Ero sivun ”Wikipedia:Ohjaus” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 576 merkkiä lisätty ,  3 vuotta sitten
lis. käyttöesimerkit keskustelun pohjalta
(Testaan HTML5:n aikana vanhentuneiden <tt> tagien korvausta)
(lis. käyttöesimerkit keskustelun pohjalta)
 
Kun siirrät sivun uudelle nimelle, vanhannimisestä sivusta tulee automaattisesti ohjaussivu, joka osoittaa uudelle sivulle.
 
== Käyttöesimerkkejä ==
Ohjaussivu voidaan luoda esimerkiksi:
 
* rinnakkaisnimille (esim. ''[[Canis lupus]]'' → susi)
* entisille nimille, jos asia tai henkilö on joskus ollut niillä yleisesti tunnettu (esim. [[Leningrad]] → Pietari (kaupunki))
* monikkomuodolle silloin kun asia hahmotetaan usein monikollisena (esim. [[varpaat]])
* vaihtoehtoisille kirjoitusmuodoille (esim. [[rock & roll]]); myös usein käytetyille mutta epäsuositeltaville tai hiukan virheellisille muodoille (esim. [[kanttarelli]], [[Helsingin sanomat]])
* hyvin läheisille käsitteille (esim. [[populisti]] → populismi)
* lyhenteille (esim. [[YK]] → Yhdistyneet kansakunnat)
* henkilön tai asian koko nimelle ([[John Fitzgerald Kennedy]]) tai oikealle nimelle ([[Gordon Sumner]] → Sting)
* henkilön suku- tai etunimelle silloin, kun henkilöön viitataan usein vain sillä nimellä (esim. [[Nietzsche]], [[Van Gogh]], [[Hitchcock]], [[Elvis]])
* helposti näppäimistöltä löytyviä merkkejä käyttäville muodoille, joissa esim. yhdysmerkki edustaa ajatusviivaa ja suorat lainausmerkit kaarevia (esim. [[Suomi-Ruotsi-maaottelu]], [['Se' toisesta maailmasta]])
* kirjoitusmuodoille, joissa [[Tarke|tarkkeelliset]] ja muut suomalaiselta näppäimistöltä puuttuvat kirjaimet kuten ''é'' ja ''š'' on korvattu tarkkeettomilla tai muuten vastaavilla suomalaisilla (esim. [[Candomble]] → Candomblé)
* hakusanoille, joista kerrotaan riittävän laajasti jo jossain toisessa artikkelissa (ohjauksen kohde voi olla muotoa ''artikkelinnimi#osionnimi'', jos senniminen osio löytyy)
 
== Katso myös ==
84 557

muokkausta

Navigointivalikko