Ero sivun ”Eisenacher Motorenwerk” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
valvontakomissio, joku virallisempi nimi sillä voi olla suomeksi
(saks. lähteessä on lisätietoa historiasta firman alkuajoilta)
(valvontakomissio, joku virallisempi nimi sillä voi olla suomeksi)
Yritys aloitti autojen tuotannon 1899, ja 1904 aloitettiin Dixi-merkkisten autojen tuotanto.<ref name="EO"/> [[BMW]] osti Eisenachissa sijaitsevan Fahrzeugfabrik Eisenach A.G.:n marraskuussa 1928 ja aloitti siellä oman autotuotantonsa valmistamalla [[Dixi]]ä ensin BMW Dixinä ja myöhemmin jatkokehiteltynä versiona nimellä BMW 3/15PS. Vuonna 1930 BMW toi moottoripyörätuotantoaan Eisenachin-tehtaalle. Uusista malleista huomattavin oli 1937 esitelty BMW R 35. Vuonna 1933 tehtaalta alettiin valmistaa suuria, kuusisylinterisiä henkilöautoja (muun muassa BMW 327). [[Toinen maailmansota|Toisen maailmansodan]] syttyessä tehdas valjastettiin sotakoneiston käyttöön, ja se valmisti vuodesta 1942 eteenpäin muun muassa moottoripyöriä [[Wehrmacht]]ille ja moottoreita [[Luftwaffe (Wehrmacht)|Luftwaffen]] lentokoneisiin. Tehdas joutui [[liittoutuneet|liittoutuneiden]] ilmapommitusten kohteeksi ja tuhoutui 60-prosenttisesti.
 
Saksa jaettiin [[Saksan ja Itävallan miehitysvyöhykkeet|miehitysvyöhykkeisiin]], ja Eisenach jäi muun [[Thüringen|Thüringenin]] mukana Neuvostoliiton hallitsemalle alueelle. BMW:n tehtaasta tuli [[NeuvostoliittoSowjetische Kontrollkommission|Neuvostoliiton]] [[valvontakomissio]]n alainen tehdas, jonka uudeksi nimeksi tuli ''Sowjetische AG Maschinenbau Awtowelo, Werk BMW Eisenach''. Muitta mutkitta tuotantoa jatkettiin siitä, mihin se oli jäänytkin; uusi tuotanto alkoi BMW 321:llä, jonka tuotanto oli alkujaan aloitettu jo 1938. BMW – siis se alkuperäinen, jonka pääkonttori jäi Länsi-Saksan puolelle [[München]]iin – ei voinut nimiristiriidalle mitään niin pitkään, kun Neuvostoliiton valvontakomissio hallitsi tehdasta. Ja koska BMW:n Münchenin tehdas ei kyennyt autotuotantoon heti sodan jälkeen, ovat kaikki 1945–1951 valmistuneet ”BMW”-autot Eisenachista peräisin.
 
Valvontakomissio siirsi 1952 tehtaan [[Saksan demokraattinen tasavalta|Saksan demokraattisen tasavallan]] hallituksen hallintaan. BMW vaati nimenvaihdosta, sai tahtonsa läpi ja uudeksi tuotenimeksi tuli EMW, ''Eisenacher Motorenwerk''. Logo vaihtui myös, ja BMW:n sinivalkoisesta logosta tuli punavalkoinen. Tuotanto jatkui malleilla 327 ja 340 (sekä jälkimmäisen jatkokehitelmällä 340-2). Molempien tuotanto loppui 1955. Sodan jälkeisenä kymmenenä vuotena EMW ehti valmistaa vain hiukan yli 30&nbsp;800 nelitahtista autoa.

Navigointivalikko