Ero sivun ”Musikaali” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Lisäsin tuetoa
Merkkaukset: Visuaalinen muokkaus Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Korjattu virhe
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Rivi 1: Rivi 1:

'''Musikaali on [[näytelmä]] tai [[elokuva]], jossa onnn[[teatteri]]nomaiseen toimintaan ja vuoropuheluun on lisätty ajan [[Viihdemusiikki|viihdemusiikin]] tyylissä toteutettuja [[laulu]]- ja [[tanssi]]numeroita.
Skurtt ovat olleet mukana on myös mahdollista
Skurtt
Eurooppalaisperäiset [[ooppera]] ja [[operetti]] saivat [[Yhdysvallat|Yhdysvalloissa]] uuden jatkumon musikaalista. 1800-luvun Amerikassa lähinnä kiertävät teatteriseurueet esittivät usein tanssi- ja musiikkinumeroita, jotka eivät juonellisesti liittyneet toisiinsa. Musikaali liitti juonella numerot toisiinsa ja oopperan tai operetin tapaan kertoivat kokonaisen tarinan. Usein musikaalin musiikki oli kuitenkin tyylillisesti kevyempää ja se sai aineksia [[Amerikkalainen kansanmusiikki|amerikkalaisesta kansanmusiikista]] kuten [[blues]]perinteestä, ja suurimuotoisesta konsertti- ja viihdemusiikista. Musikaalin sisältö on yleensä romanttinen ja [[komedia]]llinen, mutta nykyaikainen musikaali voi käsitellä hyvin erilaisia, vakaviakin aiheita. Musikaali on ennen kaikkea yhdysvaltalainen ilmiö, erityisesti [[New York]]in [[Broadway (teatteri)|Broadwayllä]] tuotetaan edelleen lukumääräisesti eniten musikaaleja.
Rekisteröitymätön käyttäjä
85.76.43.103
Wikipedia
Sisältö on käytettävissä lisenssillä CC BY-SA 3.0, ellei toisin mainita.
YksityisyysTyöpöytä

== Tunnettuja musikaaleja ==
== Tunnettuja musikaaleja ==
<br />
<br />

Versio 10. toukokuuta 2019 kello 09.07

Musikaali on näytelmä tai elokuva, jossa onnnteatterinomaiseen toimintaan ja vuoropuheluun on lisätty ajan viihdemusiikin tyylissä toteutettuja laulu- ja tanssinumeroita. Skurtt ovat olleet mukana on myös mahdollista Skurtt Eurooppalaisperäiset ooppera ja operetti saivat Yhdysvalloissa uuden jatkumon musikaalista. 1800-luvun Amerikassa lähinnä kiertävät teatteriseurueet esittivät usein tanssi- ja musiikkinumeroita, jotka eivät juonellisesti liittyneet toisiinsa. Musikaali liitti juonella numerot toisiinsa ja oopperan tai operetin tapaan kertoivat kokonaisen tarinan. Usein musikaalin musiikki oli kuitenkin tyylillisesti kevyempää ja se sai aineksia amerikkalaisesta kansanmusiikista kuten bluesperinteestä, ja suurimuotoisesta konsertti- ja viihdemusiikista. Musikaalin sisältö on yleensä romanttinen ja komediallinen, mutta nykyaikainen musikaali voi käsitellä hyvin erilaisia, vakaviakin aiheita. Musikaali on ennen kaikkea yhdysvaltalainen ilmiö, erityisesti New Yorkin Broadwayllä tuotetaan edelleen lukumääräisesti eniten musikaaleja.

Rekisteröitymätön käyttäjä 85.76.43.103 Wikipedia Sisältö on käytettävissä lisenssillä CC BY-SA 3.0, ellei toisin mainita. YksityisyysTyöpöytä

Tunnettuja musikaaleja


Tunnettuja musikaalisäveltäjiä

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.