Ero sivun ”Metsästys ajavan koiran avulla” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
lähdepyyntöjä, hyväksyntä
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
p (lähdepyyntöjä, hyväksyntä)
==Ketun metsästäminen ajavan koiran avulla==
Ketun metsästäminen ajavan koiran avulla on hyvin paljon samanlaista kuin jäniksen metsästäminen ajavan koiran avulla. Eroina voidaan pitää ketun laajempaa pakoaluetta sekä vielä jänistäkin tarkempia aisteja.
 
==Supikoiran metsästäminen ajavan koiran avulla==
Supikoira on hidas juoksija. Tästä syystä supikoiraa ei voi varsinaisesti ajattaa, vaan koira saa ajettavan melko nopeasti kiinni, jolloin tapahtuu pysäytys. Näin ollen pysäyttävät koirat esim. terrierit, mäyräkoirat ja pystykorvat ovat supijahdissa omimmillaan.
 
==Metsäkauriin metsästäminen ajavan koiran avulla==
Metsäkauriin metsästykseen saa käyttää ajavaa koiraa, jonka säkäkorkeus ei saa ylittää lakiin määriteltyä 39 cm{{Lähde}}. Tällöin koiran suhteellisen hidas ajovauhti ei pakota kaurista pakenemaan täyttä vauhtia, vaan se pikemminkin "hölkkää" eteenpäin. Näin passimies saa mahdollisesti enemmän reagointiaikaa. Kauris on varovainen eläin, joten pienetkin rasahdukset/äänet/liikkeet/metsästäjän aiheuttama "sotku" saattavat saada sen muuttamaan suuntaa.
 
==Hirven metsästäminen ajavan koiran avulla==
Hirvieläinten kohdalla on huomioitava lain vaatimus{{Lähde}} ajavan koiran maksimissaan 39cm39 cm:n säkäkorkeudesta. Tämä määräys pohjautuu eläinsuojelullisiin näkökohtiin.
 
==Aihepiirin sanastoa==
18 008

muokkausta

Navigointivalikko