Ero sivun ”Lahden historiallinen museo” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Tarkensin museon tehtävää ja näyttelytietoja
Rivi 14: Rivi 14:
| kotisivut = {{URL|http://www.lahdenmuseot.fi/museot/fi/historiallinen-museo/}}
| kotisivut = {{URL|http://www.lahdenmuseot.fi/museot/fi/historiallinen-museo/}}
}}
}}
'''Lahden historiallinen museo''' on [[Lahden kaupunginmuseo]]n alaisuudessa toimiva [[kulttuurihistoria]]llinen museo, joka toimii myös [[Päijät-Häme]]en [[maakuntamuseo]]na. Vuonna 1924 perustetun museon näyttelytilat ovat vuodesta 1968 lähtien sijainneet [[Fellmanin kartano]]n päärakennuksessa [[Lahti|Lahden]] keskustan tuntumassa.
'''Lahden historiallinen museo''' on [[Lahden kaupunginmuseo]]n alaisuudessa toimiva [[kulttuurihistoria]]llinen museo, joka toimii myös [[Päijät-Häme]]en [[maakuntamuseo]]na. Vuonna 1924 perustetun museon näyttelytilat ovat vuodesta 1968 lähtien sijainneet [[Fellmanin kartano]]n päärakennuksessa [[Lahti|Lahden]] keskustan tuntumassa. Historiallisen museon tehtävänä on kerätä, tallentaa, tutkia, pitää näytteillä ja julkaista toimialueensa historiallista, kulttuurihistoriallista ja kansatieteellistä esineellistä ja henkistä perinnettä.


Museossa on näytteillä Päijät-Hämeestä peräisin olevaa esineistöä sekä entisen [[Viipurin historiallinen museo|Viipurin historiallisen museon]] kokoelmia. Lisäksi esillä on muun muassa taidehistorioitsija [[Klaus Holma]]n keräämää 1400–1800-lukujen italialaista ja ranskalaista taidetta sekä Hämeessä toimineen sotaväen aseistusta.
Museossa on ollut näytteillä Päijät-Hämeestä peräisin olevaa esineistöä sekä entisen [[Viipurin historiallinen museo|Viipurin historiallisen museon]] kokoelmia. Lisäksi esillä on ollut muun muassa taidehistorioitsija [[Klaus Holma]]n keräämää 1400–1800-lukujen italialaista ja ranskalaista taidetta sekä Hämeessä toimineen sotaväen aseistusta. Museon näyttely on toistaiseksi suljettu remontin vuoksi<ref>{{Verkkoviite|osoite=http://www.lahdenmuseot.fi/museot/fi/historiallinen-museo/|nimeke=Lahden Kaupunginmuseo :: Historiallinen museo|julkaisu=www.lahdenmuseot.fi|viitattu=2019-01-25}}</ref>.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 25. tammikuuta 2019 kello 14.35

Lahden historiallinen museo
Tyyppi maakuntamuseo
Perustettu 1924
Sijainti Lahdenkatu 4, Lahti
Koordinaatit 60°59′8.29″N, 25°39′4.43″E
Ylläpitäjä Lahden kaupunki
Johtaja Timo Simanainen
Kotisivut www.lahdenmuseot.fi/museot/fi/historiallinen-museo/

Lahden historiallinen museo on Lahden kaupunginmuseon alaisuudessa toimiva kulttuurihistoriallinen museo, joka toimii myös Päijät-Hämeen maakuntamuseona. Vuonna 1924 perustetun museon näyttelytilat ovat vuodesta 1968 lähtien sijainneet Fellmanin kartanon päärakennuksessa Lahden keskustan tuntumassa. Historiallisen museon tehtävänä on kerätä, tallentaa, tutkia, pitää näytteillä ja julkaista toimialueensa historiallista, kulttuurihistoriallista ja kansatieteellistä esineellistä ja henkistä perinnettä.

Museossa on ollut näytteillä Päijät-Hämeestä peräisin olevaa esineistöä sekä entisen Viipurin historiallisen museon kokoelmia. Lisäksi esillä on ollut muun muassa taidehistorioitsija Klaus Holman keräämää 1400–1800-lukujen italialaista ja ranskalaista taidetta sekä Hämeessä toimineen sotaväen aseistusta. Museon näyttely on toistaiseksi suljettu remontin vuoksi[1].

Lähteet

Aiheesta muualla


  1. Lahden Kaupunginmuseo :: Historiallinen museo www.lahdenmuseot.fi. Viitattu 25.1.2019.