Ero sivun ”Sovitin” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
YurikBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti muokkasi: de:Reisestecker
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Adapteri''' eli '''sovite''', '''sovitin''' tai '''liittiö''' on tekniikassa sovituslaite, joka mahdollistaa kahden tai useamman eri tyyppisen komponentin, liittimen tai eri tekniikkaa käyttävän laitteen liittämisen toisiinsa tai johonkin alustaan. Yksinkertaisimmillaan adapteri muuttaa ainoastaan liittimen ulkomuotoa, kokoa tai pinnijärjestystä, mutta esimerkiksi jossain elektronisessa laitteessa käytettävä adapteri voi sisältää vaikkapa jännitettä muuttavia kytkentöjä, sähköisen signaalin optiseksi muuttavia komponentteja ja jopa [[mikroprosessori]]n.
Adapteri eli '''sovite''' eli '''liittiö''' on tekniikassa sovituslaite, mukauttava lisälaite. Sovitin mahdollistaa johonkin tekniikkaan perustuvan laitteen käyttämisen toisen tekniikan yhteydessä.


[[Image:Mains plug travel adaptor.jpg|right|thumb|300px]]
[[Image:Mains plug travel adaptor.jpg|right|thumb|300px]]

Versio 26. lokakuuta 2006 kello 22.57

Adapteri eli sovite, sovitin tai liittiö on tekniikassa sovituslaite, joka mahdollistaa kahden tai useamman eri tyyppisen komponentin, liittimen tai eri tekniikkaa käyttävän laitteen liittämisen toisiinsa tai johonkin alustaan. Yksinkertaisimmillaan adapteri muuttaa ainoastaan liittimen ulkomuotoa, kokoa tai pinnijärjestystä, mutta esimerkiksi jossain elektronisessa laitteessa käytettävä adapteri voi sisältää vaikkapa jännitettä muuttavia kytkentöjä, sähköisen signaalin optiseksi muuttavia komponentteja ja jopa mikroprosessorin.

Tämä tekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.