Ero sivun ”Peter Stormare” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Usm (keskustelu | muokkaukset)
pEi muokkausyhteenvetoa
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Rivi 41: Rivi 41:
Stormare soittaa yhtyeessä nimeltä [[Blonde From Fargo]].
Stormare soittaa yhtyeessä nimeltä [[Blonde From Fargo]].


Stormaren ensiesiintyminen televisiossa Yhdysvalloissa tapahtui vuonna 1996 sarjassa ''Swift Justice''. Sitä seurasivat ''Seinfeld'' 1998, sen jälkeen hän näytteli sarjassa ''Watching Ellie'' 2003, jossa nimiroolissa oli Julia Louis-Dreyfus. ''Prison Break'' -sarjassa hän aloitti vuonna 2005
Stormaren ensiesiintyminen televisiossa Yhdysvalloissa tapahtui vuonna 1996 sarjassa ''Swift Justice''. Sitä seurasivat ''[[Seinfeld]]'' 1998, sen jälkeen hän näytteli sarjassa ''Watching Ellie'' 2003, jossa nimiroolissa oli [[Julia Louis-Dreyfus]]. ''[[Pako]]''-sarjassa hän aloitti vuonna 2005.


== Valikoitu filmografia ==
== Valikoitu filmografia ==

Versio 15. tammikuuta 2019 kello 15.10

Peter Stormare
Peter Stormare vuonna 2008.
Peter Stormare vuonna 2008.
Henkilötiedot
Koko nimi Peter Ingvar Rolf Storm
Syntynyt27. elokuuta 1953 (ikä 70)
Arbrå, Ruotsi
Näyttelijä
Taiteilijanimet Peter Stomare
Peter Storemare
Peter Storm
Aktiivisena 1982–
Merkittävät roolit John Abruzzi
(Pako)
Palkinnot

Dahlonega International Film Festival (2003)

Aiheesta muualla
www.stormare.se
IMDb
Elonet

Peter Stormare (syntyjään Peter Ingvar Rolf Storm, s. 27. elokuuta 1953 Arbrå) on ruotsalainen näyttelijä. Hänellä on paljon kysyntää Hollywood-tuotannoissa sujuvan englantinsa ja eri aksenttien matkimiskykynsä vuoksi. Moni Stormaren näyttelemä hahmo on jotenkin epätavallinen.

Nuoruus

Stormare vaihtoi nimensä havaittuaan, että teatterikorkeakoulussa eräällä vanhemmalla oppilaalla oli sama nimi. Hänen alkuperäinen nimivalintansa Retep Mrots, joka on hänen oma nimensä takaperin, hylättiin.lähde?

Ura

Stormare aloitti uransa Tukholmassa Kungliga Dramatiska Teaternissa, jossa hän näytteli 11 vuotta. Vuonna 1990 hän otti johtavan aseman Tokyo Globe Theatressa ja saavutti kuuluisuutta useissa Shakespeare-tuotannoissa. Kolme vuotta myöhemmin hän lähti New Yorkiin ja näytteli pääasiassa englanninkielisissä tuotannoissa. Ruotsissa hän on työskennellyt Ingmar Bergmanin kanssa.

Roolit

Häntä on ylistetty roolistaan hiljaisena ja armottomana roistona (yhdessä Steve Buscemin kanssa) Fargossa (1996), ja myöhemmin hän näytteli rähjäistä "silmälääkäriä" ("Solomon Eddie") Minority Reportissa. Vuonna 1998 hän esiintyi The Froggerissa, Seinfeld-jaksossa, jossa hän näytteli "kelmiä sähköasentajaa", joka tunnettiin "Slippery Petenä". Samana vuonna hän esitti myös "Uli Kunkelia" elokuvassa The Big Lebowski sekä "Carl Hamiltonia" ruotsalais-norjalaisessa toimintaelokuvassa Hamilton, jossa nähtiin myös suomenruotsalainen Mats Långbacka. Elokuvassa Armageddon (1999) hän näytteli venäläistä "Leviä". Vuonna 2002 hän näytteli myös pienessä roolissa upseeria elokuvassa Windtalkers. "Alexia" hän näytteli Bad Boys II -elokuvassa vuonna (2003). Vuonna 2005, elokuvassa Constantine Stormare esitti "Luciferia". Samana vuonna hän näytteli kuulustelijaa elokuvassa Grimmin veljekset. Televisiosarjassa Pako (Prison Break) hän näytteli mafiapomo "John Abruzzia". Viaplayn sarjassa Swedish Dicks (2016) hän esittää yksityisetsivä Ingmar Bergmania. Hänellä oli pieni rooli vuoden 2017 "John Wick 2" elokuvassa.

Hän oli myös Mattias Nilssonin äänenä videopelissä "Mercenaries: Playground of Destruction", Dr. A.J. Hillin äänenä pelissä "Until Dawn" ja Isairin äänenä pelissä "Icewind Dale 2".

Hän on Nuuskamuikkusen äänenä Muumi ja punainen pyrstötähti (2010)-animaatioelokuvan kansainvälisessä versiossa.[1]

Yksityiselämä

Stormare asuu sekä Yhdysvalloissa että Ruotsissa. Hän on eronnut ensimmäisestä vaimostaan, näyttelijä Karen Sillasista, jonka kanssa hänellä on tytär Kelly.

Stormare on myös muusikko. Kun U2:n laulaja Bono kuuli Stormaren musiikkia, hän kannusti tätä tekemään levyn, ja vuonna 2002 Stormare julkaisi ensimmäisen albuminsa Dallerpölsa och småfåglar.

Stormare soittaa yhtyeessä nimeltä Blonde From Fargo.

Stormaren ensiesiintyminen televisiossa Yhdysvalloissa tapahtui vuonna 1996 sarjassa Swift Justice. Sitä seurasivat Seinfeld 1998, sen jälkeen hän näytteli sarjassa Watching Ellie 2003, jossa nimiroolissa oli Julia Louis-Dreyfus. Pako-sarjassa hän aloitti vuonna 2005.

Valikoitu filmografia

Diskografia

  • Dallerpölsa och småfåglar (2002)
  • Swänska hwisor vol 1 (2004)
  • Lebowski-Fest 2005 (2005)

Lähteet

Aiheesta muualla

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Peter Stormare