Ero sivun ”Elämän tarkoitus” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
8 merkkiä poistettu ,  2 vuotta sitten
Sisältöä lisätty
(Epäoleellisen osan poistaminen. Poistettujen lauseiden tarkoitus oli vähätellä Dawkinsin filosofiaa, joka on yksi perusteltu näkemys eikä siksi kaipaa vertaisarviointia sen enempää kuin esim. Sartren näkemys. Tämä ei ole kannanotto Dawkinsin teorian oikeellisuuteen, vaan poistaa vain tarpeettoman reunahuomautuksen.)
Merkkaukset: Visuaalinen muokkaus Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
(Sisältöä lisätty)
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
'''Elämän tarkoitus''' on yleensä nimitys [[filosofia|filosofiselle]] kysymykselle, miksi [[ihminen|ihmiset]] [[elämä|elävät]], mikä on heidän elämänsä tavoite tai miksi koko [[Maailmankaikkeus|maailma]] on olemassa. Yksi yleinen vastaus nykyään on se, että elämällä ei ole ulkoa päin annettua tarkoitusta. Toisaalta elämän tarkoituksen etsiminen kiehtoo ihmisiä.
 
Kysymys ”mikä on elämän tarkoitus?” voi merkitä eri [[ihminen|ihmisille]] eri asioita. Tämä voi johtua esimerkiksi sanan ”[[tarkoitus]]” monista eri merkityksistä, joita ovat muun muassa: ”Mikä on elämän alkuperä?”, ”mikä on elämän (ja kaikkeuden) luonne?”, ”mikä tekee elämän merkitykselliseksi?”, ”mikä on arvokasta elämässä?”, tai ”mikä on [[yksilö]]n elämän tavoite tai päämäärä?”. Näihin kysymyksiin on annettu lukuisia erilaisia vastauksia. Biologian näkökulmasta elämän tarkoitus on tuottaa mahdollisimman paljon jälkeläisiä, eli lisääntyä ja pitää populaatio olemassa. Kristinuskon näkökulmasta elämän tarkoitus on elää yhteydessä Jumalaan ja käyttääelämän omia erityistaitojatarkoitus muidenon hyväksi.siis pipsa possu
 
== Tieteet ==
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko