Ero sivun ”Kummeli esittää: Kontio & Parmas” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
kh
(kh)
 
== Juoni ==
Sarja alkaa, kun jo muutaman vuoden poliisina työskennellyt Auni Parmas ([[Elsa Saisio]]) saapuu työhaastatteluun Valkeakosken poliisilaitokselle. Hän saa työparikseen komisario Otso Kontion ([[Heikki Silvennoinen]]). Kaksikko ystävystyy työnsä ohella, ja he saavat toinen toistaan erikoisempia ja vaarallisempia tehtäviä.
 
== Hahmot ==
*'''Otso Kontio''' ([[Heikki Silvennoinen]]) on Parmaksen työpari. Noin 60-vuotias, kyyninen, roskaruoan ja vanhojen heavy metal-yhtyeiden ystävä Kontio on sanavalmis sekä temperamenttinen. Kuittailee tuon tuosta mm. esimiehelleen sekä tyttärensä poikaystävälle, sekä usein laiminlyö usein työtehtäviään. Kiintyy hyvin paljon Parmakseen sarjan aikana.
*'''Auni Parmas''' ([[Elsa Saisio]]) on Kontion työpari ja poliisilaitoksen tuorein työntekijä. Auni on kolmissakymmenissään olevakolmikymppinen, puoliksi virolainen, täsmällinen sekä lähes huumorintajuton nainen. Huolehtii kunnostaan toisin kuin työparinsa. Välttää alkoholin käyttöä, sillä tämä muuttuu persoonana humalassa täysin. Taitava laulaja.
*'''Vänskä''' ([[Mari Perankoski]]) on Kostamovaaran työpari. Temperamenttinen nainen, joka haluaa joka työtehtävässään ampua. Ihastunut Ljunkkaan.
*'''Kostamovaara''' ([[Ernest Lawson]]) on Vänskän työpari. Taiteellinen, hennolla äänellä puhuva homoseksuaali mies.
*'''Pertti Ljunkqvist''', ystävien kesken '''Ljunkka''' ([[Timo Kahilainen]]) on poliisilaitoksen johtaja. Käy usein sanaharkkaa Kontion kanssa usein. Luontokuvaaja, omien sanojensa mukaan "naturisti", sekä usein lähdössä muiden poliisilaitosten johtajien kanssa viettämään iltaa.
*'''Sirpa''' ([[Ona Kamu]]) on poliisilaitoksen sihteeri. Kontio kertoo tällehänelle lähes aina jonkin vitsin.
*'''Jouko Sumelius''' ([[Ilkka Heiskanen]]) on kaupungilla kulkeva nudisti, johon työryhmä usein törmää. Kontio saa ollu tuon tuosta käskemässäkäskeä Sumeliusta pukeutumaan. LukuunottamattaLukuun ottamatta taipumustaan nudismiin tämäSumelius on hyvin siveellinen ja sivistynyt herrasmies.
*'''Hurtta''' ([[Heikki Hela]]) on kadulla asuva mies. Puhuu käheällä äänellä ja pukeutuu näyttävästi. Kontio ja Parmas saavat tältähäneltä usein tietoa rikoksiin liittyen.
*'''Raku''' ([[Heikki Vihinen]]) on ''Mokkapirtti''-pubin omistaja ja Kontion hyvä ystävä. Rakulla ja Kontiolla yleinen puheenaihe on musiikki ja erityisesti [[vinyylilevy]]t.
*'''Rosaliina-täti''' ([[Eeva Litmanen]]) on Kontion täti. Kiertänyt nuoruudessaan Amerikkaa ja seurustellut suurten rocktähtien kanssa, kuten Jimi Henrdrixin. Tarjoaa Kontiolle luonaan aina päivällistä.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko