Ero sivun ”Marvel-universumin kosmiset olennot” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
 
On huomattavaa, että on olemassa useita olentoja jotka usein sekoitetaan kosmisiin olentoihin. Tällaisia ovat nk. [[Marvel-universumin jumalat|maapallon jumalat]]. Huolimatta korkeasta statuksestaan ja uskomattomista voimistaan nämä jumalat eivät lukeudu kosmisiin olentoihin. Myöskään [[Galactuksen sanansaattajat|Galactuksen apurit]] eivät lukeudu kosmisiin olentoihin, vaikka kykenevätkin manipuloimaan Kosmista voimaa. Apurien olemassaolo ei kuitenkaan ole välttämätöntä universumin pysyvyydelle. Jotkut olennot, kuten [[Marvel-universumin demonit|demoni]] [[D'Spayre]] väittää olevansa epätoivon ruumiillistuma, muttei todellisuudessa omaa tarpeeksi voimaa siihen. Todellisten kosmisten olentojen tarkka lukumäärä on vielä spekuloinnin aiheena, mutta lisää paljastuu jatkuvasti.
 
== Tunnettuja kosmisia olentoja ==
 
Seuraavassa joitakin hyvin tunnettuja kosmisia olentoja ja näiden toimintaperusteita:
 
* [[Oikeus (sarjakuvahahmo)|Oikeus]] on kaikkien todellisuuksien tasojen tuomari ja varmistaa, että kosmiset lait toteutuvat. Oikeus väittää saavansa oikeutuksensa itseäänkin suuremmalta olennolta, joka on useimmiten vain mainittu pikaisesti. Vaikka tätä ylintä olentoa pidetäänkin kaiken luojana ja Marvel-universumin mahtavimpana, yleisesti ottaen Oikeus asetetaan voimakkaimman olennon sijalle.
Oikeudella on kolme kasvoa ja ennen kuin kaikki kasvot ovat yhtä mieltä päätettävästä asiasta, Oikeus voi toimia. Oikeus toimii myös kaikkien Marvel-universumin vaihtoehtotodellisuuksien tuomarina.
* [[Infiniti]] muodostuu kun [[Ikuisuuskivet]] kootaan yhteen. Infiniti väittää luoneensa koko universumin - tosin väitteen todenperäisyys on kyseenalaistettu.
* [[Tuonpuoleiset|Tuonpuoleiset]] ovat mahtava rotu, joka asuu fysikaalisen todellisuuden tuolla puolen. Rodun tarkka muoto ja tarkoitusperät ovat tuntemattomat. Tuonpuoleiset asuvat myös erillään normaalista aikajatkumosta ja ovat [[Kosminen Kuutio|Kosmisten Kuutioiden]] voimien lähde.
* [[Ikuisuus (sarjakuvahahmo)|Ikuisuus]] on universumin elämän ja ajan ruumiillistuma. Toimii usein parinsa [[Äärettömyys (sarjakuvahahmo)|Äärettömyyden]] kanssa. Oikeuden yksi kasvoista on Ikuisuus.
* [[Kuolema (sarjakuvahahmo)|Valtiatar Kuolema]] edustaa kohtaloa, joka lopulta koituu kaikkien olentojen osaksi - niin yksisoluisten bakteerien kuin koko universumin. Ikuisuuden vastapari. Oikeuden yksi kasvoista on Kuolema.
* Äärettömyys (sarjakuvahahmo)|Äärettömyys on Ikuisuuden vastapari, mutta näyttäytyy naispuolisena olentona. Äärettömyyden uskotaan edustavan tilan käsitettä ja yhdessä Ikuisuuden kanssa edustaa aika/paikka-käsitteitä. Äärettömyys on Ikuisuuden toinen puoli, ei niinkään irrallinen olento.
* [[Olemattomuus (sarjakuvahahmo)|Olemattomuus]], Kuoleman vastapari, mutta näyttäytyy miespuolisena. Edustaa olemattomuutta josta kaikki syntyi ja johon lopulta kaikki palaa. Myös Kadotus on vain Kuoleman "kääntöpuoli", ei niinkään irrallinen olento.
*[[Galactus]], Maailmojen tuhoaja. Galactus on tasapainottava voima Ikuisuuden ja Kuoleman välillä ja pitää [[Abraxas]]-nimisen olennon poissa tuntemastamme universumista. Galactus myös luultavasti tulee toimimaan katalyyttinä, joka johtaa myöhemmin uuden universumin syntyyn. Oikeuden yksi kasvoista on Galactus.
* [[Herra Järjestys]] edustaa järjestyksen konseptia universumissa. Hänen vastaparinsa on Lordi Kaaos.
* [[Lordi Kaaos]] edustaa kaaoksen konseptia universumissa. Hänen vastaparinsa on Herra Järjestys. Herra Järjestys ja Lordi Kaaos väittävät olevansa kuolevaisten kohtaloista vastuussa. Helpottaakseen työtään ja tasapainottamaan vastakkaisuuksiaan kaksikko on luonut avukseen Välimies-nimisen olennon.
* [[Feenix-voima]] on kulminaatio kaikelle psioniselle energialle jota on tai tulee olemaan tuntevan elämän luomana. Voiman todellinen tarkoitus on epäselvä, mutta uskotaan että sen avulla '''Galanin''' pelastuneen edellisen universumin tuhosta ja näin syntymään uudelleen Galactuksena. Feenix-voima manifestoituu usein telepaattisia kykyjä omaavien kuolevaisten kautta (varsinkin [[Jean Grey]]-nimisen mutantin kautta). Tällöin sen voima on mahtava. Useimmiten Feenix-voima on kuitenkin tiedostamaton luonnonvoima.
* [[Celestiaalit]] on mahtava avaruusrotu, joka ohjaa evoluution kulkua ympäri universumia. Celestiaalien alkuperä ja todelliset tarkoitusperät ovat mysteeri.
* [[Välimies]] edustaa synteesiä vastakkaisten vaikuttavien voimien välillä, kuten elämä ja kuolema, järjestys ja kaaos, rakkaus ja viha, jumala ja ihminen ''etc''. Välimies on Herra Järjestyksen ja Lordi Kaaoksen luomus, mutta on usein yrittänyt irtautua herrojensa otteesta.
* [[Kosminen Kuutio|Kosmiset Kuutiot]] ovat valtavan voiman sisältäviä objekteja (eivät tosin aina kuution muotoisia) jotka Tuonpuoleisten rotu on luonut testatakseen oletettavasti ihmisissä esiintyvää halun ja kaipuun käsitteitä. Kuutiot toteuttavat toiveita, mutta muotoutuvat lopulta tiedostavaksi olennoiksi. Maailmojen Muokkaaja, [[Kubik]] ja [[Kosmos (sarjakuvahahmo)|Kosmos]] ovat kaikki entisiä kosmisia kuutioita.
* [[Muukalainen (sarjakuvahahmo)|Muukalainen]] on kosminen mysteeri. Oikeus pyysi kerran Muukalaista toimimaan neljäntenä kasvonaan, mutta Muukalainen kieltäytyi. Muukalainen itse kertoo olevansa '''Gigantus'''-planeetan olentojen yhteensulautuma, mutta tätä pidetään valheena, jolla Muukalainen yritti peitellä alkuperäänsä. On myös mahdollista, ettei Muukalainenkaan tiedä alkuperäänsä.
* [[Kronos (sarjakuvahahmo)|Kronos]] oli kerran [[Ikuiset|Ikuisten]] hallitsija maapallolla. Eräs hänen tieteellisistä kokeistaan kuitenkin epäonnistui ja räjäytti hänen atominsa hajalleen. Kronos ilmeneekin nyt ihmismuotoisena [[nebula]]na. Hallitsee ajan käsitettä universumissa.
*[[Eon]] on muinainen olento, joka valitsee universumille sen kosmiset puolustajat. Eon on kuollut [[Maelstrom]]in käsissä, mutta [[Epoch]], Eonin "tytär" jatkaa isänsä työtä.
* Uni-voima on voima, joka muodostaa tasapainon Enigma-voima, joka mahdollistaa Mikroversumin olemassaolon. Uni-voima manifestoituu muuttamalla tavallisia kuolevaisia supersankareiksi, [[Kapteeni Universumi|Kapteeni Universumeiksi]] joksikin aikaa.
 
[[Luokka:Marvel-universumin henkilöt]]

Navigointivalikko