Ero sivun ”Notre Damen kellonsoittaja (vuoden 1996 elokuva)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
(Hylättiin viimeisin tekstimuutos (tehnyt 210.183.35.19) ja palautettiin versio 17485255, jonka on tehnyt LKFbot: Jay esittää pääpahista ja Fagerbakke hänen alaistaan)
Kun Quasimodo ja Phoebus viimein löytävät Ihmeiden aukion, mustalaiset sieppaavat ja miltei hirttävät heidät Frollon vakoojina. Esmeralda saapuu kuitenkin paikalle ja kertoo Quasimodon ja Phoebuksen olevan heidän ystäviään. Mustalaiset saavat tietää Frollon tulevasta hyökkäyksestä ja alkavat kiireesti pakata tavaroitaan. Äkkiä Frollo ja hänen sotilasarmeijansa ilmestyvät Ihmeiden aukiolle kuin tyhjästä ja pidättävät kaikki mustalaiset. Frollo paljastaa Quasimodolle huiputtaneensa tämän johdattamaan hänet suoraan mustalaisten luokse. Sitten Frollo määrää sotilaat viemään mustalaiset vankilaan ja kahlitsemaan Quasimodon Notre Damen kellotorniin.
 
Myöhemmin Frollo valmistautuu polttamaan Esmeraldan roviolla noitana. Sitä ennen hän kuitenkin tarjoutuu säästämään Esmeraldan hengen, mikäli tämä ryhtyy hänen rakastajattarekseen. Esmeralda kieltäytyy, ja Frollo sytyttää rovion. Quasimodo saa viimein tarpeekseen Frollon epäoikeudenmukaisuudesta ja tekopyhyydestä, minkä seurauksena hän rikkoo kahleensa ja syöksyy pelastamaan Esmeraldaa tulelta. Sitten hän palaa tajuton Esmeralda mukanaan takaisin katedraalin kellotorniin ja vaatii turvapaikkaa. Frollo määrää sotilaansa murtamaan katedraalin oven, mutta Phoebus ja mustalaiset onnistuvatonnistui vapauttamaan itsensä vartijoiltahäkkistä. Phoebus johdattaa vapautuneet mustalaiset ja kaupunkilaiset yhdessä Frollon sotilaiden kimppuun ja tekevät hirmuvallasta loppu. Quasimodo kaataa kellotornista sulaa kuparia alas Frollon sotilaiden päälle ajaakseen nämä pois katedraalin ovelta, mutta siitä huolimatta Frollo onnistuu pääsemään ovesta sisään. Lopulta Frollo löytää Quasimodon itkemästä Esmeraldan elottomalta vaikuttavan ruumiin ääressä ja yrittää iskeä tätä tikarilla selkään. Quasimodo kuitenkin torjuu Frollon iskun ja tyrkkää kasvatti-isänsä vasten seinää. Esmeralda virkoaa, jolloin Quasimodo kiidättää hänet turvaan katedraalin parvekkeelle Frollon seuratessa heidän perässään. Kamppailun aikana Frollo myöntää tappaneensa Quasimodon äidin (hän oli kasvattanut Quasimodon siinä luulossa, että tämän äiti oli hylännyt tämän vauvana). Lopulta sekä Quasimodo että Frollo päätyvät taistelun melskeessä roikkumaan katedraalin parvekkeelta. Frollo putoaa kuolemaansa. Myös Quasimodo menettää otteensa ja putoaa, mutta katedraalin alemmassa kerroksessa seisova Phoebus saa hänet kiinni. Esmeralda juoksee Quasimodon ja Phoebuksen luo, ja Quasimodo antaa Esmeraldalle ja Phoebukselle siunauksensa.
 
Seuraavana aamuna pariisilaiset juhlivat päästyään eroon Frollon tyrannimaisesta hallinnosta. Quasimodo astuu katedraalista viimein ulos päivänvaloon, mutta tällä kertaa kiitolliset kaupunkilaiset ottavat hänet vastaan sankarina sekä kunnioitettuna kansalaisena.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko