Ero sivun ”Charles Goodyear” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
3 merkkiä poistettu ,  2 vuotta sitten
p
Kielioppivirhe
p (anglismi "löytää" korvattu keksiä-verbillä)
p (Kielioppivirhe)
Vuosina [[1831]]–[[1832]] Goodyear kuuli [[kumi]]sta ja tutki huolellisesti kaikki kumia koskevat artikkelit, joita julkaistiin sanomalehdissä. The Roxbury Rubber Company Bostonissa Massachusettsin osavaltiossa oli jo jonkin aikaa tehnyt kumia koskevia kokeita, sillä yhtiö uskoi voivansa valmistaa materiaalista menestyviä tuotteita. Yhtiöllä oli suuri tehdas, josta lähetettiin tuotteita kaikkialle Yhdysvaltoja. Eräät Roxburyn tuotteet herättivät Goodyearin mielenkiinnon, ja pian hän menikin tapaamaan yhtiön edustajia [[New York]]issa. Hän tutustui [[Pelastusrengas|pelastusrenkaisiin]] ja hämmästyi, kun renkaan kellumisominaisuudet eivät olleet kovinkaan tarkoituksenmukaisia eikä hyvälaatuisia. Hän palasi Philadelphiaan, missä Goodyear kehitti putkista paremman version ja palasi niiden kanssa New Yorkiin. Siellä hän esitteli niitä Roxbury Rubber Companyn johtajalle.
 
Goodyearin ongelmanratkaisukyky teki vaikutuksen johtajaan. Hän tunnusti, että yritys oli konkurssin partaalla, ja että heidän tuotteitaan piti testata vuosi ennen kuin niiden myyntikelpoisuudesta saatettiin päättää. Yritykselle oli tullut yllätyksenä tuotteiden laatuongelmat, joiden seurauksena tuhansien [[dollari]]en arvosta mädäntyneitä kumisia pelastusrankaita palautettiin hyödyttömäninähyödyttöminä. Goodyear päätti heti testata kyseistä kumilaatua ja tutkia oliko ongelmaan mahdollista kehittää ratkaisua.
 
Kuitenkin keksijän palatessa [[Philadelphia]]n eräs velkoja pidätytti sekä vangitsi Goodyearin. Vankilassa hän teki ensimmäiset kokeet kumin ("Indian rubber") kanssa. Luonnonkumi oli halpaa noihin aikoihin, ja kuumentamalla sekä käsin muokkaamalla Goodyear sai tuotettua joitakin määriä [[magnesiumoksidi]]a, joka muodosti kauniin valkoisen muodon sekä näytti poistavan kumin tarrautuvuutta.

Navigointivalikko