Ero sivun ”Luettelo televisiosarjan Simpsonit hahmoista” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
→‎Oppilaat: Siirretään Janey ylemmäs listassa, on hieman tärkeämpi hahmo kuin Lewis, Richard tai Wendell, ja lisätään vielä yksi vaihtoehtoinen nimi
(→‎Muut: vielä yksi jonon hännille)
(→‎Oppilaat: Siirretään Janey ylemmäs listassa, on hieman tärkeämpi hahmo kuin Lewis, Richard tai Wendell, ja lisätään vielä yksi vaihtoehtoinen nimi)
*'''[[Dolph]]''' (ääninäyttelijä [[Tress MacNeille]]) on koulukiusaaja Jimbon jengissä. Ensiesiintyminen [[Simpsonit (1. tuotantokausi)|1. kauden]] jaksossa ”Sankarin pää”.
*'''[[Sherri ja Terri]]''' (ääninäyttelijä [[Russi Taylor]]) ovat identtiset kaksoset Bartin luokalla. Ensiesiintyminen [[Simpsonit (1. tuotantokausi)|1. kauden]] jaksossa ”Ydinvoimala”. Myös heidän vanhempansa on nähty sarjassa muutaman kerran.
*'''Janey''' (ääninäyttelijä [[Pamela Hayden]]) on Lisan luokkatoveri. Janey kuvataan usein Lisan parhaaksi kaveriksi ja heidät nähdään melko usein yhdessä, mutta Janey ei ole ystäväksi kovin uskollinen, sillä hän ei ole koskaan Lisan tukena vaikeissa tilanteissa ja saattaa helposti liittyä myös Lisaa pilkkaavien lasten joukkoon. Janey on tummaihoinen ja pukeutuu aina lilaan mekkoon. Hän ei ole Lisan kaltainen älykkö, vaan enemmän kiinnostunut suosiosta. Hänet nähdään myös usein hyppäämässä narua Sherrin ja Terrin kanssa. Hahmon ensiesiintyminen oli [[Simpsonit (1. tuotantokausi)|1. kauden]] jaksossa ”Lisan Blues”. Janeyn sukunimeksi mainitaan usein Powell, mutta se[[Simpsonit on(17. olluttuotantokausi)|17. erikauden]] jaksoissajaksossa myös”Herrasmies Willie” se on Henderson ja [[Simpsonit (1725. tuotantokausi)|25. kauden]] jaksossa ”Herrasmies”Sukellusveneseikkailu” Willie”)vilahtavalla tainimilistalla Johnson. [[Simpsonit (27. tuotantokausi)|27. kauden]] jaksossa ”Sukellusveneseikkailu””Valheista vapaa” hän sanoo koko nimekseen ''Jacqueline Jones'' (äänenä tuolloin poikkeuksellisesti [[Tress MacNeille]]).
*'''Lewis ja Richard''' (molemmilla eri ääninäyttelijöitä) ovat Bartin luokkatovereita. Sarjan ensimmäisillä tuotantokausilla he muodostivat yhdessä Milhousen kanssa Bartin vakituisen jengin, mutta myöhemmin he ovat jääneet harvoin puhuviksi taustahahmoiksi, tosin Bart on yhä silloin tällöin heidän kanssaan. Lewis esiintyi ensi kerran [[Simpsonit (1. tuotantokausi)|1. kauden]] ensimmäisessä jaksossa ”Joulurauha” ja Richard toisessa jaksossa ”Nuori nero”. Lewis on tummaihoinen ja käyttää raidallista puseroa, Richard on harmaatukkainen ja käyttää mustaa nahkatakkia. Heidät nähdään lähes aina yhdessä. [[Simpsonit (25. tuotantokausi)|25. kauden]] jaksossaJakson ”Sukellusveneseikkailu” vilahtavan nimilistan mukaan Lewisin sukunimi olisi Clark (viittaus [[Lewisin ja Clarkin tutkimusretki|Lewisin ja Clarkin tutkimusretkeen]]). Suomenkielisissä tekstityksissä Lewisin nimi on usein kirjoitettu Louis.
*'''Wendell''' (eri ääninäyttelijöitä) on Bartin luokalla oleva poika, joka vaikuttaa aina sairaalta tai huonovointiselta, erityisesti luokkaretkillä. Hänellä on kalpea ihonväri ja useinmiten alakuloinen ilme. Hänet nähtiin jo [[Simpsonit (1. tuotantokausi)|1. kauden]] ensimmäisessä jaksossa ”Joulurauha”, mutta varsinaisesti hänet esiteltiin kolmannessa jaksossa ”Ydinvoimala”. Wendell kuvataan joskus Martinin ystäväksi tai yhdeksi koulun nörteistä. Jaksossa ”Sukellusveneseikkailu” vilahtaneen nimilistan mukaan hänen sukunimensä olisi Queasly, mutta myös nimi Borton on mainittu.
*'''Janey''' (ääninäyttelijä [[Pamela Hayden]]) on Lisan luokkatoveri. Janey kuvataan usein Lisan parhaaksi kaveriksi ja heidät nähdään melko usein yhdessä, mutta Janey ei ole ystäväksi kovin uskollinen, sillä hän ei ole koskaan Lisan tukena vaikeissa tilanteissa ja saattaa helposti liittyä myös Lisaa pilkkaavien lasten joukkoon. Janey on tummaihoinen ja pukeutuu aina lilaan mekkoon. Hän ei ole Lisan kaltainen älykkö, vaan enemmän kiinnostunut suosiosta. Hänet nähdään myös usein hyppäämässä narua Sherrin ja Terrin kanssa. Hahmon ensiesiintyminen oli [[Simpsonit (1. tuotantokausi)|1. kauden]] jaksossa ”Lisan Blues”. Janeyn sukunimeksi mainitaan usein Powell, mutta se on ollut eri jaksoissa myös Henderson (17. kauden jaksossa ”Herrasmies Willie”) tai Johnson (jaksossa ”Sukellusveneseikkailu”).
*'''Allison Taylor''' (ääninäyttelijä [[Winona Ryder]], myöhemmin [[Pamela Hayden]]) on Lisan luokkatoveri. Hän tuli Lisan luokalle [[Simpsonit (6. tuotantokausi)|6. kauden]] jaksossa ”Lisan kilpailija” ja oli Lisan harmiksi häntä lahjakkaampi ja parempi kaikessa. Lopuksi he kuitenkin ystävystyivät. Esiintyessään muutaman kerran myöhemmissä jaksoissa Allison on ollut samankaltainen hahmo kuin Janey, eli Lisan satunnainen ystävä, joka on kuitenkin enemmän kiinnostunut suosiosta koulussa.
*'''Üter Zörker''' (lausutaan ''Uter'', ääninäyttelijä [[Russi Taylor]]) on koulun saksalainen vaihto-oppilas. Hän on ylipainoinen, erittäin perso makealle (varsinkin karamelleille ja suklaalle), pukeutuu aina tirolilaistyyliseen kansanpukuun ja puhuu englantia koomisella aksentilla. Üterin ensiesiintyminen oli [[Simpsonit (5. tuotantokausi)|5. kauden]] jaksossa ”Kauhujen talo, osa 4”. Üter oli välillä pitkän aikaa poissa sarjasta ja hänen vihjailtiin kuolleen onnettomuudessa koululla, mutta uudemmissa jaksoissa hänet on taas nähty. Nimi Üter on keinotekoinen eikä se ole oikeasti käytössä saksankielisissä maissa.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko