Ero sivun ”Sanna Kurki-Suonio” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
94 merkkiä lisätty ,  2 vuotta sitten
kh, wl. selvennä-m
(Muutin Gilgamesh-eepoksen oikeinkirjoituksen)
(kh, wl. selvennä-m)
'''Sanna Kurki-Suonio''' on suomalainen laulaja ja muusikko, joka on toiminut monipuolisesti musiikin kentällä sekä laulajana, säveltäjänä ja sovittajana että opettajana ympäri maailmaa Euroopan eri maissa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Kurki-Suonio on luonteeltaan etsijä ja kyseenalaistaja. jaHän onkin pyrkinyt töissään koko uransa ajan aktiivisesti laajentamaan kuvaa suomalaisesta kansanlaulusta monipuoliseksi, tunneilmaisultaan ja äänenkäytöltään laaja-alaiseksi osaksi maailman musiikkikulttuurien kirjoa.
 
Kurki-Suonio on laulanut muun muassa seuraavissa kokoonpanoissa: Hedningarna (vv.vuosina 1990 - 19991990–1999); Duo Sanna Kurki-Suonio & Magnus Stinnerbom (vv.vuosina 1999 -1999– 2002); Duo Sanna Kurki-Suonio & Riitta Huttunen; Sanna Kurki-Suonio Trio; Sanna Kurki-Suonion Kuolematon Erikoissysteemi; SANS. Lisäksi hän on ollut vierailijana muun muassa yhtyeissä Salamakannel sekä Transjoik.
Kokoonpanoja muun muassa:
 
Kurki-Suonio on tehnyt yhteistyötä niin suomalaisen kansanmusiikin- kuin rock- ja nykymusiikin tekijöiden kanssa. Vuonna 2008 hän lauloi itselleen sävelletyn roolin kahdessa oopperassa: Jovanka Trbojevic:Trbojevicin The Heart in the Plastic Bag sekä [[Veli-Matti Puumala:|Veli-Matti Puumalan]] [[Anna Liisa]] (Husso). Lisäksi hän on kantaesittänyt lukuisia [[Pekka Jalkanen|Pekka Jalkasen]] teoksia, kuten Gilgamesh-eepokseen perustuvan Yrtti konserttikanteleelle ja etnsomezzosopraanolle v.vuonna 2000. Vuonna 1999 hän sävelsi ja esitti Kalevala150Kalevala 150-vuotta -juhlakonsertin tilausteoksen yhdessä [[A. W. Yrjänä|A. W. Yrjänän]] kanssa v{{selvennä|22.12.2018}}. Teoksen orkestroi [[Otto Donner (nuorempi)|Otto Donner]].
Kurki-Suonio on laulanut muun muassa seuraavissa kokoonpanoissa: Hedningarna (vv. 1990 - 1999); Duo Sanna Kurki-Suonio & Magnus Stinnerbom (vv. 1999 - 2002); Duo Sanna Kurki-Suonio & Riitta Huttunen; Sanna Kurki-Suonio Trio; Sanna Kurki-Suonion Kuolematon Erikoissysteemi; SANS. Lisäksi hän on ollut vierailijana muun muassa yhtyeissä Salamakannel sekä Transjoik.
 
Kurki-Suonio on tehnyt yhteistyötä niin suomalaisen kansanmusiikin- kuin rock- ja nykymusiikin tekijöiden kanssa. Vuonna 2008 hän lauloi itselleen sävelletyn roolin kahdessa oopperassa: Jovanka Trbojevic: The Heart in the Plastic Bag sekä Veli-Matti Puumala: Anna Liisa (Husso). Lisäksi hän on kantaesittänyt lukuisia Pekka Jalkasen teoksia, kuten Gilgamesh-eepokseen perustuvan Yrtti konserttikanteleelle ja etnsomezzosopraanolle v. 2000. Vuonna 1999 hän sävelsi ja esitti Kalevala150-vuotta -juhlakonsertin tilausteoksen yhdessä A. W. Yrjänän kanssa v. Teoksen orkestroi Otto Donner.
 
Sanna Kurki-Suonion taiteellinen tohtorintutkinto "Laulajan hiljainen haltioituminen" tarkastettiin 9.5.2009.
 
== JulkaisutJulkaisuja ==
 
Julkaisuja mm.
 
* SANS: Kulku. CV2018. 2018
== Aiheesta muualla ==
 
* [http://www.sannakurkisuonio.com/ KotisivutVerkkosivut].
* [http://web.archive.org/web/20060428103422/http://www2.siba.fi/kamu/index.php?id=3&kukaid=104&la=su Sanna Kurki-Suonio Sibelius-Akatemian vanhoilla sivuilla].
* Marjo Jääskä: [http://www.suomenkansanmusiikkiliitto.fi/pages/uutuusarviot12.html#kurki-suonio Musta]. Suomen kansanmusiikkiliitto 1998.
36 823

muokkausta

Navigointivalikko