Ero sivun ”Joonas Loiri” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kospo75 (keskustelu | muokkaukset)
p →‎Yksityiselämä: väliots pois, kh
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Joonas Loiri''' (s. [[17. huhtikuuta]] [[1982]]), joka tunnetaan myös artistinimellä '''Joonas L''', on suomalainen musiikkivideo-ohjaaja, [[Tuottaja (musiikki)|tuottaja]] ja DJ. Joonas L kuuluu Simina Grigoriun Berliinissä olevaan levy-yhtiöön Kuukou Records sekä julkaisee myös musiikkia sveitsiläisen levymerkin Cyborgs in Loven alla. Hän on aiemmin työskennellyt suomalaisella [[ATV]]-kanavalla sekä opiskellut elokuva- ja tv-tuotantoa [[San Francisco]]ssa.<ref name="apu">[http://www.apu.fi/artikkeli/huijaus-oli-rankka-opetus-0 Apu-lehden (nro 13/13) juttu] 27.3.2013</ref> Loiri on tuottanut musiikkivideoita hongkongilaisille artisteille [[G.E.M.]] ja [[Jonathan Wong Chee-Hynn|Jonathan Wong]].<ref name="apu"/> Loirilla on oma The Lars Brothers -niminen tuotantoyhtiö [[Hongkong]]issa.
'''Joonas Loiri''' (s. [[17. huhtikuuta]] [[1982]] - [[Toukokuu]] [[2019]]<ref>https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vesa-matti-loirin-poika-joonas-loiri-on-kuollut/7430310</ref>), joka tunnetaan myös artistinimellä '''Joonas L''', on suomalainen musiikkivideo-ohjaaja, [[Tuottaja (musiikki)|tuottaja]] ja DJ. Joonas L kuuluu Simina Grigoriun Berliinissä olevaan levy-yhtiöön Kuukou Records sekä julkaisee myös musiikkia sveitsiläisen levymerkin Cyborgs in Loven alla. Hän on aiemmin työskennellyt suomalaisella [[ATV]]-kanavalla sekä opiskellut elokuva- ja tv-tuotantoa [[San Francisco]]ssa.<ref name="apu">[http://www.apu.fi/artikkeli/huijaus-oli-rankka-opetus-0 Apu-lehden (nro 13/13) juttu] 27.3.2013</ref> Loiri on tuottanut musiikkivideoita hongkongilaisille artisteille [[G.E.M.]] ja [[Jonathan Wong Chee-Hynn|Jonathan Wong]].<ref name="apu"/> Loirilla on oma The Lars Brothers -niminen tuotantoyhtiö [[Hongkong]]issa.


Joonas Loirin isä on näyttelijä [[Vesa-Matti Loiri]].<ref name="apu" />
Joonas Loirin isä on näyttelijä [[Vesa-Matti Loiri]].<ref name="apu" />

Versio 30. toukokuuta 2019 kello 00.18

Joonas Loiri (s. 17. huhtikuuta 1982 - Toukokuu 2019[1]), joka tunnetaan myös artistinimellä Joonas L, on suomalainen musiikkivideo-ohjaaja, tuottaja ja DJ. Joonas L kuuluu Simina Grigoriun Berliinissä olevaan levy-yhtiöön Kuukou Records sekä julkaisee myös musiikkia sveitsiläisen levymerkin Cyborgs in Loven alla. Hän on aiemmin työskennellyt suomalaisella ATV-kanavalla sekä opiskellut elokuva- ja tv-tuotantoa San Franciscossa.[2] Loiri on tuottanut musiikkivideoita hongkongilaisille artisteille G.E.M. ja Jonathan Wong.[2] Loirilla on oma The Lars Brothers -niminen tuotantoyhtiö Hongkongissa.

Joonas Loirin isä on näyttelijä Vesa-Matti Loiri.[2]


Toukokuussa 2016 Joonas Loiri osallistui Helsingissä välikohtaukseen. Hänet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 28. heinäkuuta 2016 pahoinpitelystä 60 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen.[3] Päätöksestä valitettiin, mutta hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion voimassa.[4]

JOONAS L:n ensimmäinen oma EP (Kinky Panda) julkaistaan maaliskuun 2019 alussa ja siinä mukana tunnettuja artisteja kuten Hollen ja Mihai Popoviciu.

Lähteet

Aiheesta muualla