Ero sivun ”Java Database Connectivity” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
kh, lähteitä
Ipr1 (keskustelu | muokkaukset)
korjataan virheellistä tekstiä lähteen kera, lisättyihin linkkeihin ei viitattu mitenkään
Rivi 1: Rivi 1:
{{Korjattava/kieli|Vaatii kielen korjausta sekä lähteistämistä}}
{{Korjattava/kieli|Vaatii kielen korjausta sekä lähteistämistä}}
'''Java Database Connectivity''' ('''JDBC''') on [[Java]]n [[ohjelmointirajapinta]], joka hallinnoi yhteyttä [[tietokannan hallintajärjestelmä]]än, välittää kyselyjä ja komentoja, sekä käsittelee saatavan tulosjoukon.<ref name="jw">{{Verkkoviite | osoite = https://www.javaworld.com/article/3388036/what-is-jdbc-introduction-to-java-database-connectivity.html | nimeke = What is JDBC? Introduction to Java Database Connectivity | julkaisija = JavaWorld | tekijä = Matthew Tyson | ajankohta = 11.4.2019 | viitattu = 13.7.2019 | kieli = {{en}} }}</ref> JDBC on julkaistu [[JDK]] versio 1.1:n mukana vuonna 1997.<ref name="jw" /> JDBC toteutti alunperin vain asiakasrajapinnan ja JDBC versio 2.0:sta lähtien myös valinnaisen paketin palvelinpuolen toteutukseen.<ref name="jw" />
'''Java Database Connectivity''' ('''JDBC''') on [[Java]]-ohjelmointikielen [[rajapinta]], joka määrittelee asiakassovellukselle standardin tavan käyttää [[tietokanta]]a. JDBC tarjoaa tietojen kyselyssä ja päivittämisessä tarvittavat [[metodi]]t. JDBC on suunnattu [[relaatiotietokanta|relaatiotietokantojen]] käyttöön.


JDBC on kehitetty vaihtoehtona [[ODBC]]-rajapinnalle.<ref name="jw" />
Java 2:n standardiversio 1.4 ([[J2SE]]) sisältää JDBC-rajapinnan version 3.0 sekä JDBC-ODBC-sillan mallitoteutuksen. Silta tarjoaa yhteyden [[ODBC]]-rajapinnan tarjoaviin tietolähteisiin Java-virtuaalikoneesta käsin. Tämä silta on suljettua natiivikoodia (ei Javaa) ja soveltuu vain kokeelliseen käyttöön tai tilanteisiin, joissa muuta ajuria ei ole tarjolla. JDBC-ODBC-silta tarjoaa vain osan JDBC 3.0 -rajapinnan toiminnoista.


== Lähteet ==
== Aiheesta muualla ==


* https://www.tivi.fi/uutiset/jdbc-vie-tietokantaan-javalla/f1eb6edd-94c5-3d5f-8ead-65124fdbaabe
* https://www.tivi.fi/uutiset/jdbc-vie-tietokantaan-javalla/f1eb6edd-94c5-3d5f-8ead-65124fdbaabe
* http://www.mit.jyu.fi/opiskelu/seminaarit/ohjelmistotekniikka/tietokantaWWW/
* http://www.mit.jyu.fi/opiskelu/seminaarit/ohjelmistotekniikka/tietokantaWWW/

<br />


[[Luokka:Ohjelmointirajapinnat]]
[[Luokka:Ohjelmointirajapinnat]]

Versio 14. heinäkuuta 2019 kello 00.24

Java Database Connectivity (JDBC) on Javan ohjelmointirajapinta, joka hallinnoi yhteyttä tietokannan hallintajärjestelmään, välittää kyselyjä ja komentoja, sekä käsittelee saatavan tulosjoukon.[1] JDBC on julkaistu JDK versio 1.1:n mukana vuonna 1997.[1] JDBC toteutti alunperin vain asiakasrajapinnan ja JDBC versio 2.0:sta lähtien myös valinnaisen paketin palvelinpuolen toteutukseen.[1]

JDBC on kehitetty vaihtoehtona ODBC-rajapinnalle.[1]

Aiheesta muualla

  1. a b c d Matthew Tyson: What is JDBC? Introduction to Java Database Connectivity 11.4.2019. JavaWorld. Viitattu 13.7.2019. (englanniksi)