k-la|cartilago articularis}}) on muodostunut [[lasirusto]]sta ja se sijaitsee [[nivel]]en muodostamiseen osallistuvien [[luu|luiden]] päissä. Sen tehtävänä on Nivelrusto pienentää ruumiin ja kantamusten painon sekä liikkeiden luuhun kohdistamaa mekaanista kormitus- ja kitkarasitusta. Nivelrusto uusiutuu huonosti, koska sen pinnalta puuttuu [[rustokalvo]].


==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 7. joulukuuta 2019 kello 03.09

Nivelrusto (lat. cartilago articularis) on muodostunut lasirustosta ja se sijaitsee nivelen muodostamiseen osallistuvien luiden päissä. Sen tehtävänä on Nivelrusto pienentää ruumiin ja kantamusten painon sekä liikkeiden luuhun kohdistamaa mekaanista kormitus- ja kitkarasitusta. Nivelrusto uusiutuu huonosti, koska sen pinnalta puuttuu rustokalvo.

Katso myös

Tämä anatomiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.