Ero sivun ”Apple Records” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Abc10 (keskustelu | muokkaukset)
km
köh
 
Rivi 1: Rivi 1:
{{Tämä artikkeli|käsittelee Beatlesin levy-yhtiötä. Tietokoneyhtiöstä kertoo sivu [[Apple]].}}
{{Tämä artikkeli|käsittelee Beatlesin levy-yhtiötä. Tietokoneyhtiöstä kertoo sivu [[Apple]].}}


'''Apple Records''' on [[The Beatles]] -yhtyeen jäsenten erityisesti verotussyistä vuonna 1968 perustama [[Apple Corps]]in kuuluva [[levy-yhtiö]]. Ensimmäinen yhtiön julkaisema levy oli [[John Lennon]]in ja [[Yoko Ono]]n ''[[Unfinished Music No. 1: Two Virgins]]'', jonka julkaisupäivä oli 11. marraskuuta 1968. Sitä seurasi 25. marraskuuta 1968 Beatlesin ''[[The Beatles (albumi)|The Beatles]]'' -levy, joka tunnetaan myös nimellä ”Valkoinen tupla”.
'''Apple Records''' on [[The Beatles]] -yhtyeen jäsenten erityisesti verotussyistä vuonna 1968 perustama [[Apple Corps]]iin kuuluva [[levy-yhtiö]]. Ensimmäinen yhtiön julkaisema levy oli [[John Lennon]]in ja [[Yoko Ono]]n ''[[Unfinished Music No. 1: Two Virgins]]'', jonka julkaisupäivä oli 11. marraskuuta 1968. Sitä seurasi 25. marraskuuta 1968 Beatlesin ''[[The Beatles (albumi)|The Beatles]]'' -levy, joka tunnetaan myös nimellä ”Valkoinen tupla”.


Muut Apple Recordsin julkaisemat The Beatles -albumit:
Muut Apple Recordsin julkaisemat The Beatles -albumit:

Nykyinen versio 24. maaliskuuta 2019 kello 16.19

Tämä artikkeli käsittelee Beatlesin levy-yhtiötä. Tietokoneyhtiöstä kertoo sivu Apple.

Apple Records on The Beatles -yhtyeen jäsenten erityisesti verotussyistä vuonna 1968 perustama Apple Corpsiin kuuluva levy-yhtiö. Ensimmäinen yhtiön julkaisema levy oli John Lennonin ja Yoko Onon Unfinished Music No. 1: Two Virgins, jonka julkaisupäivä oli 11. marraskuuta 1968. Sitä seurasi 25. marraskuuta 1968 Beatlesin The Beatles -levy, joka tunnetaan myös nimellä ”Valkoinen tupla”.

Muut Apple Recordsin julkaisemat The Beatles -albumit:

Nimen samankaltaisuus Steve Jobsin perustamaan Apple Computer -yhtiöön on johtanut oikeudenkäynteihin, joissa levy-yhtiö on vaatinut tietokoneyhtiötä olemaan toimimatta musiikkialalla. Apple Computer on ainakin vuonna 1989 maksanut Apple Recordsille korvauksia musiikin vuoksi. Viimeisin kiista liittyy tietokoneyhtiön iPod-soittimeen.lähde?

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.