Ero sivun ”Sound of Music” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
35 merkkiä poistettu ,  3 vuotta sitten
Hylättiin viimeisimmät 2 tekstimuutosta (tehnyt 87.92.16.244) ja palautettiin versio 17786563, jonka on tehnyt Drefer: ?
[arvioimaton versio][katsottu versio]
(Hylättiin viimeisimmät 2 tekstimuutosta (tehnyt 87.92.16.244) ja palautettiin versio 17786563, jonka on tehnyt Drefer: ?)
Nonnbergin [[luostari]]n postulantti Maria lähetetään itävaltalaisen [[leski]]-[[Kapteeni (sotilasarvo)|kapteeni]] Georg von Trappin seitsemän lapsen kotiopettajaksi. Perheen äidin kuoltua surun murtama isä on pitänyt lapsilleen yhtä tiukkaa kuria kuin alaisilleen [[laivasto]]ssa. Leikkejä ja musiikkia ei talossa suvaita. Helläsydäminen ja lempeä Maria ei suvaitse isän ankaraa suhtautumista lapsiinsa ja sinnikkyydellään saa kapteenin ymmärtämään miten väärin tämä lapsiaan kohtelee. Marian saapuessa taloon kapteeni seurustelee [[paronitar]] Elsa Schröderin kanssa, mutta lämmin ja rakastava Maria lumoaa vähitellen lasten lisäksi myös heidän isänsä. Kapteenin uudet, aiempaa pehmeämmät lastenkasvatusmenetelmät sulattavat myös Marian sydämen. Silti kapteeni ja Maria torjuvat tunteensa: kapteeni velvollisuudesta Elsaa kohtaan ja Maria tulevan [[nunna]]nvalansa vuoksi. Lopulta Maria pakenee tunteitaan luostariin, mutta luostarin [[abbedissa]] lähettää Marian takaisin Trappin taloon, sillä hänen mielestään Mariaa ei ole tarkoitettu nunnaksi.
 
Vastahakoisesti Maria palaa von Trappien luokse ja lopulta kapteeni ja Maria uskaltavat paljastaa toisilleen tunteensa. Maria avioituu kapteenin kanssa ja samalla hänestä tulee seitsemän lapsen äiti. Pian häiden jälkeen [[kansallissosialismi|natsit]] haluavat kapteenin joukkoihinsa taistelemaan. Kapteeni, joka ei hyväksy natsien julmuutta ja ajatusmaailmaa, ei kestä ajatusta, että liittyisi [[Adolf Hitler]]in joukkoihin. Kieltäytyminen olisi kuitenkin kohtalokasta, joten eräänä yönä perhe pakenee vuorten yli [[Italian kuningaskunta (1861–1946)|ItaliaanSveitsi]]in kohti uutta elämää poissa [[Anschluss|natsien valloittamasta Itävallasta]].
 
{{Juonipaljastus loppu}}
87 234

muokkausta

Navigointivalikko