Ero sivun ”Superstrat” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
205 merkkiä lisätty ,  2 vuotta sitten
korjasin sisältöä suhteessa viitteeeseen oikeaksi, uusi tieto oli merkitty alkuperäiseen käyttämääni lähteeseen joka koski toista instrumenttia
(Valmis!)
(korjasin sisältöä suhteessa viitteeeseen oikeaksi, uusi tieto oli merkitty alkuperäiseen käyttämääni lähteeseen joka koski toista instrumenttia)
 
== Etymologia ja rakenne ==
Alun perin nimitys tarkoitti alkuperäisestä Fender-tyylisestä kitarasta muusikon haluamalla tavalla modifioitua instrumenttia, jossa runko ja kaula säilytettiin alkuperäisenä tai vain lievästi muokattuna. Tällaisen soittimen muokkasivat alkuperäisestä kitarasta esimerkiksi [[Van Halen]] -yhtyeen Edward Van Halen<ref>Christie s.104</ref> sekä [[Iron Maiden]] -yhtyeen [[Dave Murray]]. Hänen pitkään jokakäyttämässään soittaamuokatussa Fender-sähkökitaraa, jossakitarassa onyksikelaiset kolmetalla- Seymourja Duncankaulamikrofoni Hotoli Stackkorvattu [[humbucker]] -humbuckeria, jatyyppisillä Floydäänenvärin Rosetukevoittamiseksi. -vibratallaKeskimmäinen mikrofoni oli jätetty alkuperäiseksi.<ref>Halfin s.9</ref> Myöhemmin hän alkoi käyttää vastaavaan konseptiin valmiiksi rakennettuja kitaroita.
 
Fender Stratocaster tai sen kopio on rakenteensa ansiosta suhteellisen helppo ja edullinen muokattava ja toisaalta vanhojakaan alkuperäisinstrumentteja ei vielä arvostettu ja keräilty soitintyypin syntyaikana siinä määrin kuin nykyisin.
5 141

muokkausta

Navigointivalikko