Ero sivun ”Ilmatorjuntapanssarivaunu” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Luokka:Ilmatorjunta
rakenne: yleistä ensin, tekniikka toisessa kappaleessa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:CSA-2005-10-03-101023.jpg|thumb|250px|[[M6 Linebacker]] ilmatorjuntapanssarivaunu, varustettuna [[Stinger]]-ilmatorjuntaohjuksilla.]]
[[Kuva:CSA-2005-10-03-101023.jpg|thumb|250px|[[M6 Linebacker]] ilmatorjuntapanssarivaunu, varustettuna [[Stinger]]-ilmatorjuntaohjuksilla.]]
'''Ilmatorjuntapanssarivaunu''' kohde[[ilmatorjunta]]an tarkoitettu panssaroitu ajoneuvo, joka on aseistettu yksi- tai useampiputkisella ilmatorjuntakanuunalla.
'''Ilmatorjuntapanssarivaunu''' (lyhenne ''ItPsv'') on kohde[[ilmatorjunta]]an tarkoitettu panssaroitu ajoneuvo. Se on tarkoitettu lähinnä panssari[[pataljoona|pataljoonien]] ilmatorjuntaan. Merkittävimpänä maalina ovat taisteluhelikopterit.


Alustana on usein taistelupanssarivaunun runko tai panssaroitu miehistönkuljetusajoneuvo. Aseistuksen lisäksi vaunu on varustettu laskimin ja [[tutka]]lla ja muilla sensoreilla. Tykit on nykyisin useimmin 30–40 mm ja niitä on kaksi tai neljä putkea. Useissa ilmatorjuntavaunuissa on nykyisin myös ohjukset. Kantomatka on 6–8 km.
Alustana on usein taistelupanssarivaunun runko tai [[kuljetuspanssariajoneuvo]]. Ilmatorjuntapanssarivaunut on aseistettu yksi- tai useampiputkisella [[ilmatorjuntakanuuna]]lla. Tykit on nykyisin useimmin 30–40 mm ja niitä on kaksi tai neljä putkea. Useissa ilmatorjuntavaunuissa on nykyisin myös [[ilmatorjuntaohjus|ilmatorjuntaohjuksia]]. Ohjusten kantomatka on 6–8 km. Aseistuksen lisäksi vaunu on varustettu laskimin, [[tutka]]lla ja muilla sensoreilla.


==Katso myös==
Ilmatorjuntapanssarivaunut on tarkoitettu lähinnä panssari[[pataljoona|pataljoonien]] ilmatorjuntaan. Merkittävimpänä maalina ovat taisteluhelikopterit.
* [[90 Marksman|Puolustusvoimien Itpsv 90 Marksman]]

==Aiheesta muualla==
* [http://www.mil.fi/maavoimat/kalustoesittely/00128.dsp Puolustusvoimien Itpsv 90 Marksman]


[[Luokka:Panssarivaunut]]
[[Luokka:Panssarivaunut]]

Versio 26. lokakuuta 2006 kello 22.52

M6 Linebacker ilmatorjuntapanssarivaunu, varustettuna Stinger-ilmatorjuntaohjuksilla.

Ilmatorjuntapanssarivaunu (lyhenne ItPsv) on kohdeilmatorjuntaan tarkoitettu panssaroitu ajoneuvo. Se on tarkoitettu lähinnä panssaripataljoonien ilmatorjuntaan. Merkittävimpänä maalina ovat taisteluhelikopterit.

Alustana on usein taistelupanssarivaunun runko tai kuljetuspanssariajoneuvo. Ilmatorjuntapanssarivaunut on aseistettu yksi- tai useampiputkisella ilmatorjuntakanuunalla. Tykit on nykyisin useimmin 30–40 mm ja niitä on kaksi tai neljä putkea. Useissa ilmatorjuntavaunuissa on nykyisin myös ilmatorjuntaohjuksia. Ohjusten kantomatka on 6–8 km. Aseistuksen lisäksi vaunu on varustettu laskimin, tutkalla ja muilla sensoreilla.

Katso myös