Ero sivun ”Wikipedia:Käyttäjäsivu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
6 648 merkkiä poistettu ,  2 vuotta sitten
Ak: Sivun sisältö korvattiin kokonaan toisella sisällöllä.
p (Käyttäjän Daftarbetbola muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Quadriplegia tekemään versioon.)
Merkkaus: Pikapalautus Palauta-työkalulla
(Ak: Sivun sisältö korvattiin kokonaan toisella sisällöllä.)
Merkkaus: Sisältö korvattu
I have a hobby such as betting online. Just looking for a benefit in bola online. I also playing bet everyday after work. Just follow my hobby right here : http://agen-368bet.com/
{{Käytännöt2}}
{{käytäntö|WP:KS|WP:UP}}
{{pähkinänkuoressa|Jokainen käyttäjä voi tehdä itselleen käyttäjäsivun,<br>jonka sisällön on liityttävä käyttäjän toimintaan Wikipediassa.}}
 
Wikipediaan [[Wikipedia:Käyttäjätunnus|rekisteröityneet]] käyttäjät voivat luoda '''käyttäjäsivun'''. Käyttäjäsivulle pääsee kuka tahansa, ja käyttäjätunnuksen linkki menee automaattisesti käyttäjän käyttäjäsivulle. Oletuksena käyttäjäsivua ei ole olemassa, vaan sellainen on luotava itse.
 
*'''Käyttäjäsivusi''' on muotoa [[Käyttäjä:Esimerkki]].
*'''Keskustelusivusi''' on muotoa [[Keskustelu käyttäjästä:Esimerkki]].
*'''Omat alasivusi''' ovat muotoa [[Käyttäjä:Esimerkki/Alasivun nimi]].
 
Muiden käyttäjäsivuihin ei pääsääntöisesti saa koskea.
 
Jos käyttäjäsivu kuitenkin rikkoo Wikipedian sääntöjä, merkitse se [[Wikipedia:Pikapoisto|''poistettavaksi välittömästi'']] koodilla <code>{{Malline|Pikapoisto|||{{!}}{{!}}[[WP:R#K2|K2]]}}</code>. Jos poistat tai merkitset poistettavaksi IP-osoitteen tekemän käyttäjäsivun, merkitse käyttäjän keskustelusivulle koodi <code>{{Malline|KäyttäjäIP|1}}</code>.
 
== Mitä käyttäjäsivu saa olla ==
 
''Voit esimerkiksi''...
 
* ...kertoa itsestäsi ja Wikipediaan liittyvistä mielipiteistäsi
* ...kertoa mitä teet Wikipediassa mielelläsi ja mihin yrität Wikipediassa panostaa
* ...kertoa mahdollisesta työstäsi Wikipedian sisarhankkeissa ja muunkielisissä Wikipedioissa, jolloin voi olla hyödyllistä, että lisäät käyttäjäsivullesi [[Wikipedia:Babel]]-mallineen joka kertoo, mitä kieliä puhut ja kuinka sujuvasti
* ...kertoa [[Wikipedia:Käyttäjälaatikko|käyttäjälaatikkojen]] avulla Wikiprojekteihin osallistumisesta tai Wikipediaa auttavista osaamisaloistasi
* ...pitää listaa artikkeleista, joita olet runsaasti muokannut
* ...kerätä käyttäjäsivullesi hyödyllisiä linkkejä
 
== Mitä käyttäjäsivu ei saa olla ==
 
Vaikka käyttäjäsivu on omasi, seuraavanlaisia käyttäjäsivuja ei sallita Wikipediassa:
 
* '''[[Wikipedia:Mitä Wikipedia ei ole|Wikipedia ei ole kotisivu]] vaan tietosanakirja'''
** Jos teet Wikipediassa pelkkää käyttäjäsivua, käyttäjäsivusi voidaan poistaa.
** Käyttäjäsivu ei saa olla pelkkä mainos.
* '''Loukkaavat ja häiriköivät käyttäjäsivut'''
** Käyttäjäsivu ei saa sisältää poikkeuksellisen rajua tai järkyttävää seksuaalista tai väkivaltaista sisältöä.
** Käyttäjäsivulla ei saa kannustaa vandalismiin tai julistautua vandaaliksi.
** Käyttäjäsivu ei saa sisältää [[Wikipedia:Ei henkilökohtaisia hyökkäyksiä|henkilökohtaisia hyökkäyksiä]] toista käyttäjää kohtaan.
** Käyttäjäsivu ei saa haukkua artikkelia, yritystä, muita ihmisiä tai muita tahoja.
** Käyttäjäsivu ei saa rikkoa tekijänoikeuksia.
** Käyttäjäsivulla ei saa olla [[wikt:poleeminen|poleemisia]] henkilökohtaisia näkemyksiä aiheista, jotka eivät liity Wikipediaan.
* '''Harhaanjohtavat käyttäjäsivut'''
** Käyttäjäsivulle ei saa lisätä luokittelevia [[Wikipedia:Malline|mallineita]] lukuun ottamatta Babel-mallinetta ja muita käyttäjäsivulle tarkoitettuja mallineita.
** Käyttäjäsivulla ei saa väittää olevansa joku julkisuuden henkilö, joku toinen Wikipedian käyttäjä tai mitään muutakaan, jos sitä ei todella ole.
** Käyttäjäsivuilla ei saa säilyttää sellaisia artikkeliversioita tai poistettuja sivuja, jotka selkeästi haittaavat Wikipedian mainetta ja uskottavuutta. Haitallisia ovat esimerkiksi salaliittoteoriat, näennäistiede, poliittinen propaganda tai vihanlietsonta.
* '''Turhanpäiväiset käyttäjäsivut'''
** Käyttäjäsivun sisällön tulee olla ymmärrettävä. Siksi käyttäjäsivu ei saa olla ''"Ääkhhypatpatquqzafads"''-tyylinen. Tyhjä käyttäjäsivu, ohjaus keskustelusivulle tai ohjaus muunkielisen Wikipedian käyttäjäsivulle on sallittu.
** Käyttäjäsivu ei ole keskustelua varten. Jokaisella käyttäjällä – myös rekisteröimättömillä – on sitä varten [[Wikipedia:Keskustelusivu|keskustelusivu]].
 
==Oman käyttäjäsivun poisto==
Voit pyytää oman käyttäjäsivusi tai alasivusi poistamista lisäämällä sivun alkuun koodin <code>{{Malline|Pikapoisto|||{{!}}{{!}}[[WP:R#Y7|Y7]]}}</code>. Malline ei tulostu tietyillä sivuilla kuten .css- ja .js-sivuilla, mutta se luokittelee ne poistoluokkaan normaalisti.
 
==Alasivut==
Voit luoda käyttäjäsivullesi alasivuja, joiden osoite on muotoa [[Käyttäjä:Esimerkki/Alasivun nimi]]. Niitä voidaan käyttää esimerkiksi keskeneräisen wikipedia-artikkelin säilyttämiseen, oman hiekkalaatikon luomiseen ja arkistoimiseen. Niitä ei kuitenkaan ole tarkoitettu Wikipedian artikkeleihin tai muokkaukseen liittymättömän sisällön ylläpitämiseen.
 
Oman alasivun voi luoda esimerkiksi kirjoittamalla Käyttäjä:X (jossa X on tunnuksesi), kauttaviivan ja haluamasi sivun nimen Wikipedian hakukenttään (esimerkiksi <code>Käyttäjä:X/hiekkalaatikko</code>). Valitse sitten linkki "Voit kirjoittaa uuden artikkelin aiheesta Käyttäjä:X/hiekkalaatikko".
 
Erityisiä alasivuja ovat [[Toiminnot:Mypage/vector.css|vector.css]] (oma CSS-koodisi) ja [[Toiminnot:Mypage/vector.js|vector.js]] (oma JavaScript-koodisi). Niiden sisältö tarjotaan selaimellesi automaattisesti aina kun käytät Wikipediaa käyttäjätunnukseltasi.
 
==Keskustelu käyttäjästä==
: ''Katso myös: [[Wikipedia: Keskustelusivu]]''
Toisen käyttäjän oman sivun muokkaamista ei yleensä hyväksytä, jollei siihen ole jokin hyvä syy. Vandalismin saa myös kumota toisen käyttäjäsivulta. Sitä vastoin käyttäjän keskustelusivu on paikka, johon muut käyttäjät voivat kirjoittaa sinulle.
 
Käyttäjät voivat esimerkiksi:
* antaa sinulle myönteistä tai kielteistä palautetta jostain, mitä olet tehnyt
* pyytää sinua kiinnittämään huomiota johonkin keskusteluun tai artikkeliin
* pyytää sinulta apua tai kysyä neuvoa
* tervehtiä kohteliaasti
* toivottaa onnea
* palkita tunnustuksella
 
Keskustelusivulta saa poistaa:
* viestien osat jotka sisältävät [[Wikipedia:Ei henkilökohtaisia hyökkäyksiä|henkilökohtaisia hyökkäyksiä]], ei kuitenkaan se itse, johon hyökkäys kohdistuu
* viestit jotka on tehty häiriköintimielessä tai eivät liity käyttäjän toimintaan Wikipediassa.
* [[Malline:Tt|Tervetuloa Wikipediaan]] -mallineen, kun ei enää tarvitse sitä.
* itse tilatut uutiskirjeet
* useille käyttäjille suunnatut massapostitukset, jotka on lähettänyt jokin automaatiojärjestelmä
 
Keskustelusivulta ei saa poistaa viestejä, jotka ovat sallittuja käytännön mukaan. Kun viestit ovat yli kuukauden vanhoja, vanhimpia voi [[Wikipedia:Keskustelusivu#Vanhat_kommentit|arkistoida alasivulle]]. Viestiarkiston on oltava näkyvästi esillä eikä sitä saa piilottaa.
1

muokkaus

Navigointivalikko