Ero sivun ”Yhtenäinen talousalue” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎Katso myös: "Katso myös" Sivun sisältö taitaa olla vanhentunutta. Ajankohtaisempaa tietoa alueen taloudellisesta yhteistyöstä löytyy sivulta Euraasian talousyhteisö
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
→‎Katso myös: Sisältöä lisätty
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Rivi 14: Rivi 14:


[[Euraasian talousyhteisö]]
[[Euraasian talousyhteisö]]
[[Euraasian talousunioni]]


== Aiheesta muualla ==
== Aiheesta muualla ==

Versio 8. tammikuuta 2019 kello 00.41

Yhtenäinen talousalue (Единое экономическое пространство, Jedinoje ekonomitšeskoje prostranstvo, lyhenne ЕЭП) on kauppapoliittinen hanke Kazakstanin, Ukrainan, Valko-Venäjän ja Venäjän kesken. Ukrainaa lukuun ottamatta muut maat ovat valmiita allekirjoittamaan järjestelyyn liittyvät 38 sopimusta.

Ukraina on valmis allekirjoittamaan vain 11 sopimusta ja odottamaan WTO-jäsenyyttä, minkä jälkeen muihin sopimuksiin olisi mahdollista palata.

Ukrainan entisen pääministerin Juri Jehanurovin mukaan vapaakauppa-alueen muodostaminen on Ukrainalle mahdollista, mutta muut osat pitäisi siirtää tulevaisuuteen.

Ukrainan osalta sopimuksiin liittyy kysymys integraatiosta Euroopan unioniin, koska Euroopan unionin ja toisaalta yhtenäisen talousalueen välisen kauppapolitiikan yhteen sovittaminen ilman EU:n ja Venäjän välistä kauppapoliittista yhteistyötä voi osoittautua hankalaksi.

Samaa ЕЭП-lyhennettä käytetään myös Euroopan talousalueesta (ETA).

Katso myös

Euraasian talousyhteisö Euraasian talousunioni

Aiheesta muualla