Koordinaatit: 50°46′N, 0°17′E

Ero sivun ”Eastbourne” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Vnnen (keskustelu | muokkaukset)
malline fix
Rivi 67: Rivi 67:
| huomautukset =
| huomautukset =
}}
}}
'''Eastbourne''' on noin 90 000 asukkaan kaupunki [[Englanti|Englannin]] etelärannikolla. Se kasvoi liki tyhjästä merkittäväksi rantalomakohteeksi 1800-luvun kuluessa,<ref>[http://www.eastbourne.gov.uk/eastbourne/history/history/ Eastbourne History]</ref> mutta ulkomaanmatkailun yleistyessä kaupunki on pikkuhiljaa näivettynyt. Rantakadun varsi on täynnä pieniä hotelleja ja matkustajakoteja. Nykyisin kaupunki mielletään helposti eläkeläisten asuttamaksi uneliaaksi paikaksi, ja yli 60-vuotiaiden osuus väestöstä onkin epätavallisen suuri. Kielimatkalaisia näkee kesäisin varsin paljon Eastbournen kaduilla. Junamatka [[Lontoo]]sta Eastbourneen kestää noin puolitoista tuntia.
'''Eastbourne''' on noin 90 000 asukkaan kaupunki [[Englanti|Englannin]] etelärannikolla. Se kasvoi liki tyhjästä merkittäväksi rantalomakohteeksi 1800-luvun kuluessa,<ref>[https://www.lewes-eastbourne.gov.uk/ Eastbourne Borough Council]</ref> mutta ulkomaanmatkailun yleistyessä kaupunki on pikkuhiljaa näivettynyt. Rantakadun varsi on täynnä pieniä hotelleja ja matkustajakoteja. Nykyisin kaupunki mielletään helposti eläkeläisten asuttamaksi uneliaaksi paikaksi, ja yli 60-vuotiaiden osuus väestöstä onkin epätavallisen suuri. Kielimatkalaisia näkee kesäisin varsin paljon Eastbournen kaduilla. Junamatka [[Lontoo]]sta Eastbourneen kestää noin puolitoista tuntia.


Eastbournen lähellä on liitukivestä muodostunut niemi, [[Beachy Head]], joka on suosittu matkailunähtävyys. <ref>[http://www.eastbourne.org/tourism/beachyhead/ Beach Head] Eastbourne Tourism</ref>
Eastbournen lähellä on liitukivestä muodostunut niemi, [[Beachy Head]], joka on suosittu matkailunähtävyys. <ref>[http://www.eastbourne.org/tourism/beachyhead/ Beach Head] Eastbourne Tourism</ref>

Versio 26. syyskuuta 2018 kello 18.34

Eastbourne
Eastbournen sijainti Itä-Sussexissa
Eastbournen sijainti Itä-Sussexissa

Eastbourne

Koordinaatit: 50°46′N, 0°17′E

Valtio Yhdistynyt kuningaskunta
Osa Englanti
Hallintoalue Kaakkois-Englanti
Kreivikunta Itä-Sussex
Hallinto
 – Hallinnon tyyppi Kunta
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 44,2 km²
Väkiluku (2007) 94 816
 – Väestötiheys 2,147 as./km²
Aikavyöhyke UTC0
 – Kesäaika UTC+1










Eastbourne on noin 90 000 asukkaan kaupunki Englannin etelärannikolla. Se kasvoi liki tyhjästä merkittäväksi rantalomakohteeksi 1800-luvun kuluessa,[1] mutta ulkomaanmatkailun yleistyessä kaupunki on pikkuhiljaa näivettynyt. Rantakadun varsi on täynnä pieniä hotelleja ja matkustajakoteja. Nykyisin kaupunki mielletään helposti eläkeläisten asuttamaksi uneliaaksi paikaksi, ja yli 60-vuotiaiden osuus väestöstä onkin epätavallisen suuri. Kielimatkalaisia näkee kesäisin varsin paljon Eastbournen kaduilla. Junamatka Lontoosta Eastbourneen kestää noin puolitoista tuntia.

Eastbournen lähellä on liitukivestä muodostunut niemi, Beachy Head, joka on suosittu matkailunähtävyys. [2]

Lähteet

Aiheesta muualla

Eastbourne Beachy Headilta katsottuna
Tämä Yhdistyneeseen kuningaskuntaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.