Ero sivun ”Petăr Mladenov” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p siirsi sivun ”Petur Mladenov” uudelle nimelle ”Petăr Mladenov”: bg: Петър Тошев Младенов
tuli presidentti huhtikuussa, erosi heinäkuussa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Petar Toshev Mladenov''' (Петър Тошев Младенов) ([[22. elokuuta]] [[1936]] - [[31. toukokuuta]] [[2000]]) oli [[Bulgaria|bulgarialainen]] kommunistidiplomaatti ja poliitikko. Mladenov syntyi [[Toshevtsi]]n kylässä [[Vidin]]in alueella. Hänen isänsä oli partisaani joka tapettiin taistelussa [[1944]]. Mladenov valmistui sotilaskoulusta ja pääsi [[Sofian yliopisto]]on. Mladenovista tuli Bulgarian presidentti heinäkuussa [[1990]].
'''Petăr Tošev Mladenov''' ({{k-bg|Петър Тошев Младенов}}, [[22. elokuuta]] [[1936]] [[31. toukokuuta]] [[2000]]) oli [[Bulgaria|bulgarialainen]] kommunistidiplomaatti ja poliitikko. Mladenov syntyi Toševtsin kylässä [[Vidin]]in piirissä. Hänen isänsä oli partisaani joka tapettiin taistelussa [[1944]]. Mladenov valmistui sotilaskoulusta ja pääsi [[Sofian yliopisto]]on. Hän valmistui Moskovan kansainvälisten suhteiden koulusta 1963 ja palveli kaksi vuosikymmentä Bulgarian ulkoministerinä vuodesta 1971–. Marraskuussa 1989 hän osallistui muun politbyroon kanssa [[Todor Živkov]]in syrjäyttämiseen. Sen jälkeen Mladenovista tuli puolueen pääsihteeri ja valtioneuvoston puhemies. Hän johti maan kommunistien yksipuoluejärjestelmästä demokratiaksi.


Mladenovista tuli Bulgarian presidentti huhtikuussa [[1990]]. Hän erosi heinäkuussa, kun paljastui hänen ehdottaneen tankkien käyttämistä mielenosoittajia vastaan joulukuun 1989 mielenosoituksissa.

{{Bulgarian presidentti}}
{{tynkä/Henkilö}}
{{tynkä/Henkilö}}


[[Luokka:Poliitikot]]
[[Luokka:Poliitikot]]

[[bg:Петър Младенов]]
[[bg:Петър Младенов]]
[[en:Petar Mladenov]]
[[en:Petar Mladenov]]

Versio 24. lokakuuta 2006 kello 20.32

Petăr Tošev Mladenov (bulg. Петър Тошев Младенов, 22. elokuuta 193631. toukokuuta 2000) oli bulgarialainen kommunistidiplomaatti ja poliitikko. Mladenov syntyi Toševtsin kylässä Vidinin piirissä. Hänen isänsä oli partisaani joka tapettiin taistelussa 1944. Mladenov valmistui sotilaskoulusta ja pääsi Sofian yliopistoon. Hän valmistui Moskovan kansainvälisten suhteiden koulusta 1963 ja palveli kaksi vuosikymmentä Bulgarian ulkoministerinä vuodesta 1971–. Marraskuussa 1989 hän osallistui muun politbyroon kanssa Todor Živkovin syrjäyttämiseen. Sen jälkeen Mladenovista tuli puolueen pääsihteeri ja valtioneuvoston puhemies. Hän johti maan kommunistien yksipuoluejärjestelmästä demokratiaksi.

Mladenovista tuli Bulgarian presidentti huhtikuussa 1990. Hän erosi heinäkuussa, kun paljastui hänen ehdottaneen tankkien käyttämistä mielenosoittajia vastaan joulukuun 1989 mielenosoituksissa.

Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.