Ero sivun ”Superstrat” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
19 merkkiä lisätty ,  2 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
 
Modifioitavia ja vaihdettavia osia ovat elektroniikka, tyypillisesti mikrofonit sekä mekaaniset osat kuten virityskoneisto ja talla. Tavoitteena on ollut mikrofoinien voimakkaampi signaali, kitaran vireen parempi pysyvyys<ref>Guitar World</ref> sekä usein kevyempi soitettavuus ja myös luotettavuus lavakäytössä.
 
Soitin ei muotoilultaan ole radikaali vaan mukailee Fenderin luomaa tyyliä, mutta kaupallisista ja tekijänoikeus-syistä kitaroissa on tunnusomaisia piirteitä. Soittimen materiaaleissa voi olla perinteisestä poikkeavia ratkaisuja kuten komposiittimateriaalien käyttö.
 
== Superstratojen nousu suosioon ==
Kitaramallin läpimurto tapahtui 1980-luvulla heavy metalin tehdessä kaupallisen läpimurron. Tällöin valmistajat toivat markkinoille kitaroita, jotka mukailivat alkuperäistä ajatusta ja niissä oli pyritty ottamaan huomioon muusikoiden alkuperäisinstrumenteissa havaitsemat puutteet sekä musiikin vaatimukset.<ref>Richard Chapman s. 101</ref>
 
Superstrat-kitarassa on tyypillisesti niin sanottu [[Floyd Rose|lukkovibrakampi]] sekä voimakkaan signaalin antavat joko aktiiviset tai passiiviset [[humbucker]]-mikrofonit.<ref>Edwards s.14</ref> Kaula ja otelauta on tehty nopeaan soittamiseen soveltuvaksi ja yleisesti soittoergonomia on pyritty saamaan hyväksi. Soitin ei muotoilultaan ole radikaali vaan mukailee Fenderin luomaa tyyliä, mutta kaupallisista ja tekijänoikeus-syistä kitaroissa on tunnusomaisia piirteitä. Soittimen materiaaleissa voi olla perinteisestä poikkeavia ratkaisuja kuten komposiittimateriaalien käyttö.
 
Tehdasvalmisteisten superstratSuperstrat-kitaroidenkitaroita valmistajiasarjana valmistavia yhtiöitä ovat esimerkiksi [[Ibanez]], [[Kramer Guitars|Kramer]], [[Jackson Guitars|Jackson]] ja [[ESP Guitars|ESP]].
 
{{monta kuvaa
20 331

muokkausta

Navigointivalikko